12 Eylül 2014 Cuma

BVLGARI BLV II POUR FEMME PARFÜM

                 Parfüm yorumlamak hayli zor ve göreceli bir durum. Hali hazırda keskin ve kokuları ayırabilen bir yapıya sahip olsanız da, kokunun özü ne olursa olsun, tende duruşu ve yorumu bu noktada değişebiliyor. Çok deneyimli olmadığım parfüm yorumlama konusunda bugün bir ilki gerçekleştirip, Bvlgarı Blv 2 parfümü yorumlamaya çalışacağım.




                  Uzun zamandır merak edip denemek istediğim parfümlerden biriydi aslında. Çok bulunmayan ve tercih edilmeyen notalarından dolayı farklı bir koku. Çiçeksi, meyveli ve baharatlı notaların karışımından oluşuyor. Üst notalar menekşe, turunçgiller ve yıldız meyvesi, orta notalar, iris, paçuli, alt notalar musk, amber, pamuk çiçeği, tonka fasulyesi.
                  Açık renk cilt tonuna sahip biriyim. Tanımlamam gerekirse M.A.C fondötenlerden NW 15 tonları bana uyuyor, yazın bir parça daha rengim dönüyor ve en fazla NW 20 olabiliyor. Fazlası zaten zarar. İlk sıktığım anda baskın menekşe kokusunu duydum, sonrasında çok hafif amber ve musk hissettim. Silajı ( kokuların yayılma kuvveti ) orta, kalıcılığı orta ki ilk sıkıldığı andaki baskın durumdan çok kuvvetli kalıcılık sağlayacak sanıyorsunuz. Bu noktada biraz hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim. 1 - 3 saat sonrasında alabildiğim ise çok belirsiz bir turunçgil - menekşe karışımı. Gün içerisinde tazeleme istiyor.


               


               Parfümün rengi notalarıyla da bağlantılı olarak mavi - lila tonda. Parfümde pembe - sarı renkten sıkılmış biri olarak oldukça farklı diyebilirim. Şişesi oldukça sade ve şık. Altın sarısı renkte büyük kapak tam oturuyor, açılma problemi vs. yok ve sade şişeye lüks bir hava katmış. 50 ml. lik şişe bile oldukça ağır ve günlük olarak çantada vs. taşımak için çok uygun değil.
              Şahsi fikrim biraz daha soğuk havalarda ve biraz daha esmer tenlerde daha güzel bir sonuç verip, daha kalıcı olacağı yönünde. Ancak yine de parfüm her tende farklı duran ve değişiklik gösteren bir şey. Bende güzel durmayan ya da çok kalıcı olmayan bir koku bir başkasında müthiş kalıcı ve etkileyici olabilir.
             Son olarak fiyatından bahsetmem gerekirse orijinal parfüm biraz da bütçe işi. Son zamanlarda bazı online alışveriş siteleri vs. dahil olmak üzere sahte parfüm olayına yönelmiş durumda. Beğenip büyük umutlarla aldığınız bir şeyin  elinizde patlaması hele hele alkol içeriği nedeniyle cebimizden geçtim cilt sağlığına zarar vermesi kadar kötü bir şey  yok sanırım. Bu nedenle bazı ürünleri göz kırpmadan güvenilir kozmetik mağazalarından almak sanırım en iyisi. Bvlgarı Blv 2 50 ml. fiyatı 200 tl. civarında, bir Boyner kelebek indiriminden neredeyse yarı fiyatına almış olmak biraz daha az can yakıcı.
             Sevgiler........



              Unutmadan devam eden yaz bitmesin çekilişine katılmak için son günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder