29 Eylül 2014 Pazartesi

DIVINIA MAKYAJ BAZLARI

                Güneş koruması her mevsim önemli, korumalı makyaj ürünü bulmaksa o denli zor, hem birkaç işlevi bir arada yapacak hem de cildi yorup, üzmeyecek. Tesadüf eseri aldığım ve çok memnun kaldığım 2 ürünün yazısı bugünün konusu. Öyle ki devamını bulamadığım zaman çok üzüldüm, keşke devamı olsaydı, ben artık Watson's raflarında Divinia ürünlerine pek rastlamıyorum ama görürseniz uygun fiyatı ile cebinizi ve cildinizi yormadan deneyebileceğiniz ürünler.
               İlk ürün, uzun adı ile Ultra Light Whitening UV Base - SPF 30;




                 Beyazlatıcı özelliği de bulunan bu makyaj bazı, adeta bir nemlendirici yapısında biz çok iyi anlaştık. Yapısı losyon gibi, kıvamı akışkan, makyaj altında zaten asıl görevi olan baz oluşturma işini güzel yapıyor. Tam bir matlık sağlamıyor ama makyajı tutuşu güzel, kusma vs. yapmadı. Ben makyaj yapmasam da kullanıyorum. Rengi beyaz, hoş, hafif, sürdükten sonra hemen uçan güzel bir kokusu var. Adının içinde geçen beyazlatıcı özelliğine dair bir durum gözlemlemedim.


 
     
                    Ambalajı minicik, kontrollü ürün akışını sağlayan ucu güzel, vidalı kapak kullanımı çantada taşımaya vs.uygun. Kuru - normal ciltlere bence daha uygun. Ben bu mevsimde nemlendirici gibi kullanıyorum çünkü içinde silikon vs. bulunmuyor.
                    2. ürünümüz ise aynı serinin yine uzun adı Ultra Light Tinted UV Base - SPF 30 olan diğer makyaj bazı.



       
                       Bu ürünün yapısı diğerinden daha farklı, sanki yağlı ciltler için daha uygun, bu mevsimde benim alın bölgemde kuruma yaptı, yaz mevsiminde daha iyi sonuç veriyor ve bu mevsimde altına mutlaka iyi bir nemlendirici istiyor. Yapısı çift fazlı, içinde bilyesi var, kullanmadan önce mutlaka çalkalamanız gerekiyor. Renkli bir yapısı var, çok çok sıvı ve akışkan, ben pek çok yönden zamanında çok kullandığım ve memnun kaldığım şu ürüne çok benzettim.




                   Üründe beni rahatsız eden tek nokta ilk sürdüğüm anda aldığım ama sonrasında hemen uçan alkol kokusu. Ambalajı diğer üründeki gibi güzel, her yerde taşımaya ve kullanmaya uygun. Sürdüğünüzde güzel bir aydınlık veriyor, üzerine sadece bronzer veya aydınlatıcı sürerek günü geçirebilirsiniz. Her iki ürününde miktarı 30 ml., hiçbir alerjik reaksiyon oluşturmadılar. Ürünlerin karton ambalajı yoktu, şeffaf akrilik press ambalajları vardı ancak açılmadıkları halde çok yıpranmışlardı o nedenle fotoğraflamak istemedim, içeriklerinde alt sıralarda methilparaben var. Fiyatları 8 - 12 tl. aralığında ama bazı ürünler kasa yanındaki indirim sepetinde 3 tl.' ye kadar düşüyor. Yalnız son kullanma tarihlerine dikkat.
                    Fiyat - kalite performanslarıyla oldukça iyi iş çıkaran ve neredeyse her ürününden memnun kaldığım markanın ürünlerini tekrar raflarda görmek dileğiyle....
         

                    Sevgiler.........

23 Eylül 2014 Salı

SHISEIDO KREM GÖZ FARI - OR 313 SUNSHOWER

                Krem göz farları ile hiiiç aram yok ama uzun süredir deneme isteğime de makyaj sever bünyem karşı koyamıyor. Piyasada çok çeşitli markaların çok güzel renkli ürünleri var, özellikle denemek istediğim farklı ürünler varken kısmet bu üründen yana oldu ki iyi ki de olmuş, çünkü kullandıkça sevdiğim, sevdikçe bayıldığım yapısı, dokusu harika bir ürün kendisi.




               Orijinal adı shimmering cream eye color olarak geçiyor. Ürünün en cazip yanlarından biri göz kapağı üzerinde saatlerce bozulmadan durması ki markanın orijinal sayfasında bu sürenin 16 saat olduğu belirtilmiş. Yaz mevsiminden beri kullanıyorum, fotoğrafları aldığım zaman çekmiştim, şu an ortasında güzel bir çukur var. 16 saat gözümde durmadı ancak tatilde Antalya sıcağında ve benim yağlı göz kapaklarımda baz ile 10 saat, bazsız 6 - 8 saat kıpırdamadı.
              Ürünün yapısı, dokusu kadife gibi, pürüzsüz, yumuşak, sürerken dağılımı kolay, tek başına olduğu gibi aynı cins olsun olmasın diğer ürünlerle uyum sağlaması güzel, sürdükten sonra kuru kuru durmuyor. Ayrıca baz gibi kullanınca da güzel sonuç veriyor. Hem parmakla hem de yassı bir göz fırçası ile rahat uygulama yapılıyor. Bendeki renk OR 313 - Sunshower.


     



                Renk olarak içinde tam kıvamında ışıltıları bulunan güzel bir somon - ten rengi. Seride çoooook daha güzel renkleri var, hayran kalmama rağmen çok renkli makyaj yapmadığım için cesaret edemedim, tercihimi yaz - kış kullanabileceğim bu renkten yana kullandım. Ayrıca insanın gözlerini yorgunken bile çok canlı ve taze gösteren ışıltılı bir renk. Göz kapağı çukurunuz kendinden çökükse de crease bölgesine koyu gölgeler yapmak yerine bu tür aydınlık renklere yönelebilirsiniz. Aşağıda farklı ışıklarda çekilmiş birkaç fotoğrafı görebilirsiniz.










                 Ürünün ambalajı güzel, küçük bir akrilik kavanozdan oluşuyor, çevirmeli kapak sıkı tutuyor, makyaj çantasında taşımaya uygun, bir de zaman içerisinde bazı krem ürünler gibi kurumazsa tam  not alacak. Bu ürünün koyu renkleri, sevenler için eyeliner ve hatta en açık rengi krem aydınlatıcı olarak bile kullanılabilir bence. Karton ambalaj üzeri bilgileri ve içerik listesi aşağıdaki gibi.








                    Ürünün tek olumsuz yanı 90 tl. civarındaki fiyatı ancak, tek bir tane krem farım olsun adam akıllı olsun, uzun süre kullanayım diyorsanız fiyatının hakkını verecektir. Renk için birkaç Shiseido standı dolaştım, her mağazada bulunmuyor. Ürünü daha ayrıntılı incelemek ve markanın ana sayfasına ulaşmak için tık tık .
                    Sağlıklı ve aydınlık günler dileğiyle....... 

17 Eylül 2014 Çarşamba

YAZ BİTMESİN ÇEKİLİŞİ KAZANANI

                 Yaz bitmesin adı ile yaptığım çekiliş dün akşam sona erdi, kazananı çok bekletmeden açıklamak istiyorum.



                                        Çekilişin kazananı sevgili Döndü İlçin oldu.


                  Sevgili Döndü' yü tebrik ediyorum, mail attım, en kısa zamanda bana ulaşıp adres bilgilerini gönderirsen sevinirim.




                    Başka çekilişlerde görüşmek üzere, sevgiler.....

12 Eylül 2014 Cuma

BVLGARI BLV II POUR FEMME PARFÜM

                 Parfüm yorumlamak hayli zor ve göreceli bir durum. Hali hazırda keskin ve kokuları ayırabilen bir yapıya sahip olsanız da, kokunun özü ne olursa olsun, tende duruşu ve yorumu bu noktada değişebiliyor. Çok deneyimli olmadığım parfüm yorumlama konusunda bugün bir ilki gerçekleştirip, Bvlgarı Blv 2 parfümü yorumlamaya çalışacağım.




                  Uzun zamandır merak edip denemek istediğim parfümlerden biriydi aslında. Çok bulunmayan ve tercih edilmeyen notalarından dolayı farklı bir koku. Çiçeksi, meyveli ve baharatlı notaların karışımından oluşuyor. Üst notalar menekşe, turunçgiller ve yıldız meyvesi, orta notalar, iris, paçuli, alt notalar musk, amber, pamuk çiçeği, tonka fasulyesi.
                  Açık renk cilt tonuna sahip biriyim. Tanımlamam gerekirse M.A.C fondötenlerden NW 15 tonları bana uyuyor, yazın bir parça daha rengim dönüyor ve en fazla NW 20 olabiliyor. Fazlası zaten zarar. İlk sıktığım anda baskın menekşe kokusunu duydum, sonrasında çok hafif amber ve musk hissettim. Silajı ( kokuların yayılma kuvveti ) orta, kalıcılığı orta ki ilk sıkıldığı andaki baskın durumdan çok kuvvetli kalıcılık sağlayacak sanıyorsunuz. Bu noktada biraz hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim. 1 - 3 saat sonrasında alabildiğim ise çok belirsiz bir turunçgil - menekşe karışımı. Gün içerisinde tazeleme istiyor.


               


               Parfümün rengi notalarıyla da bağlantılı olarak mavi - lila tonda. Parfümde pembe - sarı renkten sıkılmış biri olarak oldukça farklı diyebilirim. Şişesi oldukça sade ve şık. Altın sarısı renkte büyük kapak tam oturuyor, açılma problemi vs. yok ve sade şişeye lüks bir hava katmış. 50 ml. lik şişe bile oldukça ağır ve günlük olarak çantada vs. taşımak için çok uygun değil.
              Şahsi fikrim biraz daha soğuk havalarda ve biraz daha esmer tenlerde daha güzel bir sonuç verip, daha kalıcı olacağı yönünde. Ancak yine de parfüm her tende farklı duran ve değişiklik gösteren bir şey. Bende güzel durmayan ya da çok kalıcı olmayan bir koku bir başkasında müthiş kalıcı ve etkileyici olabilir.
             Son olarak fiyatından bahsetmem gerekirse orijinal parfüm biraz da bütçe işi. Son zamanlarda bazı online alışveriş siteleri vs. dahil olmak üzere sahte parfüm olayına yönelmiş durumda. Beğenip büyük umutlarla aldığınız bir şeyin  elinizde patlaması hele hele alkol içeriği nedeniyle cebimizden geçtim cilt sağlığına zarar vermesi kadar kötü bir şey  yok sanırım. Bu nedenle bazı ürünleri göz kırpmadan güvenilir kozmetik mağazalarından almak sanırım en iyisi. Bvlgarı Blv 2 50 ml. fiyatı 200 tl. civarında, bir Boyner kelebek indiriminden neredeyse yarı fiyatına almış olmak biraz daha az can yakıcı.
             Sevgiler........



              Unutmadan devam eden yaz bitmesin çekilişine katılmak için son günler.

8 Eylül 2014 Pazartesi

AVON ANEW CLINICAL E - DEFENCE MULTI SHIELD LOTION SPF 50 ve DEEP RECOVERY CREAM

                Marka bu seriyi geçtiğimiz kış çıkardı aslında. Pek çok blogger yorumlayıp, yazdı. İlkbahardan beri ürünler benim de elimde ancak kullanmaya yeni fırsat buldum. Önceleri biraz tereddüt ettim seri kış mevsimine daha uygun gibi geldi ancak kullanınca fikrim değişti, Her zaman ki gibi önce serum ve sonra gece kremi yorumlarım.
               Seri, 50 güneş koruma faktörüne sahip bir gündüz bakım losyonu ve gece kreminden oluşuyor. Amacı, losyon ile cildi kış mevsiminin etkilerinden korumak ve  gece kremi ile de onarmak. Unutmadan serinin işareti, koruma altına alınmış hücre çekirdeğini temsil ediyor.








                    Serum, mavi degrade cam, ağzı pompalı cam şişede geliyor. Pompadan çıkan ürün miktarı iyi ama yüz ve boyun bölgesine tek pompa yetmiyor. 2 - 3 pompa ancak. Kıvamı adı gibi losyon kıvamında, rengi hafif sarımsı, Belirgin bir kokusu yok. Yapısı koruma faktörlü bir nemlendiriciden ziyade güneş kremine benziyor. Ancak bazı güneş kremleri gibi kesinlikle ağır, yapış yapış, yağlanma yaratan türden ve beyaz iz bırakan türden değil. Kullanırken yaz mevsiminde biraz ağır gelebilir diye düşündüm ancak hiç öyle olmadı. Çabuk emiliyor olması her açıdan işinizi kolaylaştırıyor. Yaz mevsiminde kullandığım için ben tek başına kullandım ama kışın kullanacaksanız yeterli gelmeyebilir, altına nemlendirici gerekebilir. Makyaj altında iyi duruyor, makyajda akma, kusma yaratmadı.  


            

                      Ürüne ait kullanım, içerik, prospektüs ve ambalaj üstü bilgileri.












                   Parlak karton ambalaj nedeniyle fotoğraflar güzel çıkmadı. Bu nedenle içerik listesi fotoğrafını 2 parça halinde çekebildim. Fotoğrafları büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.
                   Sırada onarıcı ve yapılandırıcı gece kremi ;




                Serum ile aynı cam kavanozda gelen ürünün ağzında şeffaf koruma plakası bulunuyor. Herhangi belirgin bir kokusu yok, klasik Avon krem kokusu diyebilirim. Daha önce Anew serisi ürün kullandıysanız bilirsiniz. Rengi beyaz, kıvamı normal, emilimi seruma göre biraz daha geç. Yaz mevsiminde kullanmış olmamında etkisi var tabii, kışın daha kolay emileceğini düşünüyorum. Nemlendirmesi güzel, sabahları kalktığımda yumuşacık bir ciltle uyanıyorum, herhangi bir yağlanma etkisi yaratmadı. Etkisi konusunda ise ne yazık ki çok fazla bir şey gözlemleyemediğimi belirtmek durumundayım, yani illa ki bir etkisi oluyordur ama gözle görülür bir şey hissetiremedi bana. Tabii birkaç kez kullanıldığında etkisi fark edilebilir.






                                            Yine ürüne ait karton ambalaj bilgileri.










                    Ürünler kullandığım süre içerisinde hiç bir alerjik reaksiyon oluşturmadılar. Yalnız SPF içeren losyon Oksibenzon içeriyor. Alerjik bünyelerde reaksiyon oluşturabilir. Her iki ürününde miktarı 30 ml. ve fiyatları 60 tl. civarında ancak sık sık % 50 indirimde oluyor. Ürünlere Avon Türkiye sayfasından ulaşıp, ayrıntılı inceleyebilirsiniz.
                 
                    Devam eden çekilişime ise hala katılmadıysanız tık tık.

                    Sevgiler.......

4 Eylül 2014 Perşembe

YAZ BİTMESİN - ÇEKİLİŞ !

               Eylül ayının ilk yazısından merhabalar ! Niyetim ayın ilk gününde bu çekiliş yazısını yazmaktı ancak oldukça yoğun birkaç günün ardından bu güne kısmet oldu. Doğum günüm nedeniyle çok sevdiğim Eylül ayında çok kıymetli izleyicilerimden birine armağan vermek istedim.

                   Gördüğünüz gibi bu çekiliş teması el - ayak bakımı ve oje tutkunlarına özel. Bakımlı eller ayaklar sadece yazın değil her mevsim önemli aslında. Oje renk seçimlerini de kendi çok sevdiğim renklerden oluşturmaya çalıştım ( Ürünlerin hiç biri kullanılmamış ve açılmamıştır ). Benim hiç yeteneğim olmayan bir güzellik olan nail art çalışması yaptıkça da beni - blogumu anarsınız artık. Ürünlere yakından bakarsak ;

                - Arko Nem Gliserinli El  Kremi - 75 ml.
                - Neutrogena Kurumuş/ Hasar Görmüş Ayaklar İçin Ayak Kremi - 50 ml.
                - Benri Oje Kurutucu Sprey - 50 ml.
                - Essence Tırnak Törpüsü
                - Avon Nail Art Fırçası
                - Essence Oje Düzeltici Kalem
                - Essence Cuticle Cream
                - Rapsodi French Manicure Set
                - Avon Oje - Safari Chic
                - China Glaze Oje ( Çatlayan ) - 983 Fault Line
                - China Glaze Oje - 557 Up All Night
                - Flormar Oje - 048
                - Golden Rose Paris Oje - 79
                - Pastel Oje - 11


                Çekiliş için yapmanız gerekense çok basit, bloguma GFC ve Bloglovin' den  izleyicim olmanız ve bu yazının altına yorum bırakmanız. Yorum bırakılmamış katılımlar geçerli olmayacaktır. Sosyal medya hesapları paylaşımı zorunluluğu yoktur ve ek hak kazandırmayacaktır. Blog paylaşımları ise + 1 hak kazandıracaktır. Çekiliş 16 Eylül Salı günü 20.00 ' da sona erecektir.

                Herkese sevgiler ve katıldığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
                Bol şans........