31 Ağustos 2015 Pazartesi

BİTTİ - GİTTİ - 14 ( TEMMUZ - AĞUSTOS 2015 )

                    Merhabalar merhabalar, blogu  3 hafta kadar boş bıraktım çok sevgili izleyenler. Temmuz ayında uzun zamandır beklediğim yaz tatilini neyse ki çekirdek aile olarak gerçekleştirebildik, çok da güzel geçti. Ancak Ağustos ayında aile büyüklerini ziyaret etme fırsatı ve isteği ile tekrar bir seyahat organizasyonu oldu. Planlı olarak kalma süremiz belli olmasına rağmen temiz hava ve sükunet süreyi uzattı.
                    Bu kez deniz tatilinden farklı olarak kara tatili gerçekleştireceğimden yanımda oldukça az - öz eşya ve kozmetik götürdüm. Hatta kuru - serin iklime uygun kozmetik vs. götürdüm. Ancak 2 hafta boyunca neredeyse hiç kozmetik kullanmadım. İlk birkaç gün normal sabah ve akşam rutinime devam ettim ancak sonrasında güzel, temiz hava ve bol oksijenden sanki daha çok yararlanacakmışım gibi geldi ve hiçbir şey kullanmadım. Musluktan akan şebeke suyunun bile sıfır kireç içerdiği bir yerde buz gibi soğuk su ile yüz temizlemek daha cazip geldi. Tabii yaptığım çok iyi birşey değil, siz benim yaptığım gibi yapmayın, oksidasyona açık bir ciltte her türlü hasarın oluşması ve kalıcı hale dönüşmesi kaçınılmaz. Hatta şu an çok iyi bir peeling ihtiyacım var.
                   Gelelim geçtiğimiz 2 ayda neler bitirdiğime, eklemeyi unuttuğum birkaç ürün de var. Renkli kozmetik kara tatilinde hiç kullanmadım. Güneş ürünleri ve tester ürünler ise deniz tatilinde kullandıklarımdan.




1 - LRP Misel Solüsyon : Yazısı burada. Çok memnunum. Yenisi alınacak.
2 - Nıvea Deodorant : Çok sevmedim, koruma orta, bir de 8x4 var o daha iyiydi sanki eklemeyi unutmuşum.
3 - John Frieda Şampuan : Yazısı burada. Tatilde kullandım araya başka bir ürün girdi fena değildi ama sonra tekrar bu şampuana döndüm. Şimdilik memnunum. Kullanmaya devam.




4 - Garnier Ambre Solaire SPF 50 Güneş Kremi : Yaz için güneş kremi bakınırken uygun fiyatı ve miktarı cazip gelmişti nitekim oldukça memnun kaldım. Çabuk emiliyor, beyaz iz bırakmıyor, ailecek kullandık, beğendik.
5 - Avon Sun SPF 30 Oil : Avon güneş ürünlerini oldukça beğeniyorum ben, özel olarak yazısını yazmadım ama geçen yaz bitenler yazılarında da bahsetmiş olabilirim. Özellikle bacaklarımda bu tür ürünler kullanmayı seviyorum.
Yazın güneş kremi olarak Solante ve Hamilton da bize eşlik etti.




6 - Bliss Yağsız Göz Makyaj Temizleyici : Yazısı burada. Çok hafif göz makyajı yapıyorsanız evet ama koyu ve yoğun göz makyajlarının temizliği için hayır. Ama hafif makyajı temizleme görevini zaten misel solüsyonlarda pekala yapıyor o halde bir daha almam sanırım.
7 - Avene Termal Su : Sevdiğim ürünlerden biri. Bu kez minik çanta bıyu almıştım. Özellikle yazın kullanmayı seviyorum. Blogda yazısı da var, okumak isteyenler için tık tık.
8 - Flormar Brow Liner :Bu ürünü merak ediyordum, bir Flormar standında denk gelince almıştım, özel olarak yazısını yazmadım ancak oldukça beğendiğim bir kaş ürünü oldu. Malum kaşlar sıkıntılı ancak birkaç eksi yönü var. Keçe uçlu bir eyeliner benzeri bir ürün. Ucu sayesinde düzgün bir kaş hattı çekebiliyor, boşlukları güzel doldurabiliyorsunuz. En açık rengi bana güzel uydu, orta ve koyu olarak 2 rengi daha var. Yalnız çok çabuk bitti benimki oysa ki koruma bandı da vardı, kullanılmış olamazdı yani, fiyatı 12 tl. sanırım, denk gelirsem alabilirim.
9 - Sally Hansen Tırnak Güçlendirici : Çok çok seviyorum, çok başarılı bir ürün. Dışardan güçlendirici ürünlere inanmayan beni bile inandıran bir ürün oldu kendisi. Aldığım günden beri kullanıyorum. Bu yıl neredeyse hiç renkli oje sürmedim diyebilirim. Bazen tek başına bazen oje altına her türlü kullanabiliyorum. En kısa zaman da alınacak.





10 - Aloha Sun Lotion SPF 30 : Kullandığım minik ve tester ürünlerden. Watson's Mağazalarında satılan bir marka Aloha. Güzel, fena değil. Solait daha iyi ama.
11 - Babe Stop AKN Yağsız Nemlendirici : Çokkkkk beğendim. Özellikle yağlı ciltler için oil free bir jel nemlendirici. Yazın çok terleyen cildime ferah ferah iyi geldi, tester olmasına rağmen oldukça doluydu ve fikir edinmem için yetti, denk geldiğimde alabilirim.
12 - Ducray Nemlendirici : Kelual DS serisinden bir nemlendirici, kuru ciltler için daha iyi bir ürün sanırım. İçinden de çok az çıktı, bir de kokusunu hiç sevmedim.
13 - Dalan d' Olive El kremi : Çok seveni var bu kremin, denemek için mini boy almıştım, ben çok sevmedim, birkaç tane daha minik boyu var, çantada taşımak için iyi ama büyük boyunu almam.
14 - Loreal Kalem Ruj : Yazısı burada . Rengini çok sevmiştim. Yazın çok kullandım, bitmeye yakın sıcaklarda ucu eridi.  




15 - Lierac Lipofilling Nemlendirici : Sevdim, 40 yaş üzeri için uygun bir nemlendirici olabilir. Kokusu güzel, yumuşatması güzel, tam etki için tam boy alıp denemek lazım.




16 - Armani Acqua di Gioia Parfüm : Bitmek üzere,  yaz akşamları için ideal, sıcak hava ile uyum sağlayan baymayan, fazla gelmeyen güzel, ferah bir koku. Çok seviyorum.
17 - Avon Fleur Parfüm : Sıcaknotaları olan ama şekerli parfümler gibi ağır olmayan güzel, hafif bir koku. Avon parfümler zaten malum kalıcılığı çok fazla değil, günlük kullanım için idealler. Unutmadan kapak problemi olmayan nadir Avon parfümlerinden.
18 - Avon Daydream Parfüm : TTA serisinden Daydream, biraz daha sert bir koku, çok yazlık değil, daha çok mevsimlik gibi, kalıcılık orta, kapak problemli.


                Geçtiğimiz 2 ayda biten ürünler bunlardı. İlaveten Creightons duş jellerini ve vücut için bebe yağı severek kullandım. Sonbahar hafiften kendini belli ediyor gibi, önümüzdeki günlerde dha çok makyaj yapabilirim gibi geliyor.

                Sevgiler.......   


12 Ağustos 2015 Çarşamba

BIODERMA NODE FLUID ve NODE DS + ŞAMPUANLAR

                     Yaz başında cilt hekimimizin tavsiyesiyle kızım için Bioderma şampuan almıştım. On line olarak kofre halinde denk gelince diğer şampuanı da denemek istediğim için güzel olmuştu. Hatta kofre halinin fotoğrafını alışveriş yazısında çekmişim, tık tık .
                     Tabii biz bu şampuanları alır almaz kullanmaya başlayamadık, araya tatil vs. girdi, tatilde de hem bunu hem de Giovanni şampuanları kullandık ama en önemlisi yazın gelmesiyle kızımdaki SD zaten minimum düzeye inmişti. Bu arada çoğul konuşuyorum ama Bioderma şampuanları bir tek kızım kullandı. Çok şükür ki benim SD problemim şu anda yok diyebilirim, o denli kontrol altında yani. Ben genelde denemek için 1 kez kullanıyorum bu tür ürünleri sonra hem kendi hem de kullanan kişinin ( kızım, eşim ) yorumlarını dinliyorum.
                    Gelelim Bioderma şampuanlara;


   

                      Bioderma Node Fluid şampuan günlük kullanım için önerilen bir şampuan, saçlı derideki sebum salgısnı dengeleyerek kepek oluşumunu engelliyor. Kıvamı bildiğiniz su kıvamında, rengi şeffaf, çok hafif çam - reçine benzeri bir kokusu var. Çok çok köpürmüyor ancak verdiği temizlik hissi güzel, kullanım sonrasında saçları matlaştırmıyor. Kızımın yağlı saçlarına ilk 24 saat içinde güzel hacim veriyor, hali hazırda çok az miktarda olan kaşıntı problemini giderdi, yüzeysel şekilde değilde ince tuz gibi olan kepek problemini kontrol altına aldı. Ürünün 200 ml. ve 400 ml. olarak 2 boyu var. Üründen oldukça memnun kaldık, fakat performansı başarılı olsa da yapısının sıvı olması nedeniyle bereketsiz bir ürün olarak değerlendirebilirim. Yine de uygun fiyatlı bulduğum zaman denk geldiğimde alabilirim. Ambalaj üstü bilgileri;






                           Şampuanlarda diğeri ise bir tamamlayıcı tedavi ürünü olan Node DS + . Bu şampuanın günlük kullanımın haricinde ilk olarak haftada 1 kez uygulanması tavsiye ediliyor. İçeriğindeki salisilik asit ile tekrarlayan kepek sorununu azaltıyor.






                  Node ds + şampuanı, node şampuandan sonra uyguluyorsunuz ve 3 - 5 dakika bekleterek duruluyorsunuz. Oldukça fazla köpürüyor, hafif bir kokus var, rengi sedefli beyaz, kıvamı normal, yıkama sonrasında güzel durulanıyor.




                        Tüp şeklindeki ambalaj 125 ml. haftada 1 kez kullanılacağı için diğer şampuana göre çok daha uzun süre kullanılan bir ürün. Her iki ürünü bir arada kullandığımız için şimdilik SD durumu iyi umarım böyle devam eder. Ambalaj üstü ve içerik bilgileri;








                          Ürünlerin ayrı ayrı olarak 40 tl. civarında fiyatları var ancak böyle kofre fiyatları çok daha uygun oluyor.

                         Sevgiler.......

                      

3 Ağustos 2015 Pazartesi

GIVENCHY ROUGE INTERDIT SHINE - 10 SUN SHINE

                Givenchy rujlar malum efendim çok seviliyorlar. Ben de bugün markaya ait sevdiğim bir ruju anlatmaya çalışacağım. Klasik serinin dışındaki shine serisinden bir ruj. Ben böyle rujları özellikle yaz mevsimine çok yakıştırıyorum. Işıltılarıyla kendimi çok iyi, canlı hissetmeme neden oluyor diyebilirim.










                   Givenchy Shine serisi tamamiyle ışıltılı  renklerden oluşan bir seri. Işıltının yanı sıra içeriğindeki E Vitamini ve Omega 3 ve 6 sayesinde dudakları yumuşacık yapıyor ve kurutmuyor. Parlaklığı sıvı kristal ve inci ışıltıları ile desteklenmiş shine serisi lip gloss türü ürüleri sevmeyen ama görüntüsünü isteyenler için oldukça ideal.
                 Ürünün rengi koyu bir mercan  - kızıl gibi gözükse de dudağa sürdüğünüzde biraz da dudak rengine göre hafif, pembe - şeftali gibi güzel duruyor. Ben ışıltısına rağmen dudakları bebek dudağı gibi gösteren halini çok seviyorum. Kalıcılığı bu tür rujların tamamında olduğu gibi çok değil ancak ruj hafif silindikten sonra dudakta ışıltıları kalıyor. Bendeki renk 10 numara '' sun shine ''. Elimin üzerindeki ve dudağımdaki duruşları aşağıdaki gibi.










                Ürünün ambalajı gri akrilik, shine imajına uygun bir tasarım yapılmaya çalışılmış sanıyorum. Ucundaki minik kurdelesi çok hoş, sempatik. Givenchy shine serisi rujlar 3, 5 gr. ve fiyatı 90 tl. civarında sanıyorum. Şu an bu rujları belki bulamayabilirsiniz, ben bir süre önce yurt dışından almıştım. Givenchy rujların bir de klasik serisine bakmayı düşünüyorum bir ara, umarım kısmet olur.

               Sevgiler.......