5 Kasım 2013 Salı

BENİM ROZASEA HİKAYEM ......GÜL HASTALIĞI - BÖLÜM : 2

              Ergenlik dönemi ve hatta sonrasında hiçbir cilt problemi yaşamamış olmaktan dolayı çok mutlu bir gençtim. 20 'li yaşların ortalarına geldiğimde çok hafif başlayan kızarıklık problemimi basit bir güneş kremiyle giderebilecekken, SPF ve güneşle aramıza mesafe koymak konusunda neredeyse tüm kadınlar kadar bilinçsizdim. Güneşin zararlarını herkes kadar biliyordum ama o yıllarda koruyucu kremler sadece yazın ve eğer deniz tatili yapılıyorsa kullanılır gibi genel bir kanı vardı.
              30 yaşıma geldiğimde hamileliğimle beraber değişen hormon döngüsünün etkisiyle rahatsızlığım oldukça artmıştı. Ancak o zamanlarda evliliğinden uzun bir süre sonra bebek sahibi olmanın verdiği heyecanla odak noktam bebeğimdi, doktorumun da hamilelik döneminde bu tip şikayetlerin olabileceğini ve doğumdan sonra geçebileceğini söylemesiyle  üzerinde durmamıştım.
             Aşağıda bebeğim doğduktan çok kısa bir süre sonra çekilmiş bir fotoğrafı görmektesiniz. Kamera ve fotoğraf kalitesi oldukça kötü ancak üzerine tıklayıp büyüttüğünüzde bir fikriniz oluşacaktır. Bebeğimin cilt rengi ise sadece yenidoğan kırmızılığı ve bildiğim kadarıyla sağlık belirtisi.




              Elbette ki bebeğim doğduktan uzunca bir süre sonra daha rahatsızlığım devam etti. Ancak o dönemde bunun bir rahatsızlık olduğunu hala bilmiyordum ve ayrıca cildime gereken özeni göstermek benim için o dönemde ilk planda olmadığı için çok önemsemiyordum, hormon dengesinin normale dönmesiyle kendiliğinde geçeceğini düşünüyordum. Yine bu dönemde hiç kozmetik ve renkli kozmetik ürünü kullanmamıştım ve cildimin  pH dengeside iyice bozulmuştu.
              Bebeğim iyice büyüyüp kendini kurtardıktan sonra hiç düzelmeyen bu durum için artık adım atmanın zamanı gelmişte geçiyordu bile. İlk işim tabii ki bir cilt hekimini ziyaretle başladı. Gerekli tahlillerim yapıldıktan ve temiz çıktıktan sonra problemimin geç kalınmış bir ergenlik dönemi olduğu ve akne problemim olduğu teşhisi konmuştu. Yediklerime dikkat etmem söylenerek, antibiyotik ve vitaminler ile tedavime başlanmıştı. Antibiyotik tedavimin yanı sıra dermokozmetik cilt ürünlerim belirlenmişti. İlk dönem tedavisinin bir miktar iyi gelmesi ve ardından gerçekleştirdiğim doktor kontrollerimde bu sürenin uzayacağı söylenmişti benimse kafamdaki soru işareti bu kadar uzun süre antibiyotik kullanmanın insan vücuduna vereceği zarardı.
             Bir başka konu ise ülkemizde tıp uzmanlığında çok popüler olmasına rağmen bir genel cerrahiden bile daha yüksek puana sahip olan dermatoloji  branşının çok tercih edilmemesi ve cilt hekimleri sayısının çok az olması sanıyorum. Bu durum bir kez gittiğiniz cilt hekimine bir daha  muayene olma olasılığınızı düşürürken, ortalama bir hastanede sadece bir cilt hekiminin olduğunu, cildiye poliklinikleri önünde uzayan kuyrukları ve hatta cildiye profesörlerine neden çok az rastlandığını açıklayabiliyor sanırım. Hal böyle olunca tedavinizin istikrarını sürdürmek ve sonuçlandırabilmek neredeyse az yüzdeli bir başarı. Ülkemi çok seven ve çok bağlı bir vatandaş olduğumu düşünüyorum ama bazen yapabilecek imkanlarımız varken neden bazı Avrupa ülkeleri gibi bir sağlık ve eğitim sistemimiz olmadığını düşünerek üzülürüm.   
             Şimdiki fotoğrafımız 2005 yılında kızım 2 yaşındayken, antibiyotikle biraz hafifleyen ancak bıraktığımda tekrar artan  kırmızılıkları içermekte. Fotoğrafta daha çok kızımı görüyorsunuz aslında. Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıkladığınızda yanak ve yan çene kemiğim üzerindeki kızarıklıkları görebilirsiniz.




              Tedavi sürecimde verilen dermokozmetik cilt ürünlerimi hiç aksatmadan kullanıyordum ancak doktorumun gözünden kaçan nokta, akne tedavisinde yağlı ciltler için kullanılan arındırıcı ürünlerin bana verilmesiydi. Kurutucu bir yıkama jeli, bol alkollü bir tonik vs., normalden karmaya dönük ama bir o kadar da hassas olan cildime hiç iyi gelmiyordu. Bir süre sonra antibiyotik tedavisini doktorumla kararlaştırarak bıraktım. Başka hekimlere gittim ve sırayla akne için kullanılabilecek dışarıdan sürülen ne kadar ilaç varsa hepsini kullandım tabii yine doktorlarımın yönlendirmesiyle. Geceleri sivilce üzerine sürülerek sivilcenin rengini açan ama bu arada yatak, yorgan, nevresim, sabah kalkınca yüzümü kuruladığım havlunun rengine varana kadar açan mı istersiniz, yine sivilcenin üzerine sürülerek kabuk kabuk soyan ama bu arada yüzünüzü kıpkırmızı yapan mı ? Hangi birini anlatayım.
             Bu süre içerisinde flash tip kızarıklıklarım haftada 3'e kadar çıkmıştı. Kızarıklığı tetikleyen durumu çözmeye çalışıyor ama bir türlü anlayamıyordum çünkü her defasında farklı bir tetikleyici unsurla karşılaşıyordum.
             2008 yılının yaz aylarına geldiğimizde ilk fotoğrafta burnumun üzerinde gördüğünüz kırmızı noktacık sertleşerek bir ben halini almaya başlamıştı ve uğurböceğinden halliceydi. Tekrar yeni bir hekim arayışına girerek bir atak yaptım. Doktorumu ve hastanemi değiştirdim. Yeni bir tedaviye ya da maceraya daha başlamıştık. Bakalım bu sefer neler olacaktı, beneklerim iyileşecek miydi ? Aklımda bir sürü soru ile doktorumun yolunu tuttum.
             Uzunca bir muayeneden sonra doktorum rahatsızlığımın  GÜL HASTALIĞI adı verilen ROZASEA ( ROSACEA ) olduğunu söylemişti. Bir yandan SONUNDA BİR TEŞHİS konulmasından çok memnundum ama  bir yandan da  bu kadar zor bir hastalıkla ömür boyu beraber olmak çok düşündürücüydü. Bazı tedavilerin uygulandığı ama tedavinin kesin çözüm olmaması ya da bünyemin tedaviye cevap vermemesi  gibi ihtimaller, birçok soru ve doktorumun önerdiği tedavi ile eve döndüm. Kendim biraz araştırdığımda korkulacak kadar zor olmadığını, basit önlemlerle kontrol altına alabileceğimi görmek rahatlatmıştı. Sadece doktorumun önerdiği ilaçla tedavi çok düşündürücüydü.  
            Normal şartlar altında Rozasea teşhisi zamanında konulmuş veya hastalığının başında olan  hastalarda tedavi olarak antibiyotikli, çinko içerikli ve pigment düzenleyici  haricen sürülen bir takım ilaçlarla ve yine cildi yıpratmayan ürünlerle başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor. Ancak doktorumun benim gibi ilerlemiş, iyice tahriş olmuş ve inatçı vakalara ( öncesinde çok vakit kaybedildiği için ) önerdiği tedavi R. tedavisi idi. Evet doktorumun önerdiği tedavi, piyasada gençleri intihara kadar sürüklediği söylenen ( buradan ilacın tam adını vermiyorum ama daha önceki birkaç ürün tanıtımı yazımda yazmıştım ) ORAL İSOTRETİNOİN tedavisi olan ( şimdilik sadece baş harfini yazarak  R. diyelim ona ) R idi.
           Bir sonraki yazım R. tedavim ve ayrıntıları hakkında, nasıl kullandım, kaç doz kullandım, bu süre içinde hangi cilt bakım ürünlerini kullandım anlatmaya çalışacağım.
          10 aylık tedavim sonrasında 4 yıldır cildimin nasıl göründüğünü merak ettiğinizi düşündüğümden çok kısa bir süre önce, geçtiğimiz kurban bayramında çekilmiş bir fotoğrafımı ekliyorum.


   

              Yüzümde bir miktar makyaj var ancak fotoğraf makyaj yaptıktan 8 saat kadar sonra çekildi. Elmacık kemiklerimin üstünde geniş gözeneklere ve hala çok hafif kızarıklıklara sahibim ancak bu durum benim için eskiye göre kıyasladığımda hiç rahatsız edici değil. Kısacası şu an durum budur.


              Sevgiler........


              *Bu yazı şahsım tarafından yazılmış olup, kişisel deneyim, fikir, şahsi çözümleme tecrübelerim ve tıbbi bilgi birikimimi içerir. Kopyalanmasının ve izinsiz kullanımının tespiti yasal suç sayılır ve yaptırımları uygulanır. Yazıdan yola çıkarak kendi araştırma ve derlemelerinizi yapabilme hakkınız bulunmaktadır. 

43 yorum:

  1. Gelmiş geçmiş olsun...sadece kızarıklık mi yoksa alev alev yanan koccaman sivillere de oluyor muydu? Bende de ilk resminizdeki gibi bi durum vardi.kan haplarimi ne zaman alsam geçiyor fakat sonrasında tekrarliyodu. Doktora gittim bana da o R den bahsettiler ve korkudan kullanmak istemedim. Karaciğeri cok yordugunu duymuştum yakın bi arkadaşımdan. Şimdi de işyerinde veya dışarda kısaca evin dışında hiçbir yerde çay icmemekte buldum çareyi.ve cok fazla ürün karistirmamaya dikkat ediyorum. Bakalım nasıl olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce şeklinde değildi. Daha çok suçiçeği ve yanık arası bir durum gibi basitçe tanımlayabilirim ancak her ciltte farklı olabiliyor. Kendi korunma yöntemlerini insan belli bir noktada kendisi buluyor ne yazık ki, geçmişler olsun. Karaciğeri yorduğu doğrudur. Bir sonraki yazımda R.ile ilgili ayrıntılar olacak, takipte kalabilirsiniz.

      Sil
  2. Arkadaslar limon sarımsak kürü yapıp içsek belki şifa buluruz ya ben denicem faydası cok bu kürün. Vücudun verdigi bi tepki bu ya mide ya bağırsak problemlerinden kaynaklı önce bunları yani içimizi bi temizleyelim dimi ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalıkla ilgili tam olarak mide - bağırsak problemlerinden kaynaklanıyor diyemeyiz. Tıp bu konuda hala tartışma amatercih sizin tabii, alternatif bir yöntem olabilir. Pek çok alternatif tedavi yöntemi plasebo etkisi ile başarı yaratıyor. Ancak söylediğiniz kürün asitseviyesi aldukça yüksek ki bu durum rosacea için pek istenilen bir durum değildir. Acil şifalar dilerim.

      Sil
  3. Sinir sistemini yeniden düzenliyor ve cilt alerjilerini kökünden kesiyor

    YanıtlaSil
  4. Tabii ki bunlar kanitlanmis etkileri ancak dedigim uzere hastalikla ilgili kanitlanmis tedavi etkisi tam bilinmiyor, deneyebilisiniz, tercih sizin. .......

    YanıtlaSil
  5. Bakın damarsal kökenli cilt alerjisini kökten kesiyor . Ben esmer bi bayanım yasımda genc ama cok acı baharat tükettim ondan sonra böle oldum 2 senedir çekiyorum kortizonlu kremler bioderma ve alerji hapları .. Hiç bi işe yaramadı bıraktıktan sonra yine basa dönüyoruz antibiyotik ve alerji haplarıyla bilmeden saglıgımıza zarar veriyoruz .. Bakın bu kür tüm antibiyotiğe alerjiye birebir denemelere fayda var bn yapıcam sonucları paylaşırım sizlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba gecti mi rozaniz sarimsak limon kuru ne gibi etkiledi yazarsaniz cokkk sevnirimm.

      Sil
    2. bildiğim kadarıyla (bir çok doctor öyle söylüyor) sarımsak ve narenciye rozeseayı tetikliyor. Kocakarı ilaçları yerine bilimsel olarak test edilmiş, kanıtlanmış ilaçları doctor tavsiyesi ile kullanmak daha faydalı olacaktır. Not : Rozaseayı tetikleyen gıdalar : Sarımsak, baharat, acı, narenciye, kafein (kahve,çay,kakao)

      Sil
  6. merhaba arkadaşlar : benım sorunum yuzum kızarıyor ve yuzum yanıyor dermatoloji uzmanlarına gıttım hemen guneş kremlerı onerdıler kullandım fakat hıc bır faydası olmadı yıne gıttım yıne aynı ılacı verdıler gunesten dolayı damarlarım genışlemış dedıler kremler kullanarak gecer dedıler fakat daha cok arttı ve tekrar başka bır doktora gıttım gul hastalıgı var dedı bana 3 adetilaç verdı roza jel rupafin 10 mg tablet ve acnegen 20 mg tablet bunlarıda kullandım yınede faydasını goremıyorum acılı baharatlı sıcak cay kahve guneşten uzak duruyorum yıne faydası olmuyor kızarıklık gıttıkçe artıyor yuzumun yanması ılerlıyor ve goz cevremde daha cok yanm goz yasarması ve gozumun etrafı sankı yapış yapış gıbı oluyor bu hastalık ınternetten bakıyorum rozesa veya gul hastalıgı oyle gorunuyor lutfen yardımcı olun gıtmedıgım doktor kalmadı eger bıldıgınız doktor onerebıldıgınız tedavı varsa yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,su an hastaliginiz ne durumda acaba belirttiginoz sikayetler bende de varda

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sunucunuzu merakla bekliyorumm ...

      Sil
    2. Herkese yanlış tedavi veriliyor başlarda kortizon genelde ve hemen rahatlattigi için sürekli kullanıyor herkes fakat kortizon cildi incelttigi için daha kötü ediyor en büyük sıkıntıda bu iyileştiğini sanıp daha kötü olmak kortizonun aslında yarardan çok zararı var ve nasıl kullanılacağı hakkında ne eczacılar nede doktorlar geniz bilgi vermiyor.. Hepsini bırakın ben uç senedir cekiyirum ve ilacı buldum arada ataklar geliyor ama o kremle bir hafta içinde atlatiyorum n care pişik kremi çok etkili oldu tedavimde bu doktoru bile şaşırttı bitkisel özlü ve çok etkili hepinize geçmiş olsun mutlaka deneyin...

      Sil
  8. Merhabalar bende bir rozesea hastasıyım 3 birçok doktora gittim ama bu kızarıklıklar kolay kolay zaptedilmiyor sürekli krem kullanmak zorunda kalıyorum en son 3 hafta önce gittim ve doktorum bana özel bir karışım içeren bir krem ve yanında bir krem ve göz damlası verdi eczaneye gittim kremleri hazırlamak biraz uzun süruyormus 1 saat bekledim kremim hazirlandi ve bir diger kremide aldim doktorum verdigi kremi az miktarda elime sıkıyorum içine bir damla göz damlası damlatiyorum ve cildime uyguluyorum diger kremide akşamlari kullanıyorum eskisine göre cildim biraz daha düzeldi sızak duştan sıcak yiyeceklerden uzan durun ve güneşte fazla kalmayn dokturuma 2. Gidişimde gelişmeleri size yazarm

    YanıtlaSil
  9. Selam,kortizonlu ilaçlara karşı uyaran arkadaş bn de bunu cok merak ediyorum,benim saç derimde de sivilce var doktor kortizon içerikli bi jel verdi, reçetesini okudum rozasea olanlar kullanmasın yazıyor ve kullanmadım zaten saç derim şuan için sorun değil.Aynı şekilde bugün yine roza için kontrole gittim bi krem verdi stafine diye ve onun da reçetesinde açık açık rozasea gibi durumlarda kullanmayınız yazıyo.Anlamadım ben bu işi, yorumlarınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
  10. Slm..bende bu hastalikla uzun sure yasadim.bi suru dr ye gittim gul hastaligi diyerek bi suru ilac verdi..ama hic birinin faydasi olmadi.. Bundsn 8 yil kadar önce kizim deneme boyu bir krem getirdi ( ilvina salyangoz aktarlada genelde bulunuyo..) anne dene belki faydali olur kullan dedi..kullandigim ilk gun cildimde bi rahatlama hissettim yeminle.. sadece yuzumu su ile ne zaman yikarsam ole kullaniyotum..bunun yanin da da banyodan banyoya da yuzumu defne sabunu ile yikiyorum..artik o alevlenmeker ve kzarikliktan eser yok..bazen sadece kucuk igne ucu jadar intehaplar disinda o da elimi degdigim anda gidiyor..ben cok rahatladim sizle oaylasmak istedim..belki bi kisi dener faydam olur insallahh..artik faceye resimlerimi hicc cekinmeden koyuyorum..:) krem 35 tl ye..bilginiz olsun..fazla olani slnayin..yillardir ayni fiat degismedi..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba. Bende Rozasea hastasıyım. Söylediğiniz doktorla görüşmeyi düşünüyorum bende. Kesin çözüm olur mu bu hastalık için. O kadar ilaç krem kullandım ki . bıktım artik Hep bi umutla başlayıp sonuç alamamaktan . siz şu an ne durumdasınız. Sizde ki roza ne boyuttaydi. Bende hem alevlenmeler oluyor hemde kırmızı sivilce benzeri kabartilar çıkıyor. Yere düşen birşeyi almak için egilsem kalktığımda kıpkırmızı oluyorum. Ateş basıyor yüzümü. Yazın özellikle çok zorluk çekiyorum.ayrıca sizde kılcal damarlar varmiydi. Bunun için bir tedavi uygulandı mi. Lütfen cevaplayin çok sevinirim inanin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.Sonzamanlardaençok bu soru soruluyor bana yakında şu an ki durumumlailgili biryazı paylaşacağım. Özellikle gündüz yaz kış güneş koruyucu içerenbirürün kullanmanız iyi olacaktır. Ancaken doğru tedaviyi hekiminiz belirlerse dahaiyi olur. Acil şifalar dilerim geçmişler olsun.

      Sil
    2. Merhaba; öncelikle geçmiş olsun. Acaba rahatsızlığınız döneminde tükettiğinizde cildinizde atak yaptırtan yiyecekler var mıydı? Varsa neler olduğunu yazarmısınız.teşekkür ederim

      Sil
  12. Merhaba sizin gibi r. ilacını kullanarak tedavi olmuş bir Rosasia hastasiyim. İlk 4 yıl harikaydı. Hayatımda cildin hiç bu kadar güzel olmamıştı. Ama son 2 yıldır yavaş yavaş eski haline dönüyor sanırım, şubat gunseiyle suratımda çıkan ve acı veren kızarıklıklar i görünce panik oldum. Sizde durum son olarak nedir? Bir daha r. kullanmak istemiyorum ne yapsam bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar merhaba.bir süre önce bende gül rozasea hastalığı ile boğuştüm. Her ilacı neredeyse ve 3_4 doktoru denedim.sıkıntı li bir dönem di.bir tv programında süpürge otu tohumu duydum.denemekte bir zarar görmedim sabah öğlen ve akşam aç karnına bir çay kaşığı az su ile 20 gündür kullanıyorum ve %90 civarında iyileşme kaydettim. Allah inşAllah sizlerden şifa verir.denemekte fayda var bence.bu arada beslenmenize de dikkat edin baharat turşu sıcak banyo domates çay ve kahveden uzak durun.herkese şifa olur inşallah.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, Rozasea hastalığıyla bende 5, 6 yıl önce tanıştım. Önceleri banyo dan sonra kızarma ile başlamıştı fakat bir müddet sonra geçiyordu bende  açıkçası pek umursamamış! sonrasında cildim pul pul kurmaya, en ufak bir şeye tepki vermeye başladı ve birkaç partikül de çıkınca doktorlara gitmeye başladım. Doktorlara diyorum çünkü başlangıçta hiçbir Doktor doğru teşhisi koyamadı alerji, rozasea hatta egzama diyenler oldu. Egzama teşhisi koyan doktorun verdiği kortizonlu merhem başlangıçta yüzümü bebek gibi yapmış sevinçten beni şoka uğratmıştı fakat sonra anladım ki daha da çok yayılmasına sebep olmuştu:( ve uzunca süre  antibiyotikler, kremler, gidilen doktorlar ve ilaçlara harcanan paralar... En son doktorumdan kortizonlu gibi olup ama kortizon gibi yan etkisi olmayan bir ilaç istedim o da bana "coresaten" (32tl) verdi ve bu küçücük pişik merhemiyle inanılmaz şekilde rahatladım bu krem sayesinde cildim rahatlamaya, direnci artmaya ve yüzüm eski rengine dönmeye başladı. Bu aşamadan sonra akıllanıp yüzümü uygun nemlendiriciyle ( yves rocher, 24 saat nemlendirici serum 39 tl)  desteklemeye başladım. Şükür artık eskisi gibi her şeye tepki vermiyor. sonuç olarak bu hastalıktan ne yazık ki şimdilik kurtuluş yok. Azıcık başımını yere eğdiğimde, çorba içtiğinde veya spor yaptığımda yine kızarıyorum.  Ama çok şükür eskisi gibi değil en azından antibiyotik almadan sadece bu pişik kremiyle rahatlama sağladım başka çareniz kalmadıysa Bence bir deneyin derim çünkü yakın çevremdeki bu hastalıktan mağdur iki arkadaşımda bu kremden memnun kaldılar. Rabbim bu mübarek günde hepimize şifa versin inşallah.

    YanıtlaSil
  15. Maalesef bende aynı şikayet 15 yıldır yüzümü tanıyamadım bi bak bir yıl hiç sorunyok derken aniden ve nedeni bilinmeden çıktı gine rozasea bayramı evde geçirmek zorunda kaldım fotomu paylaşicam bende doğru birtedaviyle ebedi çözüm istiyorum benide bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler cümlemizé ebedi kurtuluşlar temennisiyle saygilar.

    YanıtlaSil
  16. Ben 40 yasinda acik tenli bir bayim,dun doktorum ayni tehsisi koydu,bütün hayatim resmen alt ust olmus bir haldeyim su an,gunes en buyuk etkenmis ve antalyada nasil yaşayacağım onu düşünüyorum(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorunuz gerekli bilgi ve almanız gereken önlemleri anlatmıştir zaten ama en dikkat edilmesi gereken konu yaz kis güneş koruyucu ve sapka kullanmak.Acil şifalar dilerim geçmiş olsun.

      Sil
    2. Bilginiz için teşekkür ederim,kis aylarındadami sapka kullanmak gerekir,?4-5 doktora gittim hepsi akne dedi ve en sonunda kendim bir araştırma yaptim Internetten be rosecea olduğunu anladim,doktoruma gittim bende rosecea var deyince aaa evet cevabini verdi (((

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. flash attack ne oluyor?aniden sivilcemi çıkıyor?yoksa kızarıklıkmi ve bu ne kadar devam ediyor?belirli bir sivilceli dönemmi oluyor yoksa butun hayatimda sivilceler olacakmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığınız yerle bağlantılı olarak evet sanırım kış aylarında da sapka kullanmanız önleyici olacaktır. Şu an akne durumunuz var mı yok mu bilmiyorum ama rosacea akneli ve aknesiz olarak seyredebiliyor. Flash attack ani sıcak basması ile gelişen kızarıklık ve yanma hissidir. İlerlemiş durumlarda biraz daha fazla oluyor. Baxen yediğiniz bir yiyecek ya da spor aktivitesi tetikleyici olurken bazen sebepsiz sadece heyecanlandiginiz bir durumda bile gelişebilir. Bununla ilgili açıklamaları ayrıntılı olarak yazmıştım aslında. Attack süresi çok kısadan 24 saate kadar uzayabilir, koruyucu önlemleri yazımın içeriğinde bulabilirsiniz. ......

      Sil
    2. Cok teşekkür ederim bilgilerinizi icin

      Sil
  19. ben de bu hastalıktan muzdarip durumdayım, bütün yüzüm tüp patlamış gibi kızarıyor, ROZA krem verdi dr, krem 10 numara ama cildi kurutuyor, 2-3 saatte bir krem-nemlendirici döne döne kullanıyorum. Yıllardır hep kızarır idi yanaklarım, ama 1-2 ay önce bütün yüzüme yayıldı. Alyuvar fazlalığı da bu şekilde belirti veriyormuş, onu da dikkate alın derim, çünkü ben kan bağışı yapıyorum düzenli, kan verince belirgin azalma oluyor

    YanıtlaSil
  20. bende 6 senedir bu şikayetler vardı hala var birçok dr dolaştım daha yeni rozacea teşhisi konuldu rahatladım coresatin mavi roza jel deloday nidazol ve bioderma sensibio önerdi doktorum birde PRP, “Platelet Rich Plasma tedavisi önerdi 3 seansta cilt yenileme herhangi bir yanetkisi yok çünkü kendi kanınızla olan bir tedaviymiş yaptıran veya bilgisi olan varmı?

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Bende aynı hastalıktan muzdaribim maalesef.La rocre posay markasının bizler için özel kremleri var bunlar bayaa etkili. Ayrıca sudo kremde çok rahatlatıyor. Son bir haftadır ayva çekirdeğinin jelimsi suyunu yüzüme komple sürüyorum ve çok memnunum. Herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  22. rosa hastalığı olan bir kızım var.1,5 yıldır tedavi görüyor şu an yüzü düzelmiş durumda diyetle birkilte en son mantar tedavisi gördü ve halen devam ediyor.rosa ve candida mantarı arasında büyük bir bağlantı varmış.Vucutta mantarın fazlalaşması rosaya sebep oluyor ve tetikliyormuş.Rosa tedavisi gören ve çözüm bulamaynlar şifa bulmanıza yardımcı olur düşüncesiyle yazmak istedim.Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  23. Geçmiş olsun bende Rosa hastalığı tedavisi oluyorum yeni başlandı dilerim daha kötü olmaz. Yemek icmekle alakası var mı? Dr.bir şey demedi bende sormadım fakat var diyen duydum Bende blog yazıyorum gulungezegeni.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  24. İMMUN SİSTEMİ GÜÇLENDİRİN.

    KARACİĞER VE KAN TEMİZLİĞİ YAPIN.

    DERİYİ BESLEYEN İÇ ORGANLARI GÜÇLENDİRİN.

    HASTALIK ORTADAN KALKAR.

    YanıtlaSil
  25. Bende de Rosa ( gül ) hastalığı var . Bir dönem epeyce sıkıntı yaşamıştım. yüzde sivilcelenme olmuştu ve kortizonlu merhemler kullanmaya başlamıştım . Şuan cildimde aktif sivilcelenme yok . Ancak zaman zaman yüzüm anlık olarak kızarabiliyor. Güneş koruyucu bizim gibi ciltler için çok önemli. Ben Aloe veralı bir güneş kremi kullanıyorum. Eğer yüzümde kabarıklık ve döküntü oluyorsa ( güneş kremini düzenli kullanınca pek olmuyor :) ) yine aloe vera ve aynı safalı pişik kremi ve yine aloe veralı cilt problemleri için özel üretilen propolis ve b12 içeren ürünlerden kullanıyorum . Şuan çok şükür cildim gayet iyi. Bu konuda sorun yaşayan tüm arkadaşların da sorunlarına çözüm bulabilmelerini diliyorum .

    YanıtlaSil
  26. paylaşım için teşekkür ederiz. geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, bende 1 yildan bu yana muzdaribim bu hastalıktan. Basladiginda cok siddetli basladı sonra azaldi, ara ara kızarıyordu. Benim en büyük şikayetim yanma batma ve kaşıntı. Akne çok az oluyor şimdilik fakat bu acı beni mahvediyor. Bana çözüm getiren bir ilaç doktor halan bulamadım. Ne yapacagımı da hic bilmiyorum. Çok moralim bozuk. Önerebileceginiz fayda gördüğünüz, bu işten gerçekten anlayan bir doktor var mıdır? Cok mutlu olurum yardımcı olursanız..

    YanıtlaSil
  28. Böyle paylaşım için teşekkür ederim sanki beni anlatmışsınız hamilelikle başlayan rozasea kullanılan birsuru ilaç ve kremler artık alıştım derken burnumda oluşan sertleşme kizariklik ve acıma tekrar Dr a gitmeme sebeb oldu ve bana zoratanin diye bi ilaç yazdı kullanıp kullanmamada kararsız kaldım siz burnunuzda oluşan o kizariklik sertlesmede faydasını gördünüz mü r... İlacının yazali çok hayli zaman olmuş yada tekrarladimi yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle acil şifalar diliyorum, bir dönem zoretanin de kullandım evet ama %90 kesin sonuca roaccutane tedavisi ile ulaştık biz. 10 yil oldu ben tedavimi olalı ara ara ataklarım olsa da tekrarlamadi diyebilirim. Ancak zor bir karar tabii tedavi süreci ve ilacı kullanıp kullanmamak. Tra zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.. .sevgiler...

      Sil