16 Mart 2021 Salı

EMBRYOLISSE MOISTURIZING LAIT-CREME CONCENTRE

               Merhaba, bugün bir süre önce tüm ürünleriyle ülkemize giren Fransa' nın çok sevilen ve ünü tüm dünyaya yayılmış çok meşhur kremi ile karşınızdayım. 










             Embryolisse 1950 yılında Saint Louise Hastanesinde dermatolog olarak çalışan Dr. Tricot tarafından formüle edilmiş, tedavi edici etkileri görülmeye başlanınca da reçetelere yazılmaya başlanmış.  60' lı yıllarda artık eczacılık sözlüğüne giren krem, sonrasında sosyal güvenlik tarafından da desteklenen bir ürün olmuş. 
            Uluslararası dermatologlar tarafından bilinen en etkili ve güvenli ürün olarak kabul edilen ürün, 80' li yıllarda ürünlerini de çeşitlendirerek pek çok sanatçı, artist, model ve makyaj uzmanı tarafından kullanılmaya ve de tavsiye edilmeye başlanmış. 
            Bu en klasik versiyon olan lait - creme concentre, ödüllü içerik, patentli formül ve doğal kaynaklı temel bileşenlerin karışımından oluşuyor. Yağ asitleri, vitamin ve minerallerden oluşan içerik cildi besleyip, nemli tutuyor ve dış etkenlerden koruyor. Shea yağı, Aloe Vera, balmumu ve soya  proteinleri içerikteki en önemli bileşenlerden. 
           


     




              Embryolisse krem, beyaz renkte, hafif ama çok güzel bir çiçek kokusuna sahip, kokusu kalıcı değil. Kıvamı çok yoğun değil. Sürdüğünüz anda biraz yağlı bir his bıraksa da kısa sürede cilt tarafından hemen emiliyor. Kullandığınız anda müthiş bir yumuşaklık sağlayan krem cldinizi iyi nemlenmiş, pürüzsüz ve esnek bir hale geliyor. Verdiği ipeksi hissi çok seviyorum, üstelik bu his uzun saatler kalıcı. Ürünü tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir ama kuru ciltler bayılır, normal ciltler çok sever, karma ciltler duruma göre değişir bence. Beraberinde cilt tipi farketmeksizin ileri - olgun yaş gruplarındaki herkesin de çok seveceğini düşünüyorum. 
             Ürünün sevdiğim bir tarafı da çok yönlü bir ürün olması. Nemlendirici olarak kullanabilmenin yanı sıra makyaj altına baz olarak, kuruyan eller, ayaklar, dirsek gibi bölgeleri de nemlendiren hatta bazı durumlarda tedavi edebilen bir ürün. Kullandığım zamanlarda herhangi bir alerjik reaksiyon ya da makyaj altında kusma vs. yapmadığını da belirteyim.   
            Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi metal bir tüp ambalajda gelen krem, ilaç gibi ağız kısmı kapalı olarak geliyor. Çevirmeli kapağının üst - orta kısmında bulunan sivri çıkıntıyı ters çevirip kapalı olan kısma bastırarak tüpü açıyor ve ilk olarak siz kullanıyorsunuz. Her ne kadar devir lamine ambalajdevri olsa da ben bu eski tip metal tüpleri çok seviyorum. Her kullanımda dikkatlice dip kısmında kontrollü sıkarsanız ürün bitmryr başladığında ambalajı kıvırarak küçültebilirsiniz. Benim gibi titiz biri için plastik tüp ambalajlı her ürün biterken sinir bozucu 😂.  
           Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi ise aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. Ürün tedavi edici bir ilaç mantığı ile tasarlandığı için karton ambalaj içerisine tıpkı ilaçlarda olduğu gibi bir de prospektüs eklenmiş. Birkaç dilde açıklaması olan bilgilerin sadece İngilizce olanını da ekliyorum. 














  
                 5 - 6 yıl önce yabancı blogger ve Youtube gurularında gördüğüm krem önceleri sadece birkaç çeşidiyle ülkemizde satılıyordu. Sonrasında ülkemiz temsilciliğini alan bir firma tüm ürünleri getirdi. Ürünleri ayrıntılı incelemek ve bilgi almak istiyorsanız markanın sayfası için tık tık. 75 ml.' lik bu ürünün fiyatı güncel olarak sayfada şu an 220 tl. olarak görünüyor ama internette güvenilir eczane ve dermokozmetik sitelerinde daha uyguna bulmanız mümkün. Ben geçen yıl döviz kuru vs. bu kadar yükselmemişken mahallemdeki eczanemden 150 tl. karşığında almıştım. Bu kremi alırken beraberinde birkaç ürün daha almıştım. onlar da çok güzel ürünler, çok sevdim, en kısa zamanda o ürünlerin yazısını da yazacağım. 
      

               Sevgiler ve mutlu günler dileğiyle....
       

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder