28 Şubat 2021 Pazar

ELIZABETH ARDEN ARDENBEAUTY EAU de PARFUM

            Şubat ayının son yazısından merhaba. Bugün çok severek kullandığım bir parfümü anlatmaya çalışacağım. Markaya olan sempatim malum, daha önce de bazı parfümlerini kullanıp , yorumlamıştım. Parfüm yorumlarım da dahil markaya ait tüm ürün yazılarıma etiket bölümünde ulaşabilirsiniz. 









      

                     Ardenbeauty parfüm, markanın 2002 yılında ünlü parfümör Antoine Lie tarafından yaratılan bir parfümü. Markanın diğer parfümlerinden farklı olarak biraz daha üst düzey bir koku olarak tanımlanamış. Nedeni ise parfümü yaratan ünlü burunun daha önce pek çok  nishe parfüme imza atmış olması. Ünlü tasarımcının en önemli kokularının başında Armani Code, Etat Libre d' Orange, Costume National, Salvatore Ferragamo gibi kokular geliyor. 

                    Ardenbeauty parfüm ise, çiçeksi - şipre ailesinden hoş, büyüleyici, çekici bir koku. Ben kış ve sonbahar mevsimine daha çok yakıştırdım. Yaş olarak da 30 yaş üzeri kadınlar için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Çok hafif bir koku olmadığı için yaş grubu ve mevsim bu noktada önem kazanıyor. 

                  Bargamot, pirinç çiçeği, mavi lotus çiçeği, orkide, zambak çiçeklerinin karışımı floral kadınsı etkileri arttırırken, zencefil, sandal ağacı, misk ve beyaz amber kokuyu çok elegant bir noktaya taşıyor. Parfümün kalıcılığı da oldukça iyi. 10 üzerinden not vermem gerekirse 7 diyebilirim.

                Parfümün şişesi de çok güzel ve sade, yanlara doğru hafif tombikleşen şişeyi tutması kolay. Üst kısımda parfümün isminin yazdığı mat, altın sarısı çerçevede marka ismi yazıyor. Yine mat, kırmızı akrilik kapak markanın rengi olarak yer almış. Kapak çok sıkı kapanmıyor, zamanla gevşemeye ve çantada vs. açılmaya çok müsait. Karton ambalajı da harika bir şekilde kırmızı olarak tasarlanan parfümün içerik listesi ise aşağıdaki fotoğraftaki gibi.




               Elizabet Arden Ardenbeauty parfüm miktarı 100 ml. ve geçtiğimiz yıl drustogre mağazaların birinden 150 tl. karşılığında almıştım. Şu an kozmetk marketlerde çok görmesem de güncel olarak fiyatı 200 - 300 tl. aralığında olan parfümü online olarak alabileceğiniz siteler mevcut.  


              Sevgiler ve mutlu günler dileğiyle....             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder