28 Temmuz 2013 Pazar

AVON COSMIC GÖZ KALEMLERİ

                Şu sıralar Avon'un geçen ay yeni çıkardığı cosmic koleksiyonu çok popüler. Durum böyle olunca çok aktif olmayan bir Avon temsilcisi olarak bu kalemlere kayıtsız kalamadım ve sipariş verdim.

           

              Kalemler daha öncede standart Avon kataloglarında benzerleri bulunan glimmerstick gözkalemleri gibi açılıp kapanabilen ambalaja sahip. İnce ucu sayesinde her daim güzel uygulama yapabiliyorsunuz, özellikle kalemtıraşla açma vs. derdini ortadan kaldıran bu asansörlü ambalaj kullanım kolaylığı sağlıyor.




           Kalemlerin yumuşak ve kremsi yapısı şekli tek seferde gözünüzün üzerine uygulama yapmanızda yardımcı. Işıltılı yapıları özellikle göz üzerinde kullanıldığında çok güzel bir görüntü oluşturuyor, yumuşak yapıları nedeniyle özellikle göz içinde akma yapmaya müsayit ayrıca göz içine uygulandığında o güzel ışıltıları belli olmayacaktır.




           Bendeki renkleri; silver eclipse ve blackened night. Silver eclipse içinde gümüş ve mavi ışıltıları bulunan güzel bir koyu mavi iken, blackened night mavi, gümüş ve  çözemediğim birkaç rengin daha bulunduğu bir siyah. İki renkte bence hem gece hem gündüz kullanıma uygun. Temizlenmesi sorunsuz, hem misel solüsyonlar hemde çift fazlı temizleyicilerle kolayca temizleniyor.




         Cosmic koleksiyonu bu kalemlerden başka 3 renk daha göz kalemi, 3 adet göz farı ve birkaç renk ojeden oluşuyor. Serinin diğer ürünlerini incelemek için Avon Türkiye resmi sayfasına buradan ulaşabilir, size en yakın temsilciyi öğrenerek bu ayki katalogdan indirimli olarak 9 tl' ye edinebilirsiniz.


          Sevgiler.....

22 Temmuz 2013 Pazartesi

BENEFIT PRIMPING WITH THE STARS SET ÜRÜN YORUMLARI

             Dikkat! Uzun bir yazıdır ve bol fotoğraf içerir. Fotoğrafları büyütmek için lütfen tıklayınız.
             Bir önceki yazımda Benefit Primping With The Stars Seti bir öngösterim şekline anlatmaya çalışmıştım. Tek tek ürün yorumlarını ise bu yazımda paylaşacağım. Ürünlerin hepsini bir süredir kullanıyorum, aralarında çok sevdiklerim ve daha az sevdiklerim oldu dersem daha iyi bir cümle kurmuş olurum sanırım. Ürünleri tek tek yazmak yerine setin içinden çıkan 6 ürünün yorumunu birarada yapmayı daha uygun buldum.
 Edinmek isteyenler için daha iyi olacağını düşündüm.

             İlk ürünümüz; Stay Don' Stray




            Ürün hem far bazı hemde gözaltı kapatıcısı olarak tasarlanmış, klasik aplikatörlü ambalaja sahip, çok mini mini bir ürün miktarı 2,5 ml. Kıvamı oldukça sıvı sayılabilir. Far bazı olarak çok bayılmadım yani benim için bir Urban Decay Primer Potion değil ancak kötüde değil tabii ki, farı tutuşu, sabitlenmesi güzel, kalıcılığı ortalamanın çok üzerinde, yalnız rengi biraz sarı alt tonlu bu açıdan sanki biraz Essence far bazına benzettim. Rengi transparent değil sanırım bu yüzden far renginde hafif bir oynama oluyor. Ürünün normalde iki rengi var set içerisinden çıkan light-medium. Gözaltı kapatıcısı olaraksa çok çok güzel. Hafif, çizgilere dolmuyor, kapatıcılığı ise ortanın üzerinde, kesinlikle gün içerisinde akma, dağılma yapmadı.


            2- Porefessional;




             Porefessional bilindiği üzere geniş gözenek görünümü için çözüm olan bir ürün. Sürekli kullanımda geniş gözenek görünümünü düzelttiğini söyleyenler de var. Bana göre öyle kalıcı bir çözüm değil ama problemli bölgelerde oldukça pürüzsüz bir etki bıraktığı ve bozuk gözenek görüntüsünü çok hafiflettiği bir gerçek. Benim daha önce şurada yazısını yazdığım Good Skin Labs Z Pore Tone adlı ürüne benziyor. Yalnız Porefessional daha yumuşak kıvamlı dolayısı ile sürümü daha kolay ,hafif ten rengi sonradan transparan bir hal alıyor ve nefisssss bir kokusu var ben çok sevdim daha doğrusu. Tabii neden kokulu yapıldığını anlamış değilim o ayrı konu. Migren, alerji ya da benzer sıkıntıları olanlar çok hafif bir kokusu olmasına rağmen yinede rahatsız olabilirler. Ürün 7,5 ml. ancak çok az bir miktarı yeterli olacağından uzun bir süre kullanılabilir.


           3- Some Kind A Gorgeous;


 

         


                Çok sevdim tek kelime ile çok sevdim, elimdeki ten ürünleri bittiğinde daha iyi bir ürünle karşılaşmazsam alacağım ürün olacak kendileri. Zaten markanın en çok satan ürünlerinden biri. Pudra bitirişli bir fondöten, 3,5 gr. Normal boyut miktarı elbette ki daha fazla. Set içinden çıkan medium renk bana tam uydu ben NW 15-20 arasında gidip gelen bir rengim. Ürünün lite olmak üzere bir açık, deep olmak üzere birde koyu tonu bulunuyor. Sürdükten sonra ipeksi bir his bırakıyor, yumuşaklığı ve dağılması güzel, gün içerisinde akma vs. yapmadı. Herhangi alerjik bir sorunla karşılaşmadı. Oil free oluşu ürünün en güzel yanı,karma ciltler için uygun. Pudra bitişi olduğu için üzerine bir de tekrar pudra istemiyor. Belki kullananlar sadece sabitleyici bir sprey kullanabilirler. Daha önce bu tarz compact bir ürün kullanmamıştım, bana eskilerin pat a krem tarzı ürünlerini hatırlattı. parmak uçları veya latex sünger bir ürünle uygulayabilirsiniz. Ben everyday minerals flat top fırça ile uyguluyorum ve sonuç her uygulayışımda iyi göründüğüme dair iltifatlar aldım.


               4- Benetint;






                  Markanın ödüllü ürünlerinde biri daha. Hem dudaklar hem de yanaklar için tasarlanmış komplike bir ürün. Normal miktarı 10 ml. iken set içinden çıkan 4 ml. ancak bu miktarda uzun süre yeter çünkü pigmentasyonu çok çok iyi. Oje benzeri tasarlanmış ambalaj hem yanak hem de dudakta kullanım için kolaylık sağlıyor. Rengi orijinal sitesindede gül rengi olarak tanımlanmış. Dudaktaki rengi çok güzel dururken ben zaten genel bir kızarıklık problemi yaşadığım için yanaktaki durşundan çok hoşlandığımı söyleyemeyeceğim. Ayrıca yanakta dağıtırken oldukça hızlı kuruyor dolayısı ile çok çabuk davranıp dağıtmak gerek. Eğer çabuk davranmazsanı ve iyi dağıtamazsanız Heidi gibi elma yanak olmanız kaçınılmaz. Fırçasının ucuyla 2-3 hafif dokunuş yetecektir. Kuruma problemi dudaklardada etkili tabii, yani bir stick ruj gibi nemlendirmiyor onu belirteyim. Bu ürünü çok beyaz tenlilere çok yakıştırıyorum ben zira kızımın yanaklarında denedik nefis tatlı ve masum bir duruş ortaya çıktı ki bu ürünü ona saklamam için tarafından  rezerve yapıldı.


              5- Girl Meet Pearls;


             




               Set içerisindeki aydınlatıcı ürün, ışıltıları inci ışıltısı şeklinde tanımlanmış ama bana göre çok aydınlatıcı değil yani bilmiyorum aydınlatıcı dediğin şöyle yaldır yaldır olacak ama miktarımı ve ışıltısını sen ayarlayacaksın. Elimin olduğu fotoğrafta çember içerisindeki kısım aydınlatıcı uygulanmış bölge ancak üst kısımlarla çok farklı değil. Miktarı 7,5 ml. bir an önce kullanıp bitireceğim. Bu arada yakın foto çekmek rezil birşey ellerimin üzeri kaplumbağa derisi gibi çıkmış yahu.


            6- Thet Are Real Mascara;




           İlk başlarda aşk-nefret ilişkisi yaşadığım bir rimeldi ancak biraz zaman tanıyınca normale döndü. Fırçası plastik, tombik fırçalardan, ben daha ziyade kıl fırçalı rimelleri seviyorum. Kıyaslama yapmıyorum ama Avon'un Süper Shock rimelinin fırçasını  anımsattı bana biraz.. Rengi oldukça siyah ama piyasada daha koyu,  kömür karası rimeller var. İlk başlarda ıslak bir durumda kirpikleri yapıştırma problemi yapıyor, illaki  kirpik fırçası ile taramak zorunda kalmanız kaçınılmaz. Yapışık rimel sevenlerdenseniz o başka tabii. Gün içerisinde akma, bulaşma, dökülme yapmadı. Uzatma ve kaldırma performansı güzel. Fırçanın uç kısmındaki kısa kıllarla alt kirpikleriniz ya da göz pınarınızdaki kısa kirpikleri boyayabilirsiniz.. Mini boyundan dolayı sapının kısalığı biraz uygulama zorluğu yaşatıyor. Temizlerken misel solüsyonlar yetersiz gelebilir, çift fazlı temizleyicilerle daha güzel temizleniyor.          






               Profilden ve alttan çektiğim fotolarda sağ gözde tek kat ve bazsız olarak They Are Real rimel bulunurken sol göz yumurtadan yeni çıkmış civciv gözü şeklinde.

               Çok uzun bir yazı oldu, umarım şu sıcak yaz günlerinde bayılmadan okuyabilmişsinizdir. Ayrıca sormak istedikleriniz olursa yorum bırakmanız yeterli.


               Sevgiler.











                  

17 Temmuz 2013 Çarşamba

BENEFIT PRIMPING WITH THE STARS SET

            Tüm dünyada çok popüler olan Benefit ürünlerini oldukça uzun zamandır merak ediyor, merakımı gidermeye ise hangi ürünle başlayacağıma karar veremiyordum. 1984 yılında Jean ve Jane kızkardeşler San Fransisco'da çiftçilikle uğraşırken küçük yaşlarından beri ilgi duydukları kozmetik işine el atmaya karar verirler. Doğal mısır yağını ilave ettikleri ilk ürünlerini eğlenceli ambalajlarla birleştirerek önce bulundukları kasabada sonrasında ise eyalet çapında büyüyerek satarlar. İlerleyen zamanlarda ise Benefit tüm dünyada en popüler kozmetik markaları arasına girer. Fanlarının hem deli gibi koleksiyonunu yaptığı hemde bir o kadar fiyatlı bulduğu ürünler arasında benim favorim ise bir allık sever olarak allıklar ve aydınlatıcılar.
            Benim bugün ki konuğum ise markanın en popüler ürünlerinin mini boylarından oluşan bir set.


           

              Tam boy bir Sun Beam veya High Beam almak isterken standın arkasında duran setleri gördüm ve buna benzer birkaç set içinden özellikle içerisinde çok methedilen They Are Real mascaranın mini boyunun bulunduğu seti seçtim. Bunun gibi birkaç set daha bulunuyor. Set içerisindeki kombinler güzel, genellikle temel ihtiyaca yönelik olarak hazırlanmış. Temel ihtiyaçlar dışında sadece kapatıcı özellikte hazırlanmış setlerde bulunuyor. Set içindeki ürün sayıları 5 - 6 ürün arasında değişebiliyor.


         

               Ürünlerin tamamı karton bir kutu içerisine yerleştirilmiş. Kapağını kaldırdığınızda kocaman bir aynası var  Bu set içerisinde,
                1- Stay Don't Stray ;hem far bazı hem de göz altı kapatıcısı olarak kullanılan baz,
                2- Porefessional ;özellikle gözenek problemini azaltmaya yönelik yüz bazı,
                3- Some Kind A Gorgeous; pudra bitirişli kompakt fondöten,
                4- Benetint; hem yanaklar hemde dudaklarda kullanılabilen allık,
                5- Girl Meets Pearl; aydınlatıcı,
                6- They Are Real Mascara, bulunuyor.
   
              Ürünleri kendi kabında kullanabileceğiniz gibi ürünlerin içinde bulunduğu aplikasyonlu kısmı çıkararakta kullanabilirsiniz.
              Ürünlerin uygulamalarına yönelik bilgileri ise aynalı kapağın sağ ve sol kısmına yerleştirilen sayfalarda bulmak mümkün.
             

                                                Stay Don't Stray ve Porefessional uygulanışı
                                                     Fotoğrafları büyütmek için lütfen tıklayınız.                              
     

                                                Some Kind A Gorgeous ve Benetint uygulanışı


                                                  Girl Meets Pearl ve They Are Real uygulanışı


            Tüm ürünleri denedim az çok bir fikrim oluştu, içlerinde çok sevdiklerim ve sevmediklerim oldu. Bir sonraki yazımda ürünleri ayrıntılı yazılarını yazmaya çalışacağım.
            Markanın ana sayfasına ulaşarak ürünleri ayrıntılı incelemek isterseniz buraya tıklayabilir veya Benefit ürünerine Sephora mağazalarından ulaşabilir, bu seti 99 tl.ye edinebilirsiniz. Ancak tek bir ürünün fiyatının  ortalama 70 tl. civarında olmasına kıyasla tüm ürünleri deneme açısından karlı bir set olabileceğini unutmamak gerek.


              Hepinize bol renkli günler......



11 Temmuz 2013 Perşembe

MILK SHAKE SAÇ KÖPÜĞÜ

                 Yeni evimden ilk yazı ile tekrar merhaba, aslında sırada yazılmayı bekleyen başka ürün yazıları vardı ancak yaklaşık 2 hafta önce edindiğim bu ürünü kullanmaya başlayıp, iyice test ettikten sonra hemen yazmak istedim. Yazacağım ürün bir saç köpüğü ancak ürünü muadili ürünlerden farklı kılan birkaç yönü bulunuyor.
                  Taşınma sonrası işlerimin büyük bir kısmını hallettikten sonra verdiğim mola gününde yaptığım ilk iş kendimi bir bayan kuaförüne atıp tipimi düzeltmek oldu. İnsanın evine yakın bir bayan kuaförü olması güzel birşeymiş bu arada (aynı zamanda tehlikeli de olabilir tabii).
                  Bayan kuaförlerinde tanıtılan ya da önerilen saç bakım ürünlerine genelde pek şans vermem sebebi iyi olmadıkları değil sadece benim sabit fikirli olmamdan çünkü saç bakımı konu olduğunda kullandığım ürünleri değiştirmem. Karakteristik olmayan abuk subuk kıvırcık ve aşırı elektriklenen saçlarımı yumuşatan, rahat taramamı sağlayan, yağlandırmayan ürünleri  deneme yanılma yoluyla bulmam oldukça uzun zamanımı aldı.
                 Milk shake saç köpüğü, ıslak saçlarıma uygulandığında etrafı saran nefissssss  vanilyalı krema kokusu ile başladı her şey.






                Kokudan sonra hemen ürünü sordum tabii. Kuaförüm hemen elimi alıp avucumun içine bir fıs üründen sıktı ve el kremi gibi ürünü uygulamamı istedi ( bu süre içerisindeki kokuyu tahmin edemezsiniz ). Ürün önce hiç dağılmayacakmış gibi ve hatta yağlı bir kıvamdaymış gibi tıpkı krem şanti havasında iken aniden dağıldı ve kuru ellerim ürünü yuttu ardından yağlanmamış, kuru ama bir o kadarda nemli ve yumuşacık ellere kavuştum. Bu arada ise yumuşacık ve kolay fön çekilen saçlarım beni şaşırtmaya devam ediyordu.
              Milk shake saç bakım ürünleri İngiltere kökenli bir marka, çok uzun bir geçmişe sahip değiller tıpkı diğer İngiliz kökenli ( Ör: Toni & Guy ) kuaför - saç bakım markaları gibi ancak çözümü kendi müşterileri için özel ürünler üretmekte bulmuşlar.
           



               Ürün 200 ml. lik basınçılı bir ambalaja sahip, kullanmadan önce bir miktar çalkalayıp avucunuza sıkıyorsunuz sonrasında ister nemi alınmış ıslak, istersenizde taramadan önce kuru saçlara uygulayabiliyorsunuz. Asla ama asla saçı yağlandırmıyor. İçeriğinde bulunan süt proteinleri sayesinde saçınızı yumuşatıyor, bakımını yapıyor ve esnekliğini arttırıyor. Süt proteini nedeniyle saçın uzama hızı üzerinde de etkisi olduğu söylendi ama henüz bunu söylemek için hem çok erken hem de dışarıdan yapılan bakımların bu gibi durumlarda çok etkili olmadığına inananlardanım.






                  Basınçlı tüpün ağız kısmı tıpkı hazır krema tüplerindeki gibi haliyle üründe sıkıldığında  krema şeklinde elinize geliyor. Uygulamanın ardından kokusu uzun süre elinizde ve saçınızda kalan kendini bulmuş saçlara kavuşuyorsunuz.




                 Ürünün en ilginç yanı ise sadece saç için değil vücut için de kullanılabilmesi. Özellikle dizler, dirsekler gibi sertleşen ve kuruyan bölgelere uygulandığında nem desteği sağlaması. Bir kaç kez denedim ancak ben bu bölgelerde kuruma gibi bir sıkıntı pek yaşamadığım için ekstra bir fark görmedim ama bu kadar eğlenceli ve oyuncaklı bir ürünü kullanmak bile insanın yüzünde bir tebessüm yaratıyor. Benimle beraber kızım da bayıldı bu ürüne, bacaklarına falan sürüp duruyor.
                 İçerik listesini fotoğraflamayı unutmuşum ancak istediğiniz tadirde yorum bırakırsanız fotoğraflayıp gönderirim.
                 Fiyat konusunda ise çok ucuz olduğunu söyleyemem daha önce hiç saç köpüğü deneyimim olmadığı için fiyat-performans kıyaslaması yapamayacağım. Bayii kuaförlerde 100 ml.lik boyu 25 tl.iken, 200 ml.lik boyu 56 tl.den satılıyor ancak büyük boyu çantada taşımak vs. için çok kullanışlı olmadığından genelde kampanyalı satılıyormuş, ben büyük boyunu 40 tl. karşılığında edindim.
                 Milk shake saç ürünleri elbetteki bu kadarla sınırlı değil, markanın orijinal sayfasına ulaşıp ürünleri ayrıntılı incelemek isterseniz buraya, Türkiye temsilcisi olan Hayırlı El Kozmetiğin anasayfasına ulaşmak içinse buraya tıklamanız yeterli.



                        Yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın.......

10 Temmuz 2013 Çarşamba

BEHER TASARIM TV'DE

           Çok kıymetli izleyicilerim, kardeş blog beher-tasarım'ın sahibesi sevgili ablacığım yarın saat 14:30' da Kanaltürk ekranlarında DERYA'NIN DÜNYASI programına konuk oluyor.
           Hayatınızdan yaratıcılık ve tasarım eksik olmasın......



5 Temmuz 2013 Cuma

MARKS & SPENCER MOISTURIZING BODY CREAM - COCONUT

             Markanın kakao yağı içerikli vücut losyonu ile beraber aldığım vücut kremi; aynı koku seçenekleri tükendiği için farklı kokulardaki ürünleri seçmek zorunda kaldım ancak benim için kokusunu şaşırtıcı şekilde sevdiğim bir ürün oldu. Normalde hindistancevizi kokusunu bu tür ürünlerde tercih etmemeye çalışırım çünkü güneş kremleri dahil hindistancevizi kokusu içimi bayar.




               Ürün klasik kavanoz ambalajda, Body Shop Body Butter cinsi. Miktarı 200 ml. Kıvamı oldukça yoğun, nemlendirmesi oldukça başarılı ancak yaz için terle vs. birleştiği zaman biraz fazla gelebilir. Bazen böyle olunca cilt fazla ürünü kusabiliyor.  O nedenle adından da anlaşılacağı üzere krem formu nedeniyle kış için daha ideal olabilir.




             Kokusuna gelince çok hoş bir hindistancevizi kokusu, asla insanın içini bayar cinsten değil, kalıcı sayılabilir hatta sürdükten bir süre sonra daha hafif ve hoş bir koku kalıyor. Ayrıca ambalajın üzerinde  ''creamy'' ibaresi özellikle belirtilmiş sürerken ve sürdükten sonra gerçekten pürüzsüz bir his bırakıyor.  Rengi çok hafif bir kırık beyaz.




               Arka yüzdede ürün açıklaması, kullanım şekli ve içerik listesi mevcut. Bu ürünün fiyatı da 5.99 tl. ye gelmiş oldu bana. Aynı fiyattan bulabilirseniz ne ala, normal fiyatına alırken bakmadığım için bilmediğimi söylemiştim, o nedenle fiyat-performans kıyaslaması yapamıyorum ne yazık ki  ancak yine de ortalama bir bilgi verebildiğimi düşünüyorum.


                     Sevgiler......



                Küçük bir not : 2. fotoğrafta benim ürünüm daha sarımsı ve pütürlü çıkmış neden derseniz, biliyorum yanlış biliyorum hoş bir şey değil ama bitmek üzere olan, yapıları ve kokuları birbirine benzer olan başka ürünümü bunun üzerine boşalttım. Taşınma üzeri şirazem kaydı.