28 Şubat 2015 Cumartesi

BİTTİ - GİTTİ - 11 ( OCAK - ŞUBAT 2015 )

                   Bir bitenler yazısından daha merhaba, yazmayı ençok sevdiğim yazılardan bir bitenler yazısı. Bakalım yılın ilk bitenler yazısında neler varmış.




1 - Ducray Extra Doux Şampuan : Çok yakında yazmıştım. Yazısı burada. Kızım kullanıyordu. Tek başına kepek ve seboroik dermatit tedavisine iyi gelmiyor, tamamlayıcı ürünlerle beraber kullanmak lazım. Şimdi başkabir günlük şampuana geçti, yakında onun yazısını da yazaağım.
2 - Ducray Kelual DS : Günlük şampuanın yanında asıl seboroik dermatit tedavisi için kullandığı şampuan, yazısı yakında.
3 - 4 - John Frieda Şampuan ve Saç Kremi :  Yazısı burada . Oldukça beğendim. Düzleştirici seriyi aldım şimdi, biraz kullanayım, yazısı  gelecek.





5 - Rexona Deodorant : Kokusu güzel, kış mevsimi için koruması iyi sayılır.
6 - Bee Beauty Vücut Kremi : Çok övülen bir üründü, biz hiç iyi anlaşamadık, yakında yazısını yazacağım.
7 - Avon Little Pink Dress Parfüm : Kalsik siyah olanını yıllardır ara ara severk kullanırım. Gold versiyonuda fena değildi. Pink olanı yeni çıktı, çiçeksi hafif, güzel bir koku ama hiç biri Black kadar kalıcı değil.
8 - Avon Scent Essence EDT : Pink Bouquet galiba, geçtiğmiz aya yeni çıktı bu seri. 3 adet kokudan oluşuyor. Bu çiçeksi ve hafif, oldukça sevdim. Sempatik ve minik şişesi oldukça sevimli .Bu ürünler 30 ml. Yalnız kapak yerine atomizer kısmına küçük bir klips yapmışlar. Gevşek kapaklarda iyi aslında ama çantada vs.taşımak için çok uygun olmayabilir. Dikkat etmek lazım.




9 - 10 - Mario Badescu Serumlar : Yazıları burada  Kullandım bitti, birdaha almam sınyorum, zaten ulaşmak artık oldukça zor.
11 - Avon Hydraadvance Nemlendirici : Yzısı gelecek.
12 - Vichy Göz Kremi : Yazısı gelecek.




13 - SebaMed El Kremi : Yazısı burada. Sevdiğim bir el kremi. Şimdi çok benzer bir ürün kullanıyorum, yazısı yakında.
14 - Sally Hansen Tırnak Güçlendirici : Yazısıburada , sevdiğim bir ürün ama ben bunu tam bitirmeden başka bir ürüne geçmiştim. Kalanını eşim bitirdi. Eşim bu ürünü çok seviyor.
15 - Bodysol S.O.S Lip Balm : Çok başarılı bir ürün, yazısı burada, denk gelirsem kaçırmam.
16 - Kenzo Madly Parfüm Tester : Kokusuna hayran kaldım, çok güzelmiş, ilk fırsatta edinebilirim.




17 - Avon Big and Darig Rimel : Ben çok sevmedim bu rimeli, özel olarak yazısını da yazmatım zaten, fırçası çok güzel tam istediğim gibi, kirpiklerimle de güzel oldu, güzel kaldırıyor, kıvırıyor, birazd adolgunluk veriyor ama benim kirpiklerimi biraz yapıştırdı, bir de çabuk kurumaya başladı.
18 - Avon Magicx Aydınlatıcı Kalem : Kapatıcı  - aydınlatıcı  diyebiliriz aslında. Tek başına kapatıcı olarak kullanmak istiyorsanız bir corrector üzerine kullanılmalı, aksi takdirde çok göz altı morluğunuz varsa işe yaramayacaktır. Yapısı çok hafif, tahminimden iyi çıktı, aydınlatıcı olarak daha başarılı ama ışıltısı biraz fazla, göz altlarında iyi durmayabilir.
19 - 20 - Malijiaer Açılı Fırça ve Maybelline Color Tattoo : Bu Malijiaer fırça setinin bir parçası,seyahay boyu, diğer parçalarını zaman içerisinde kullanıp eskittim, bir tek bu kalmıştı, iyice ucu bozuldu bununda. Japon pazarı gibi bir yerden almıştım 6 - 7 yıl önce, yalnız oldukça iyi çıktılar, eğer bir yerlerde rastlarsanız kaçırmayın.  Zira tam boyunun karıştırma fırçası çok güzel iş çıkarıyordu. Maybelline color tattoo 40 numara permanent taupe ise, blogu ilk açtığımda almıştım, kurumuş yenisini aldım, onsuz olmaz çünkü blogda daha önce de yazmıştım, yazısı burada, ben bu ürünle kaşlarımı dolduruyorum.
21 - Bourjois Healty Mix Kapatıcı : Yazısı burada , sevdiğim bir üründü. Ne yazık ki bitti, Bourjois ülkemizden çekildiği için artık ulaşmak mümkün değil.




22 - Avon Kaş Kalemi : Günlük kullanım için sevdiğim bir ürün, indirimli olduğu katalogları takip edip alıyorum. Yazısı için tık tık.
23 - Good Skin Labs Z - Pore Tone : Yazısı burada. Oldukça beğendiğim bir ürün, tam bitmedi aslında içinde biraz daha var, bir süre daha yeter.
24 - 15 numara , efendim kafa bir dünya, Bodysol sos kabını yukarı koyup ürünün burada bir daha fotoğrafının çekmişim. Kusura bakmayınız.
25 - Chantecaille Ruj : Yazısı burada, Güzel bir ürün rengi biraz sıkıntılıydı ama bir şekilde kullandım, ürün yazısındaki fotoğraflarımdan biri eksik, fotoğraflarım silindiğinde bazıları gitmişti, birkaç tanesi  geri  gelmedi.
26 - Benefit Ther Are Real Mascara: Önceleri anlaşamamıştık, sonraları çok beğendiğim bir ürün oldu, gerçekten çok başarılı bir rimel.  Hem çok bereketliydi küçük boy olmasına rağmen, hem de ben adeta dibine kadar kullandım, kuruma belirtisi neredeyse hala yok diyebilirm. Yazısı için tık tık.

                     Ay biterken hepinize güzel günler diliyor, yeni ürün yazılarındave yeni bir ayda görüşmek üzere diyorum.
                     Sevgiler...... 

26 Şubat 2015 Perşembe

LA ROCHE POSAY MICELLAR SOLUTION

                 Uzun zamndır günlük cilt ve makyaj temizliği için misel solüsyon kullanıyorum. En çok tercih edilen misel solüsyonlardan olduğu üzere benim kullandığım da Bioderma h20, ancak memnun olmadığım tarafları vardı ki, fırsatını bulunca bir başka misel solüsyonu tercih ettim. Sözü uzatmadan yazının en başından söyleyeyim ki La Roche Posay benim için Bioderma misel solüsyonun önüne geçti.





                 Ürün ambalajı yukarıda görüldüğü üzere, 200 ve 400 ml. lik ambalaj boyutlaına sahip. 400 ml. lik tam boyunun pompalı olanı mevcut. Yetkililere buradan duyuralım bir de 100 ml. küçük boyu olsa harika olur. Kapağı yukarıdaki gibi, herhangi bir akıtma vs. yapmıyor ancak ben sprey şişeye boşaltarak kullanıyorum. Hem biraz daha uzun süre gidiyor hem de muhafazası daha kolay oluyor.


               

                 Ürünün makyaj temizleme başarısı hem günlük makyajda hem de suya dayanıklı ürünlerle yapılan göz makyajlarında oldukça başarılı.  Bioderma ile çok nadirde olsa gerilme yaşıyordum, LRP kesinlikle germe yaratmıyor. Bir de Bioderma ile yüzümü sabah kalkınca sildikten sonra dudak kenarlarında acımsı bir tat alıyor insan ki yine bu durumu LRP ile yaşamadım. Göz makyajını silerken yakma, kirpik dökme vs. durumlar olmadı. Yüz temizliği yaparken de kızarıklık, yanma, tahriş oluşturmadı.




                  Ürün içerik listesi aşağıdaki gibi, bitmiş Bioderma şişesi saklamadığım için içerik listesi kıyaslaması yapamıyorum. Ancak pek çok blog yazdı - çizdi, nette aradığınızda bulacağınızdan eminim.
                 Ürünün fiyatı 400 ml. 50 tl.civarında ancak online dermokozmetik sitelerin indirim kampanyalarını takip ettiğinizde çok daha uygun fiyata almanız mümkün . Ben 2 x 400 ml. ürünü 44 tl. gibi bir fiyata edindim. Son alışveriş yazımdı sanıyorum, etiket bütonundan ulaşabilirsiniz. Bir süre LRP ile yoluma devam edecğim gibi gözüküyor.

                 Sevgiler.....

23 Şubat 2015 Pazartesi

BOBBI BROWN MINI EYE PALETTE

                   Çok Facebook seven biri değilim, arada bakıyorum, paylaşımda bulunuyorum. Yenı yıldan kısa bir süre önce şahsi Facebook hesabımda Bobbi Brown resmi  Türkiye hesabının sayfasının yarışmasını gördüm. Bobbi Brown Bingo, gönderiyi beğenip, kenardaki tuşu tıkladığınızda yarışmaya katılmış oluyordunuz. 3 tane aynı ürün gelince  Bingo ! ve tebrikler diyordu. Ardından kişisel bilgiler adres vs. ( aman dikkat sosya medya üzerinden telefon numarası, vatandaşlık numaraları gibi bilgilerinizi lütfen paylaşmayınız ). Bu noktada çok emin olamadım, acaba fake hesap mı diye de düşündüm ? ama isim, soyisim ve adres dışında bir bilgi istemedikleri için bir sakınca da görmedim.
                  Sonra ben bu durumu unuttum çünkü hiç umutlanmamıştım zaten, böyle şeylerde de hiç şansım yoktur, ne zaman ki resmi sayfalarında kazananların ismi açıkladılar, o zaman. İsmimi gördüğümde de böyle güzel bir ürün hiç beklemiyordum.  Yeni yıldan birkaç gün sonra armağanım geldi. Buradan Elca Kozmetik yetkililerine ilgilerinden ve özenli sunumlarında dolayı çok teşekkür ederim. Kargom ulaştığında kocaman kutuyu görünce heyecanlanmamak mümkün değildi tabii, tam bir mağaza alışverişi gibi özenli ve şık tamamlamışlardı ürünü.










                    Poşeti açtığımda bu güzellik karşımda duruyordu. 2014 yenıyıl koleksiyonundan bir mini göz farı paleti. Bu koleksiyonun en göze çarpan özelliği, geçmiş yıllardaki  kaplumbağa kabuğundan
( tortoise shell collection ) esinlenerek hazırlanmış koleksiyonun devam ettirilmiş olması. Hem günlük hem de gece makyajlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz renklerden oluşan paletin işlevsel ambalajı günlük hayatta tam makyaj çantasında rahatlıkla taşınacak türden. Kehribar renkle karışık akrilik dış ambalajın kenarları altın renkle çerçevelendirilmiş. Açtığınızda koruma folyosu sizi karşılıyor.

         

                   Palette toplam 8 renk bulunuyor. Ambalaj dizaynı çekmeceli yapılmış. Alttaki küçük tırnağı çetiğinizde çekmece açılıyor ve diğer 4 renk ortaya çıkıyor. Paletin tüm renkleriyle açık hali aşağıdaki fotoğraftaki gibi.




                Paletin içindeki 8 renk, 3 mat, 3 ışıltılı ve 2 sedefli diyebileceğim renklerden oluşuyor. Renklere yakından bakarsak, ilk 4' lü;


                                         

                                  - Bone Shimmer Wish              - Sugar Plum Metallic
                               ( sedefli, klasik şampanya )        ( sedefli, şampanya gül )
                                    - Cool Ivory                              - Pink Rose Sparkle
                               ( mat, açık boz gri )                      ( ışıltılı pembe gül )




                         Ve 2. 4' lü;



                                               - Nude                          - Opal Sparkle
                                               ( mat, bej )                      ( ışıltılı, gümüş )
                                              - Gold Sparkle                - Saddle
                                              ( ışıltılı altın )                  ( mat, soğuk tonlu kahve )




                     Farların yapılarına gelecek olursam, yapıları çok tozutmuyor. Mat renklerin özellikle açık olanı yapı ve ton itibariyle kendini biraz zor belli ediyor, orta ve koyu ton daha güzel belli oluyor. Sedefli açık renkleri tek kullanmak isterseniz birkaç kat geçmek gerekiyor, buna rağmen renklerin birbiriyle karışımı ve dağılması güzel. Işıltılı renklerin ışıltı düzeyi fazla gibi dursa da göz üstüne dağıtılınca  gayet itaatkar. Mat renkler bazsız daha kalıcı, ışıltılılar bir süre sonra dağılmaya müsait ama baz ile tüm renkler oldukça kalıcı.
                 



                    Ürünün toplam ağırlığı 5, 5 gr. Tek  tek farlar oldukça minik ama benim gibi artık az göz makyajı yapanlardansanız bile uzun zaman kullanılır. Farların ışıltılı ve mat renkleri için ayrı ayrı içerik listesi verilmiş.







 
                      Markanın bu ürününe ve değişik versiyondaki far paletlerine Bobbi Brown Mağaza ve büyük mağazalar içerisindeki standlarından ulaşabilirsiniz. Unutmadan, çok yakında  Bobbi Brown online açılıyor, böylece yaşadığı yerde Bobbi Brown ürünlerine ulaşamayanlar da ürünlerle tanışabilecek.
                   
                     Sevgiler.....

13 Şubat 2015 Cuma

DEBORAH MILANO IL ROSSETTO RUJ - 516

                 Sevdiğim drugstore markalardan biri de Deborah Milano. Hazır heryerde sevgililer günü için indirim varken bu güzel ürünü yazmamak olmazdı. Markanın daha önce de birkaç ürününü kullanıp memnun kalmıştım, keçe uçlu eyeliner ve kalemleri başarılı. Rujları ise benim geç keşfetiğim ürünlerden oldu.




                 Markanın ruj skalasında bir kaç seri ruj var. Shine, Il Rossetto, Rossetto Milano ve Rossetto Atomic bunlardan birkaçı. Her birinin özellikleri ve yapıları farklı. Il Rossetto serisi nem verme seviyesi en yüksek olan rujlardan oluşuyor. Bununla bereber seride bulunan yaklaşık 20 rengin tamamı harika.






                 İçeriğinde A, C ve E vitaminleri olduğu belirtilmiş. Herhangi bir güneş koruma faktörü bulunmuyor ama orijinal sitede UVA ve UVB filtreleri içeriyor denilmiş. Nem verme özelliğiyle beraber yapısı ne çok mat, ne çok saten, kendine özgü, bağırmayan sakin sedefleri var ama kesinlikle ışıltı şeklinde değil. Hafif kendine özgü güzel bir çiçek kokusuna sahip, ben derinden gelen ama baymayan güle benzettim. Kalıcılığı tahminimin üzerinde başarılı hele bir de dudak kalemiyle uyguladığımda saatlerce dudağımdan kıpırdamıyor.
               Bendeki renk 516, renk olarak fotoğraflardaki görünüşünden daha açık bir renk aslında daha nude, açık bir şeftali tonu gibi. Ancak fotoğraflarda biraz koyu renk çıkmış. Bordo akrilik ambalaj drustore bir ürün için fena sayılmaz.






                   Rujun dudaklarımdaki duruşu da aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. Benim dudak rangim pek soluk olmadığı için renk burada da 1 - 2 ton daha koyu gibi çıkmış.






                    Deborah Milano ürünlerine Watson's Mağazalarından ulaşabilir.Bu ruj serisine normal zamanlarda yaklaşık 15 - 20 tl. arasındaki fiyatıyla ya da indirim zamanlarında yarı fiyatına kadar edinebilirsiniz.
                   Sevgiler, mutlu hafta sonları.

12 Şubat 2015 Perşembe

DUCRAY EXTRA - DOUX ŞAMPUAN

                Markanın Elution adlı günlük kullanım şampuanının yazısını daha önce yazmıştım. Yazısına etiket bölümünden ulaşabilirsiniz. Bugün yazısının yazacağım şampuanda yine günlük kullanım şampuanlarından biri ancak özellikle saç ve saçlı deride herhangi bir problem olmamasına rağmen, sık yıkanan saçlar için.
               Ducray extra - doux şampuan içerisindeki provitamin B 5 ile her gün kullanımda saçı nemlendiriyor, saç telleri farkedilir biçimde esneklik kazanıyor.






                    Şampuan, hafif yeşil renkte, temizlik hissi gayet güzel bir ürün, belirgin bir kokusu yok. Köpürmesi güzel, saçlarınız yağlıysa biraz zor köpürebilir. 2. uygulamada yeterli temizllik sağlanıyor. Bu şampuanı ben nadiren kullanıyorum, daha çok kızım kullanıyor. Yine şampuanla ilgili farkettiğimiz bir durum 24 saat içinde yağlanan saçlara sahipseniz, saçınızın yağlanmasını yarım ila 1 gün arasında engelliyor. Yani aslında yağlanma önleyici bir ürün olmamasına rağmen biraz dengeliyor.
                   Tüm dermokozmetik şampuanlar gibi saçta hafif bir keçeleşme durumu yartıyor. Üzerine ister aynı markadan istersenizde kendi saç kreminizi uygulayabilirsiniz.






                   Ambalaj üzeri bilgileri ve içerik listesi ilgilenenler için yukarıdaki fotoğraflardaki gibi. Şampuan normalde 300 ml. ve karton ambalajla geliyor ancak bu 400 ml. lik ambalaj, karton ambalaj olmadan ve pompalı ağızla geliyor ki banyoda miktar ayarlama açısında iyi.
                  Ürünün fiyatı 35 - 45 tl. arası değişiyor. Bu 400 ml. lik ürünü online dermokozmetik sitelerin birinden kampanyalı 30 tl. gibi bir fiyata almıştım sanıyorum.


                  Önümüzdeki günlerde markadan eşimin ve kızımın kullandığı saç dökülmesi ve kepek için 2 ürün yazısı daha yazacağım. Takipte kalın. Sevgilerrrrr
                      

9 Şubat 2015 Pazartesi

FAN DI FENDI PARFÜM

                 Haftaya güzel bir parfüm yorumu yazısıyla başlamak istedim. 2010 yılında piyasaya çıkan Fan di Fendi, çiçeksi - meyveli diyebileceğim kokulardan hoşlananlar için etkileyici deyim yerindeyse farkedilmek isteyenler için tam isabet bir koku.





                     Parfümün ana notaları; açılış - armut, frenküzümü, mandalina, pembe biber, orta - gül, yasemin, sümbülteber, dip - paçuli, deri. Parfümün şişesini elime ilk aldığımda ve biraz da notalarının etkisiyle gece için daha uygun bir koku gibi düşünmüştüm. Ancak sonrasında öyle olmadığını gördüm. İlk sıktığımda güzel bir serinlik hissi veriyor, açılış notalarının hiçbirini algılamadım, belki bir miktar mandalina saatler sonra ise dip notaların oluştırduğu özellikle deri müthiş güzel bir etki bıraktı benim tenimde. Sanki hoş bir tütün kokusu gibi ( ama sigara ya da tütün kolonyası şeklinde değil ).
                     Koku ünlü burunlar Delphine Lebeau ve François Demachy tarafından  harmanlanmış. Ünlü parfümörlerin daha önce yarattıkları parfümler de Guerlain Shalimar ve Dior Jadore.
                     Marka genelde kadınsı, frapan ve bazen de şaşalı ama bu koku enerjik, hareketli günlük yaşamda da gayet rahat kullanılacak bir koku. Bende biraz bağımlılık yarattı bile diyebilirim. Açık tenlerle beraber, orta ve esmer tonda ciltlerle de iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca gezmeyi, eğlenmeyi seven her yaş grubu tarafından, her mevsim kullanılabilir.
                    Kokunun yayılımı orta - üst, kalıcılığı ise çok çok başarılı. Günler sonra hatta yıkama sonrasında bile derinden giysilerimde duyabiliyorum. Parfümün rengi, şişedeki altın rengi metal detaylarla da uygun olduğunu düşündüğüm sarı renkte, hatta dış karton ambalaj bile kokunun enerjik ve dikkat çekici yapısına uygun koyu sarı renkte tasarlanmış.



                   
                    Şişe tasarımı, Fendi moda tasarımcıları tarafından tasarlanmış. Şişenin üzerini tamamen kaplayan çift taraflı '' F harfi, '' 1997 ' den beri markanın baget çantalarında da kullanılmakta ve '' sonsuza kadar Fendi '' fikrini temsil etmekte. Altın rengi metal toka tasarlanırken ( bu arada fotğraflarken ellerimin gözükmesine engel olamadım ) Roma güneşinden  ve siyah renk kapak için ışıl ışıl Roma gecelerinden etkilenilmiş.
                   Parfümün 30 ml.lik fiyatı 75 - 100 tl. arasında değişiyor. Diğer ml. fiyatlarını hiiiiiç söylemiyorum bile. Tüm avm içi kozmetikçilerden, büyük mağazaların parfüm standlarından  ve güvendiğiniz online alış veriş sitelerinden edinebilirsiniz.


                  SEVGİLER......                          

2 Şubat 2015 Pazartesi

NO NAME KİRPİK FIRÇASI

                 İster uygun fiyatlı, ister high end farketmez kirpiklerinizle uyum sağlayan, güzel gösteren, topaklanmayan, her bir telini tek tek ayıran bir rimel kullanın, benim kirpiklerim gibi seyrek ama tek kökten 2 - 3 dal kirpiğiniz çıkıyorsa kirpiklerinizin birbirine yapışmasına engel olamıyorsunuz. Normalde bu işlem için şu tipte çft taraflı bilindik kaş - kirpik fırçası kullanılsa da, ben bu tip fırçaları çok ince uçlu olmadığı için pek başarılı bulmuyorum.
                 Ben ( bazı rimellerde daha çok oluyor ki mesela Maybelline plastik uçlu ve Benefit They Are Real gibi ) rimel uygulamasının ardından dibinden biribirine yapışan kirpiklerimi ayırmak için ne zaman, nereden aldığımı hatırlamadığımve markası olmayan kirpik fırçamı kullanıyorum.







                 Benim fırçam da öyle aman aman kaliteli bir fırça vs. değil, küçük, sıradan, plastik bir fırça ancak çok ince uçlu olduğu için kirpikleri güzel tarıyor. Plastik bir kapağı ve diğer ucunda da göz kalemi dağıtmak için sünger bir aplikatörü var ama o tarafını hiç kullanmadım. İlk 2 fotoğrafta fırçayı temizlemedim ki rimel sürdükten sonra bu fırçayı kullandığımda fırça üzerinde ne kadar kalıntı olduğunu  fotoğrafları büyüterek görebilirsiniz.
                Fırçanın kirpik taradığım ucunun daha temiz fotoğrafı ise aşağıdaki gibi. Sünger aplikatörlü olan ucun fotoğrafını da kullanmamama rağmen ekliyorum.







                 
                   Bu fırça için fiyat bilgisi vs. veremiyorum ama benzerlerine rastlarsanız edinmek isteyebilirsiniz. Bu arada bu tip bir fırçayı kullanırken çok dikkatli olmanızı öneririm, aksi takdirde hiç yaşanmanızı istemeyeceğim anlık göz kazaları oluşabiliyor. İlk başlarda ben de yaptım, bir de bu fırçayı kullanırken acele etmemek, biraz yavaş davranmak gerekiyor.
                  Unutmadan aslında bu fırçanın şahı şuradaki Scott Barnes metal kirpik fırçası ama ulaşmak ne mümkün.

                   Sevgiler, bir sonraki yazıda görüşmek üzere......