28 Ocak 2016 Perşembe

BOBBI BROWN FACE TOUCH UP STICK

                    Sürekli izleyicilerim sanırım artık biliyorlar zaman zaman ihtiyacım olsa da göz altı kapatıcısı türü bir ürün kullanmıyorum. Çünkü makyajın bu aşaması sürekli kullandığımda benim için bir kısır döngü oluyor. Yaşıma göre
( 42 ) göz altı morluk - torba gibi problemlerimin minimum düzeyde olduğunu düşünüyorum, iyice kötüleşene kadar sürekli kullanımdan kaçmaya çalışacağım.
                   Ancak sorun yüz lekesi - kızarıklı vs. olunca kayıtsız kalamıyorum ve kapatma ihtiyacı hissediyorum. En son Bourjois Healty mix concealer kullanmıştım ki - bolgda yazısı mevcut, arama etiket bütonundan ulaşabilirsiniz - hem yüze hem göz altına kullanılan şahane bir üründü ve müthiş berektliydi.
                 Bugünki yazının konusu da çok başarılı kapatıcılar sunan Bobbi Brown markasına ait Face Touch Up Stick.





                      Yazının başında söyleyeyim ben yüzümde leke vs., burun kenarı kızarıklık için kullanıyorum ancak çok sıkıştığınızda, elinizde başka ürün olmadığında gözaltına da kullanılır cinsten. Eğer göz altına kullanacaksanız kalın yapısını biraz inceltmek için direk göz altına uygulamak yerine parmak uçlarınıza sürüp biraz yumuşatarak gözaltına uygulayabilirsiniz.
                     Ürünümüz, standart sade ve şık Bobbi Brown ambalajına sahip, siyah metal ambalaj slim forma sahip. Ürünün miktarı 2, 3 gr. ancak uzun süre gidecek türden. Ben yaz başından beri oldukça sık kullanmama rağmen henüz pek bir azalma belirtisi yok.
                    Ürün yoğun yapısına rağmen oldukça güzel dağılıyor. İster parmak ister fırça kullanabilirsiniz. Ben standart olarak bb krem ya da fondöten altına uyguluyorum ancak orijinal sayfasında ürününü fondöten üstüne de uygulanabileceği belirtilmiş. BB krem ya da fondöten kullanmıyorsanız pudra altında da güzel duruyor. Akma, kusma, alerjik reaksiyon, sivilce vs. oluşturmadı.
                    Toplamda 20 rengi mevcut. Her ten rengini memnun edecek cinsten bendeki rengi 3 numara Beige. Biraz sarı gibi dursa da leke kapatırken oldukça güzel notrlüyor.






                Yukarıdaki fotoğrafta elimin üzerinde rengi görebilirsiniz. Aşağıdaki fotoğrafta da yüzümün alt kısmında dudak hizasındaki ufak lekeyi göreceksiniz. BB krem uygulamadan önce lekemin üzerine sürüp olabildiğince dağıtmaya çalıştım. Burada örtücülüğü az gibi görünebilir ama üzerine başka bir ürün uyguladığım zaman görüntüsü - kapatıcılığı benim için yeterli oluyor.
             



                         Ürüne ait içerik listesi ise meraklıları için aşağıdaki fotoğraflardaki gibi;




                     Bobbi Brown Face Touch Up Stick Concealer fiyatı 78 tl. Ürüne Bobbi Brown Mağaza ve standlarından ulaşabileceğiniz gibi. Boobi Brown online mağazadan indirimleri takip ederek daha uygun fiyata, yanında da deneme boyu ürünlerle sahip olabilirsiniz.

                    Sevgiler........



                   Küçük bir not göz altı problemleri pek çok kadının en büyük problemi. Blogdaki yeni izleyicilerim ya da hala okumamış olanlar belki şuradakiŞuradaki ve  şuradaki yazılarımı okumak isteyybilirler. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere......

21 Ocak 2016 Perşembe

GLISS ULTIMATE OIL ELIXIR SAÇ BAKIM MASKESİ

                        Gliss şampuan ve saç kremlerini zaman zaman deniyorum. Fena da değiller hani ama markanın saç maskeleri bence şampuan ve saç kremlerinden daha başarılı. Geçmiş zamanlarda da kullanmışlığım var aslında ama ne zamandır almamıştım. Geçenlerde tekrar almıştım ne kadar güzel olduğunu unutmuşum.






                    Ultımate elixir serisi, besleyici yağlarla saçı kırıklara karşı korumayı - onarmayı vaad eden bir seri. Bu serinin diğer ürünlerini denemedim ama maske anında yumuşatıyor. Mevcut kırık saç uçlarım yok ama kıvırcık saçlarım olduğu için her an oluşmaya müsaitler. Özellikle ısı ile şekillendirme esnasında. Sonrasında saçlarım çok kolay şekil alıyor bir miktar elektriklenmeyi azaltıyor. Kokusu çok kalıcı olmasa da güzel, kıvamı oldukça yumuşak.




                   Ben ortalama 1 tatlı kaşığı civarındaki miktarı parmak uçlarımla alarak, kulak hizamdan saç uçlarına kadar uyguluyorum. Ortalama 1 - 2 dakika kadar bekleyip duruluyorum. Durulanması kolay. Bende herhangi bir yağlanma etkisi oluşturmadı ama yine de diplere değdirmiyorum. Yağlanma potansiyeliniz varsa diplere değdirmemenizi öneririm. Benim için haftada 1 uygulama yetiyor. Çok kuru ve yıpranmış saçlarınız varsa 2 kez uygulayabilirsiniz.
                 Miktarı 200 ml. ve kavanoz şeklinde ambalajı var. Gerçi bu kavanoz ambalajların duşta kullanımı çok kolay olmuyor, elinizde maske kapağı kapatamıyorsunuz, açık kaldığında içine su giriyor falan, öyle işte.
                Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi ise meraklıları için aşağıdaki fotoğraflarda;


 






                      Ürün fiyatı 12 - 15 tl. arasında değişiyor sanırım. Kozmetik marketlerin indirimlerinde 9.90 tl. ye kadar düşüyor. En kısa zamanda saç bakım yağlarını da denemek istiyorum.


                      Sevgiler....

18 Ocak 2016 Pazartesi

OLAY ANTI - WRINKLE FIRM & LIFT DAY LOTION

                     Merhabalar, geçtiğimiz hafta oldukça ağır bir grip geçirdiğim için planlı yazılarıma yine kısa bir ara vermek zorunda kaldım. Neyse ki bu hafta daha iyiyim ve blogumu - ürün yazısı yazmayı çok özledim. Haftaya, geçtiğimiz ilkbahar, yaz ve hatta sonbahar döneminde oldukça severek kullandığım bir ürünün yazısıyla başlamak istiyorum.








                         Benim gibi, ( kış mevsimi dışında ) hafif formüllü nemlendirici ürünler kullanmayı seviyorsanız bu ürünü de seversiniz. Bu ürünün daha genç yaş grupları için olan bir versiyonu daha var ben yaşım itibariyle + 40 versiyonunu seçmiştim. Kullananlar diğer versiyonundan da çok memnun ki ben geç keşfetmiş olmaktan biraz şikayetçiyim aslında. 
                        Ürünün yapısı oldukça hafif, kıvamı losyon gibi buna rağmen nemlendirmesi çok yeterli geliyor bana. Hatta karma cilt tipli iseniz yaz - kış kullanabilirsiniz. Bir tek çok kuru cilt tipine sahipseniz sonbahar ve kış aylarında yeterli gelmeyebilir.
                       Kendine has hafif bir kokusu var. Cilt tarafından emilimi güzel, ben bazen miktarı biraz fazla tutuyorum o zaman biraz daha geç emiliyor tabii. Makyaj altında güzel duruyor. Yabancı bloglarda bu ürünün göz çevresinde bile kullanıldığını okumuştum ki olur gibi.


 

                    Ürün + 40 yaş olduğu için ambalaj üzerinde kırışık karşıtı ve toparlayıcı özellikleri olduğu belirtilmiş. Bu konuda var olan kırışıklıklar üzerinde bir etkisini gözlemlediğimi söyleyemeyeceğim ancak nemlendirmesinin güzel oluşu zaten cilt esnekliğini artırmaya yardımcı oluyor. Bu da uzun vade de yeni kırışıkların oluşmasına ya da var olanların derinleşmesine engel olacaktır.
                   Ürün SPF 15 içerdiği için sadece gündüz kullanımına uygun, normalde özellikle SPF içeren ürünleri tercih eden ben bu ürünü o kadar sevdim ki ilk defa bir ürünün içinde keşke SPF olmasaydı diye düşündüm. Çünkü o zaman gece kullanıma da uygun olurdu.
                 İçerik listesi ve ambalaj üstü bilgileri aşağıdaki fotoğraflardaki gibi;


 



                         Ürün miktarı 100 ml. ki bu şekildeki ürünlerin miktarının genelde 50 ml. olduğunu düşünürsek çok iyi, sadece gündüz kullanımıyla oldukça uzun süre gidiyor. Fiyatı son aldığımda 23 tl. idi. Bu kadar iyi ve uzun süre giden bir ürün için fiyatı da oldukça uygun. Ürünü daha çok
Watson' s Mağazalarında görüyorum. Yalnız son gittiğimde her mağazada olmadığını gördüm., bir kaç mağazaya bakmak gerekiyor. Ben bundan sonra riske girmem denk geldiğimde hiç kaçırmam, sepete atarım.

                         Sevgiler........    

4 Ocak 2016 Pazartesi

LAURA MERCIER SHIMMER BLOC - MOSAIC

                   '' Çocukluğumda makyaja dair hatırladığım şey annemin sahneye çıkmadan önce sürdüğü kırmız ruj '' demiş, Laura Mercier.  Çocukluğunda kozmetik dünyasının en başarılı markalarından biri olacağını o zaman tahmin eder miydi ? bilinmez ama çalışkanlığının ödülünü şimdi aldığı bir gerçek.
                   Kuzey Afrika asıllı bir baba ve Fransız bir annenin kızı olan Laura, Fransa'da doğar ama bir süre anne - babasıyla beraber Cezayir'de yaşar.  Sonrasında tekrar annesiyle beraber Paris yolculuğu başlar. Annesi küçük tiyatrolarda şarkı söyler. 16 yaşına geldiğinde artık  gündüzleri Paris'teki bir tasarım ve güzellik okuluna devam ederken, geceleri annesinin ve tiyatrodaki diğer oyuncuların makyajını yapıyordur. Salonlarda makyaj sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Laura, içindeki gitme arzusuna engel olamayınca kendini Hollywood stüdyolarında bulur.
                   90' lı yılların başında Madonna ile bire bir çekimlere katılır, Julia Roberts ve Sarah Jessica Parker ile çalışmaya devam eder. Derken kendi markasını yaratmasının söyleyen ünlülerden cesaret alarak New York macerası başlar ve eşi ile kendi markasını kurar.....
                   Makyaj dünyasında doğal görünümlü makyaj ve ''no makeup makeup'' akımının öncüsü sayılan Laura Mercier o gün bugündür çok başarılı renkli kozmetik ürünleri çıkartıyor.
                  Uzun bir giriş yazısının ardından bugünün ürünü benim kullanırken çok zevk aldığım Shimmer Bloc adlı ürünün, Mosaic rengi.






                   Ürün aydınlatıcı kategorsinde yer alan ve 4 ayrı renkten oluşan bir toz - pudra ürün. Her zaman olduğu gibi renkleri ayrı ayrı da kullanabiliyorsunuz. Benim tercihim genelde karıştırarak oluyor. Çok doğal bir ışıltıya sahip. Kış mevsimine çok yakıştırdığım aydınlatıcılarımdam biri. Koyu tarafları allık olarak da güzel iş çıkarıyor. Özellikle bu kombinde yer alan yeşilimsi renk allık olarak kullandığımda, kızarık görüntüyü de nötrlüyor.






                          Farklı ışıklarda fotoğraflamaya çalıştım ancak aydınlatıcı fotoğraflamak bence en zor çekimlerden biri.
                         Ürün ambalajı da yine markanın felsefesine yakışır şekilde çok sade ama bir o kadar da sağlam ve kullanışlı. Ambalaj içinde kuçuk bir de aynası var. Fırçası bulunmuyor ama küçük başlı bir allık fırçasıyla gayet rahat uygulayabilirsiniz. Açık yakalı bir giysi tercih edecekseniz fırçada kalanları dekolteye değdirmeyi unutmayın.






              Ürüne ait karton ambalaj elimde bulunmuyor, çünkü ben kendisini çok sevdiğim bir arkadaşımın blog satışından edinmiştim. Ambalaj üstü bilgisi ise aşağıdaki fotoğraftaki gibi.




                Marka, bu eski aydınlatıcı kategorisini yakın zamanlarda yeniledi ve çok daha ışıltılı ürünler ekledi. Ancak eski versiyon ürünler hala standlarda. Bu ürünün 3 rengi daha var ki onlar da çok hoş ışıltılara sahipler. Laura Mercier ürünleri ülkemizde sadece Boyner ve Harvey Nichols Mağazalarında satılıyor. Tek eksisi 130 tl. civarında fiyatı olan ürün 6. gr.
              Ben daha önce markaya ait bir de pudra ürün kullanmıştım ki etiket bölümünden yazısına  ulaşabilirsiniz.
              Unutmadan ( belki bu kez biraz övüyorum ama benim için övgüyü sonuna kadar hak eden ürünlerden biri ) markanın ben buradayım, ürünümü yaparım, reklama ihtiyacım yok, müşterim beni bilir, isteyen alır şeklindeki ağır, kendinden emin ve sakin bir tavrı var. Ve bu hali  bence marka değerini ayrıca yükseltiyor.


              Sevgiler.......