27 Eylül 2016 Salı

NIP + FAB GLYCOLIC SCRUB FIX

                     Pek çok kez blogda belirttiğimi hatirlıyorum, popüler ürünlerin ben de pek işe yaramadığını. Bugün yine popüler bir ürün, bir peeling ile karşınızdayım. Ancak bu kez yorumlarım olumlu. Bu ürünü kullanmayan ve blogunda yorumlamayıp, yazmayan kaldı mı bilmiyorum? Kaldıysa da bir benim herhalde ( aman eksik kalmayalım değil mi ama ).




                     Nip + Fab cilt bakım ürünleri, her yaptıkları olay olan Jenner kardeşlerin reklam yüzü oldukları İngiliz kökenli bir marka. Marka, her ne kadar drugstore olarak geçse de pek çok ürünü o kadar başarılı ki bazı high end markaların - ürünlerin önüne geçmiş durumda.
                    Ben yaz başında uzun zamandır severek kullandığım Nuxe Peeling e acaba alternatif olur mu ? diye sadece meraktan edinmiştim. Elbetteki yapı, içerik vs. olarak birbirlerinden çok farklılar ama aldığım ilk günden bu yana o kadar çok sevdim ki, uzun bir süre başka bir ürün merakımı cezbetmezse yoluma bu peeling ile devam edeceğim sanırım. 






               Ürünümüz oldukça kıvamlı, içerisinde çok minik ama bol miktarda tanecikleri bulunan bir peeling. Tanecikleri kıyaslamam gerekirse tuz ya da kum benzeri diyebilirim. Ben yapısını eğer daha önce kullananlar varsa mutlaka hatırlayacaklardır Clinique 7 day scrub diye bir ürünü vardı '' daily microfalient '' ona benzettim. Ancak ben o ürünün temizleme özelliğini çok beğenmemistim.
               Nip + Fab scrub, kullandıktan sonra çok çok güzel bir temizlik ve canlılık hissi veriyor bana. Baskın bir taze limon kokusu alıyorum ki aslında greyfurtmuş - zaten bu narenciye kokularını çok severim - canlılık hissinde etkili. Bu ürünü benimle beraber kızım da kullanıyor ve şimdilik temizlik hissinden o da çok memnun.
              Ürün gözenek temizliği konusunda da oldukça başarılı, benim içi dolu, kapalı komedon şeklinde siyah noktalarım yok, sadece sürekli nemlendirici, güneş koruyucu kullanmaktan burun kanatlarındaki geniş gözeneklerimin içi şeffaf şekilde dolup, kirleniyor. Ve bu ürün ile bu bölgedeki gözeneklerim çok güzel temizlenmiş oluyor. Üzerine bir de burun bandı kullanırsanız, tertemiz bir cilt sizin olur.
             Bununla beraber, mevsim değişikliklerinde cilt nem - yağ dengesinin değişmesiyle, kaş arası, çene, burun üzeri, alın gibi bölgelerde oluşan kuruma ve dökülmeleri de çok güzel temizliyor.
             Sadece çok problemli, iltihaplı akne gibi durumlarınız varsa kullanmanızı önermem. Ayrıca bu tip ürünleri gündüz değil de gece hatta hekim deyimiyle güneş battıktan sonra kullanmak ve ertesi gün mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerektiğini de hatırlatayım.
             Ürünü kullandığım süre içerisinde herhangi bir alerjik reaksiyon vs. ile karşılaşmadım. Aksine aydınlatıcı etkinin içeriğindeki % 3 oranındaki Glikolik Asit ve Salisilik Asit içeriğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Salisilik asit gözenekleri temizlerken, Glikolik asit onarıyor ve hücre yenilenmesini hızlandırıyor.
            Ürünü o kadar çok sevdim ki, yazın az makyaj yaptığım günlerin akşamlarında direkt bir yüz temizleme jeliymiş gibi kullandığım da  çok oldu. Dolayısıyla haftada 1 - 3 kez önerilen kullanım durumunu kendi üzerimde bizzat test etmiş oldum ve herhangi olumsuz bir etki ile karşılaşmadım. Siz yine de kullanırken temkinli davranın....


   



                       Yukarıdaki fotoğrafda da ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi yer alıyor. Belki çok temiz içerikli bir ürün değil ancak alt sıralarda gliserin, aloe vera, shea butter görüyorum ki hepsi cilde esneklik sağlayan ürünler.
                       Ürünün miktarı 75 ml. ve fiyatı 30 tl. Nip + Fab ürünlerinin Türkiye temsilcisi Watsons Mağazaları ancak her mağazada bulunmuyor. Ben bu ürünle beraber yine çok popüler olan Glikolik Asit içeren pedlerden de edinmiştim ki o da bir sonraki yazının konuğu olacak.

                      Sevgiler.......  

7 yorum:

  1. merak ettiğim bir üründü, teşekkürler ayrıntılı yorum için:)

    YanıtlaSil
  2. Bu markayı henüz ben de denemedim, dolayısıyla siz de yazdığınıza göre, geriye sanırım ben kaldım. :) Ben de ürünlerini çok merak ediyorum. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. evet genelde herkes memnun kalmış kış iyice bir gelsin güneş gitsin ben de alıp kullanacağım..

    YanıtlaSil
  4. Yzını okuyunca çok merak ettim bu ürünü.İstek listeme alıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Renk eşitiği sağlıyo mu

    YanıtlaSil
  6. ürünün şu an 75 lira civarı olması peki..

    YanıtlaSil