30 Ağustos 2014 Cumartesi

BİTTİ - GİTTİ - 8 ( TEMMUZ - AĞUSTOS 2014 )

               Geçtiğimiz 2 ayın biten ürünler yazısıyla bir kez daha karşınızdayım. Öncelikle söylemeliyim ki bu bitenler yazısında çok ürün var ve bir kısmı tester ve deneme boyu ürünler. Seyahat zamanı ufak boy ürünler çok işe yarıyor. Ayrıca tam boy ürünler de mevcut tabii ki. Bunun yanı sıra bazı biten ürünlerin fotoğrafları birkaç değişik yerde çekildiği için arka fon - ışık, vs. değişik. Boş ambalajları tatilden dönerken getirmek istemedim. Şimdi buyurunuz efendim ;




1 - Marks and Spencer El ve Vücut Losyonu : Yazısı burada, ben bu ürünü aslında oldukça uzun bir zaman önce bitirdim ama yazmayı her defasında unuttum, çünkü pompasının kullanımı çok kullanışlı olduğu için içine başka ürün boşalttım. Ürün genel olarak güzeldi. Şu an içinde Avon' un bir başka losyonu var, standart kakaolu losyon, o da genel olarak fena değil, baş ucumda duruyor.
2 - Avon Bronzlaştırıcı Sprey Yağ : Özel olarak yazısı yazılmamış ama fena da olmayan bir ürün. Bu yaz sezonunda çıkmıştı. Yağ denilmiş ama yapısı kuru yağ gibi. Bariz bir alkol kokusu alıyorsunuz sıkınca. Dibinde renkli kısmı var. Kullanmadan önce mutlaka çalkalamak gerekiyor. Bronzlaştırma konusunda ise çok başarılı değil ama zaten böyle bir  iddiasıda yok, sezon başında hafif renk döndürmek isterseniz, işinizi görür. Sürdükten sonra yağlı his bırakmıyor ve hemen uçuyor. Bu tip destekleyici ürünlerle bronzluğu korumak da mümkün.
3 - Avon Güneşsiz Bronzlaştırıcı ( Avon Sun Self Tan - Magic Tan ) : İşte benim en sevdiğim Avon ürünlerinden biri. Bu yaz bu ürünün köpük versiyonu da çıktı. Ayrıca yazısı blogda yok ama ben bu ürünü kullanmaktan çok memnunun. Ürün losyon kıvamında, sarı, çok ince altın ışıltılı bir rengi var. Kötü tek tarafı bu tip ürünlerin hemen hemen hepsinde olan ağır kına benzeri kokusu. Yaz, kış elimin altında bulunduruyorum. Üst üste sürerek bronz renk görünümünü koyulaştırabiliyorsunuz. Sürümü kolay, sürdükten sonra dalgalı bir  renk çıkmıyor, en güzeli de turunculuk içermediği için güzel bir cilt tonu ortaya çıkıyor. Sürdükten sonra ağır spor gibi çok yoğun terletecek aktivitelerden kaçınırsanız, duş bile alsanız 3 güne kadar rengi koruyor. Sürdükten sonra ellerinizi hemen yıkarsanız kokusu çıkıyor ama vücutta biraz kalıyor. Kokudan rahatsız oluyorsanız ameliyat eldiveni ile sürmeyi deneyebilirsiniz.




4 - Avene Termal Su : Yazısı burada, özellikle yazın kullanmak iyi geliyor, plajda vs. seviyorum. Tonik olarak da iyi. Bir de mini boyu seyahatlerde kullanmak için çok ideal.
5 - Avon Sun SPF 25 Güneş Kremi : Markanın güneş ürünlerini ve serisini genelde seviyorum. Geçen yıl almıştım ancak hiç kullanmamıştım. Işık görmeyen bir yerde duruyordu. Yazın deniz tatilinde ilk güneşe çıktığımda SPF 50  kullanmaya dikkat ediyorum, sonrasında ise bunun gibi ürünlerle devam ediyorum. Vücut için güzel, yüz için kullanmadım ama yüz için olanı da var bende o başka bir yazının konusu olabilir. Beyaz iz bırakmıyor, hemen emiliyor, dayanıklılığı orta, yalnız her türlü güneş koruma ürünü 3 - 4 saatte bir mutlaka yenilenmeli.
6 - Goldwell Saç Spreyi : Mini boy 50 ml. galiba. Üzerinde numarası yok ama çok sert, 4 numaraya falan denk geliyor olmalı. Tutuşu güzel ama bu kadar sert saç spreyi sevmiyorum. Ama yine de yazın kıvırcık saçları fönlemek falan istemiyorsanız işinize yarayabilir.
7 - Nashi Argan Saç Maskesi : Mini boy 30 ml. Duştan sonra nemli saça uygulanan ve durulanmayan güzel bir ürün. Tüm Nashi Argan ürünleri gibi kokusu harika, yumuşatıyor, kırıklara da iyi geldiğini düşünüyorum. Elektiklenmeye pek bir faydası yok.




8 - 9 - Rexona Deodorant : İlkini çok sevdim, kokusu, koruması güzel. Sevdiğim Nivea' dan vazgeçebilirim. İkincisi pudralı ve pudralı olmasına rağmen bana koruması diğerinden az geldi. Pudrası oldukça yoğun sıkarken boğuyor insanı, alerjik bünyelerin kullanamadığı türden.
10 - Avon Wild Instict Forbidden Parfüm : Wild İnstict parfümün bir diğer versiyonu. Kırmızı meyveler ve ferahlık içeren hafif şekerli güzel bir koku. Ancak yine kalıcılık zayıf, kapak problemli.


11 - MB Glikolik Asitli Tonik : Yazısı burada , sevdiğim bir ürün oldu. Denk gelirsen yine alırım.
12 - Avon Işıltılı Sprey Yağ : Yukarıda 2 numaralı ürünle aydı anda çıkan bir başka yaz serisi ürünü. Işıltısı zayıf ama yağ formu sayesinde nemlendirme seviyesi güzel sayılabilir. Fena değil ama tekrar almam.
13 - Avon Lip Gloss : Oldukça eski bir lip gloss. Ben hiç gloss ya da likit ruj insanı değilim. Bu ürünün rengi harika bir kırmızıydı yalnız ama az kullandığım için bozulmuş. Çöpe gitti.
14 - Avon Aero Volume Rimel : Değişik fırçası sayesinde ilgimi çekmişti. Tek tek ayırma ve kirpikleri kaldırma açısından iyi ama volume etkisi görmedim ben. Avon rimeller çok çabuk kuruyor. Bu rimelde öyle oldu.
15 - MAC Işıltılı Vücut Yağı : Yazısı burada. Çok aman aman bir ürün değil, ışıltıları zayıf, tekrar almam zaten koleksiyon ürünü.
16 - Pastel Ten Rengi Göz Kalemi : Yazısı burada . Yakın zamanda yazısını yazmıştım. Seveni olabilir ben çok bayılmadım. Neyse ki bu bitenler yazısını yazdıktan az önce Rimmel Nude kalemi buldum da artık diğerlerine ihtiyaç kalmadı.

                          Tam ve küçük boylardan sonra deneme boyu ve tek kullanımlık tester ürünler.

                            


17 - Nuxe Işıltılı Kuru Yağ : Mini boy 15 ml. sanırım. Pek çok ışıltılı yağ içerisinde performansı en güzel olanı diyebilirim. Kuru yağ formu gücüne güç katıyor adeta. Işıltılı renginin yanında hafif bir bronzlukkta içeriyor sanki, Tam boyunu almayı düşündüren tek şey fiyatı.  
18 - Nuxe Nuxellence Jeunesse  Krem : Nuxellence serisinin enerji veren anti aging bakım kremi. Yapısı bir harika. Kıvamı losyon gibi. Tatil sıcaklarında bile cildim hemen çekti. Açık kahve rengi ve hafif kakaolu gibi bir kokusu var. Mini boy olmasına rağmen içinde oldukça fazla vardı ve bitmesine yakın etkisini gördüm gibi. Çok sevdim, tam etkisini görmek için para biriktirmek gerek zira tam boy fiyatı biraz düşündürücü.
19 - Babe Anti Aging Eye Contour Cream Gel : Jel - krem karışımı ve kullandığım en ilginç göz kremi diyebilirim. Nem vermesini beğendim, anti - aging etkisini görmek ise çok mümkün olmadı ama bir süre sonra alabilirim.
20 - Lancaster Krem : Bu kremin mini boyunu daha önce kullanmıştım, yazısı burada . Sevmiştim, denk gelirsem alırım.
21 - Mavala Ayak Kremi : Kum ve tuzlu sudan sertleşmiş ayakları çok güzel nemlendiren vazelin benzeri bir ürün. Ancak nemlendirmesi çok çok fazla ve akşamdan sabaha kalıcı. Tam boyuna ulaşmak biraz zor sanırım ama bu ürünün benzerleri var.




22 - Fresh Look Nemlendirici : Kırışıklık önleyici,  SPF 29 korumaya sahip bir nemlendirici krem. Güneş kremine benziyor. Yapısı ve kıvamı tüm Fresh Look ürünleri gibi güzel ancak sürümü biraz zor, birde kötü bir salatalık kokusu aldım ben, bu durumdan hoşlandığımı söyleyemem.
23 - 24 - Lancaster Kremler : Biri canlandırıcı gündüz kremi diğeri yıpranmış DNA onarımını hedefleyen kremler. Yapıları güzeldi ancak etkilerini gözlemleyecek boyda değiller.




25 - Nuxe  Vücut Losyonu : Yine güzel bir Nuxe ürünü, ben bunu etkisin anlamak için vücut yerine el kremi olarak kullandım, nemlendirmesi, yapısı başarılı, kokusundan çok hoşlanmadım sadece, şimdilik tam boyunu almayı düşünmüyorum.
26 - Loccitane Limon Aromalı El Kremi : Biraz yapışkan bir his bırakıyor ama nemlendirme ve yumuşatma etkisi güzel bir krem.
27 - 28 : Avon Anew serisinden e - defence ve reversalist ürün tester' ları. E - defence serisini yaz mevsimi olmasına rağmen hali hazırda kullanıyorum, yakında yazısını yazacağım. Diğeri için söyleyebilecek çok fazla bir şey yok.
29 - Yves Rocher 7.9 Elixir Serum : Hiç sevmedim bu ürünü, yapısı yapış, sürdükten sonra da aynı his devam ediyor. Etkisi vardır mutlaka ama onu görmek için de miktarı yetersiz.

                   Neredeyse hiç makyaj yapmadığım günlerde yine de birkaç ürün bitirdim ve birkaç tırnak bakım ürünü;




30 - Benefit Porefessional : Set içerisinden çıkan mini boy bir üründü, yazısı burada . Son zamanlarda çok sevmemeye başladım nedense. Çok sevdiğim  good skin labs bir tık daha iyi gibi.
31 - Pupa Far : Yazısı burada, Elimden düşürüp kırdım. Presleyecektim ama miktarı çok az olduğu için vazgeçtim, şimdilik böyle kullanmaya devam.
32 - Jane Iredale Pudra: Çok güzel bir pudra numunesiydi. Sürdükten sonra pudra - fondöten formuna geçiyordu. İlk gelen Vanilya Club ürünlerindendi sanırım.
33 - Ruby Rose Kalem - Far : Çok bilinmeyen bir marka. Bunu bana bir arkadaşım hediye etmişti. Kahve tonlu bir rengi daha var elimde. Bir tarafı krem - kalem far, diğer tarafı göz kalemi. Performansı oldukça güzel bir ürün.
34 - Estee Lauder Aydınlatıcı Kalem : Ayrıntılı yazısı burada . Güzel bir ürün ama biraz kurutmaya meyilli, kış mevsimi için çok uygun değil, yazın nemlenen ciltte daha iyi sonuç veriyor. Bu tür ürünlere çok ihtiyacım olmuyor benim ama bir daha alırsam da başka bir ürün denerim.


  

35 - LCN Törpü : 6 yönlü güzel bir üründü. Birkaç işlevi bir arada yapabiliyorsunuz, kısaltma, parlatma vs. Zayıf tırnaklara zarar veren metal törpüler yerine iyi oluyor. Üzerindeki kağıt tabaka kalktığı için rahat kullanılmıyor artık.
36 - Solingen Törpü : Benim ince ve zayıf tırnaklarıma metal törpü zarar veriyor ama arada yine de kullanıyorum. Yüzeyi iyice bozuldu bu törpününde.
37 - Pastel Manikür Kalemi : Kuruyan tırnak kenarlarını acil durumlarda yumuşatma kalemi. Çok çok daha iyileri Sally Hansen de mevcut. Oldukça eski bir ürün bu, hala var mı bilmiyorum? Şimdilerde Essence standlarında da buna benzer ürünler görüyorum. Manikür yapmaya zamanınızın olmadığı durumlarda işe yarıyor. Çantaya at çık.
38 - Rimmel Oje : Çok güzel bir renk. Rimmel ojeleri sevdim. Büyük fırçası ve kolay kuruması ile gönlümü fethetti. Benim yüzeyi ve her biri ayrı şekli olan tırnaklarımı bile güzel gösterdi. Ancak çok kullandığım için çabuk kurudu. Yenisini aldım bile.



                        Çooooook uzun bir bitenler yazısı oldu. Okuduğunuz için şimdiden çok teşekkürler. Sevgiler ve yeni yazılarda görüşmek üzere.....

27 Ağustos 2014 Çarşamba

NUXE PARIS ARINDIRICI PEELING

                Orijinal adı oldukça uzun olan bu ürünün deneme boyunu kışın kullanıp çok memnun kalmıştım. Bitenler yazılarımın birinde olacak hatta, sonrasında hemen edindim. Edindiğim günden beri cildimin durumuna göre düzenli olarak kullanıyorum ve çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Zira ürünün gerçekten çok güzel arındırdığını, temizlediğini düşünüyorum.




                Ürün, cildi kir ve yağdan arındırmakla beraber, siyah nokta, akne ve sivilce oluşumunu da önlüyor. İçeriğindeki yatıştırıcı özellikler nedeniyle de bu işi cildi kurutmadan, germeden yapıyor. Yağdan arındırıyor ancak yağlanma üzerinde mesela Bioderma Sebium gibi bir etkisi yok. Yani günlük kullanılacak bir jel temizleyici değil. Peeling içindeki partiküller çok büyük değil ancak ceviz kabuğu parçalarından oluştuğu için biraz keskince. İlk kullanımda cildiniz tahriş edecekmiş gibi geliyor ancak jel kısmının hassas etkisiyle bu durum dengelenmiş.
               Kışın haftada bir, yazın haftada 2 kez kullanmaya dikkat ettim. Kullandığım süre içerisinde hiç bir olumsuz etki ile karşılaşmadım. Belki çok sivilceli ve çok çok hassas ciltler daha seyrek kullanabilirler. Belirgin siyah noktalarım yok ama burun kanatlarında bu potansiyele sahibim, düzenli temizlik yapmazsam oluşabiliyor, bu ürünle gözeneklerim güzel temizleniyor. Bunun dışında zamanla cilt üzerinde oluşan kuru ve ölü tabakayı güzelce temizliyor.
              Rengi kehribar sarısı, tanecikler kahverengi, kokusu çok hafif tipik Nuxe ürün kokusu, hafif gül ve bal kokusu alıyorsunuz. Temizlenmesi kolay. Yüzünüzü yıkadıktan sonra duyduğunuz ise temizlik kokusu.




              Jel kısmı içinde gül yaprağı suyu, Liçi meyve özleri, Alantoin, Aloe Vera ve bitkisel gliserin bulunuyor.  % 94 doğal içeriğe sahip olduğu orijinal sayfasında belirtilmiş. Ürün paraben içermiyor. Ambalaj üzeri bilgileri büyük resimde, şimdi fark ettim içinde ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisiyle bilinen Biberiye de varmış.






                  Ürünün miktarı 75 ml. oldukça sık kullanmama rağmen yarısına bile gelmedim. Fındık kadar bir miktar yetiyor çünkü. Tüm bayii ve online eczanelerden edinebilirsiniz. Fiyatı 50 tl. civarında ama zaman zaman yapılan kampanyalarla 30 tl. ye kadar düşebiliyor.
                  Nuxe ballı jel, üzerine bu peeling ve burun bantları, güzel bir üçlü oldular.


                  Sevgiler.........
       

19 Ağustos 2014 Salı

INGLOT 4ss MAKYAJ FIRÇASI

               Ne zamandır yenilemek istediğim blog temamın ilk yazısı çok amaçlı bir makyaj fırçası olsun. Evet artık ulaşamayacağımız bir markanın ürünlerini niye yazıyor diye düşünebilirsiniz ama olur da bir yerlerde denk gelirseniz özellikle bu fırçayı kaçırmayın derim.




                Inglot 4ss doğal kıllardan oluşan, oldukça yumuşak, markanın göz fırçası kategorisinde yer alan bir fırça ancak biraz büyükçe, performansı açısındansa yüzün her bölgesinde kullanıma uygun ve her işi de başarıyor. Bana hep sanki M.A.C 109 fırçanın 2 boy ufak versiyonu gibi geliyor. Fırçanın boyu yaklaşık 16 cm. Ferrulesi gümüş rengi parlak metal. Kılları sık, kıl yapısı ne çok yumuşak ne de çok sert. Kılları kullandıkça yayılmaya müsait ama yıkandıktan sonra orijinal şekline geri dönüyor. Yıkama ve kullanma esnasında kıl dökme problemi yaşatmadı bana.




                 Gelelim kullanım alanlarına. Eğer gözleriniz benim kadar büyük değilse ve göz - kaş arası mesafeniz geniş değilse göz makyajında kullanmak istemeyebilirsiniz ya da belki sadece mat, düz, açık renk bir far kullanırken işinize yarar. Ancak göz makyajı yaparken kullanamadım diye üzülmeyin, bu fırça ile; göz altı kapatıcısı ve üzerini sabitleme, noktasal kapatma ( sivilce izi, burun kenarı ), aydınlatıcı ve hatta bazen allık uygulamalarının tümünde başarılı olursunuz.




                 Uzun, ahşap, siyah mat boyalı sapı kullanırken elinize rahat oturuyor. Fırça numarası gümüş rengi boya ile basılmış. Fırça numaralarınızın kullandıkça silinip kaybolmasını istemiyorsanız şeffaf tırnak cilası ile üzerinden geçebilirsiniz.




                  Artık ulaşılamayacak olmasına rağmen hatırladığım kadarıyla yine de fiyat ve yer bilgisi vereyim. Inglot Mağazaları kapanmadan oldukça uzun bir süre önce Capitol AVM Boyner içerisindeki Inglot standından 57 tl. ye almıştım.

                  Sevgiler ve mutlu günler.....

13 Ağustos 2014 Çarşamba

BABE SPF 50 YÜZ İÇİN YAĞSIZ GÜNEŞ KORUYUCU

               Bu yaz başından beri yüzüm için kullandığım güneş koruyucu kremimi yazmak için geç mi kaldım bilmiyorum ama en azından iyice test etmiş oldum ve kesin - net bilgiler verecek olmaktan son derece mutluyum. Uzun süredir Roza için önleyici ve koruyucu olan Solante Tele Rubor adlı güneş kremini kullanıyorum ( yazısı burada ) ve kendisinden çooooook memnunum. Ancak bu yaz bir değişiklik yapmak istedim ve aynı özellikleri taşıyabilecek hafif formüllü, dayanıklı, alerjen olmayan ama bir o kadar da koruyan güzel bir ürün arıyordum. Tercihimi Babe SPF 50 güneş koruyucudan yana yaptım.





               Ürünümüz yağlı ciltler için uygun olan bir güneş kremi. Krem diyorum ancak losyon kıvamında, oldukça akışkan, sürümü kolay, iyice yedirirseniz beyaz iz bırakmıyor. Rengi hafif sarımsı, kokusu çok güzel ve hafif bana klasik Nivea krem kokusunu hatırlattı. Krem yağsız formüllü ancak sürdükten sonra yüzünüzde yağlıymış gibi bir his bırakıyor, ürünü ilk sürdüğümde '' hani bu krem yağsızdı '' diye hayıflandım ancak 6 - 7 dakika sonra cildimin kremi emdiğini ama parlak, güzel bir görüntü bıraktığını fark ettim. Bu noktada emilimi biraz geç diye düşünebilirsiniz. Suya ve terlemeye dayanıklı, deniz tatili dışında günlük şehir hayatı için de uygun, makyaj altında güzel duruyor hatta makyajı çok iyi tutuyor, gün içinde akma, kusma yapmadı ancak üzerine makyaj yapmadan önce biraz beklemek gerekiyor. Cildiniz çok çok daha yağlı bir yapıya sahipse şeffaf pudra ile destekleyebilirsiniz. Krem mat görünümü uzun süre koruyor ki bu şekilde daha da uzun süre koruyacaktır. Ürünün extra bir nemlendirme özelliği yok, çok kuru ciltler kış mevsiminde mutlaka nemlendirici üzerine kullanmalılar. Ben yazın yağlanan cildimde nemlendiricisiz de memnun kaldım.


  

               Kullandığım süre içerisinde herhangi bir alerjik reaksiyon, sivilce, tahriş vs. oluşturmadı hatta bu aralar farklı kullandığım tek ürün bu olduğu için değişik bir şekilde düzgün bir iyileşme ve yumuşaklık gözlemlediğimi de söyleyebilirim. Gözlemlediğim bu iyileşme ve yumuşaklık içeriğindeki % 0,25 oranındaki   E Vitamini ve Babe yatıştırıcı bileşenlerden de kaynaklandığını düşünüyorum.
               Ürün UVA ışınlarının yanı sıra UVB ışınlarına karşı da koruduğu için kızarıklık yaşamadan sağlıklı bronzlaşıyorsunuz.  






                                           Türkçe ve orijinal ambalaj üzeri ürün ve içerik bilgisi.










     
                    İspanyalı dermokozmetik firmasının ülkemiz temsilcisi Optimer Sağlık.  Unutmadan Babe ürünleri paraben içeriyor ancak ürünler cildin pH derecesine uygun, ayrıca ben fotoğraflamayı unutmuşum ama ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor. Marka dermokozmetik markalar içinde en zayıf halka gibi gözükse de bence başarılı ürünleriyle sakince ilerliyor.
                    Markanın orijinal ve ülkemiz sayfalarına buradan ve buradan ulaşıp ürünleri inceleyebilir, tüm online eczane ve yetkili eczanelerden 50 tl. civarında bir fiyata edinebilirsiniz.


                    Sevgiler..........

4 Ağustos 2014 Pazartesi

ALTERNATİF TEN RENGİ GÖZ KALEMLERİ


                Rimmel London, Scandal Eyes serisinin o çok sevilen göz kalemlerinden 3 ( ten rengi, siyah, kahverengi ) tanesini ülkemize getiredursun, geldiği günden beri nude ( ten ) rengine ulaşmam bir türlü mümkün olmadı. Kocaeli, İstanbul, Antalya dahil ne kadar Watson Mağazası varsa ya bazılarına hiç gelmemiş ya da tükenmiş. Hal böyle olunca elimdeki ten rengi göz kalemlerini alternatif olarak yazmak istedim. Ten rengi göz kaleminin kullanım alanı zevkinize göre değişebilir. Göz içine, göz kapağı üstüne baz olarak, dudak çerçevesi olarak her türlü kullanabilirsiniz. Ben en çok yaz sıcaklarında göz içinde kullanmayı seviyorum. Ardından bir rimel çok fazla bir şeye ihtiyacınız olmuyor.
               Ancak şimdiden belirteyim fotoğraflarımı evde çekmediğim için çok güzel çıkmadı. Şu an itibariyle kalemlerden iki tanesi de bitmek üzere olduğu için fotoğrafları yenilemedim.




                                Yukarıdan aşağıya Esterel 187, Pastel Mat 334 ve Flormar S 04.




               Hepsinin birbirine göre olumlu ve olumsuz yönleri var. Esterel biraz sert gibi duruyor ancak sürümü kolay, bu karşın kalıcılığı iyi, Esterel ve Pastel kalemtıraş gerektiriyor. Pastel, Esterel'in tam tersi yumuşak gibi duruyor ama sert, sürümü zor, rengini zor veriyor, göz içinde rengini vermesi için 4 - 5 kat geçmek gerekiyor, hassas gözler için iyi değil, tahriş edebiliyor. Kalıcılık orta. İçlerinde en sevdiğim Flormar oldu. Kalemtıraş gerektirmiyor, sürümü yumuşak, kalıcılığı orta, yumuşaklığı nedeniyle kalıcılığı çok uzun sürmüyor.


   

                                                Yukarıdan aşağıya Esterel, Pastel, Flormar




                  Renkleri göstermeye çalıştığım fotoğraflardan ilki çok iyi değil, 2.si sanırım biraz daha iyi fikir verebiliyor. Ayrıca renklerin tamamı beyaz göz kalemi kadar açık çıkmış, evet Rimmel kadar ten rengi değil tonları, daha çok pudra pembesi denilen tonda. Pastel ve Esterel daha açık renk, Flormar sarı alt tonlu gibi.
                 Esterel daha çok mahalle parfümerisi türünden dükkanlarda bulabileceğiniz bir marka, Pastel ve Flormal tüm kozmetik dükkanlarında bulunabiliyor. Hepsinin fiyatı 8 - 12 tl. fiyat aralığında.

                 Sevgiler.......