10 Şubat 2016 Çarşamba

REAL TECHNIQUES & YVES ROCHER MAKYAJ SÜNGERLERİ

                       Kabul edelim aslında makyaj süngerleri klasik bildiğimiz üçgen peyniri andıran hali ile uzun zamandır var. İster her mahalle arasındaki parfümerilerde olsun ister kozmetik marketlerde hep karşımıza çıkardı. Ancak ne zaman bir marka bir sünger parçasını o tatlı, yuvarlak, sempatik ( aslında ergonomik yüze, göze, burun kenarına rahat oturan ) ve insanı aptal eden pembe rengi ile hayatımıza soktu işte o zaman hepimizin aklı çelindi ( pazarlama dehası değil de ne ? ).
                     Bahsettiğim Beauty Blender sünger. Ancak BB ardından pek çok kozmetik markası makyaj süngeri çıkartı. Ben bugün Real Techniques ve Yves Rocher makyaj süngerlerini anlatmaya çalışacağım. Belki bu yazı için bir karşılaştırma yazısı da diyebiliriz.


 

                  Kozmetik severlerin bildiği üzere fotoğrafta sol tarafta gördüğünüz krem renkli sünger Yves Rocher. Sağdaki turuncu oldukça parlak renkli ve farklı şekli olan ise Real Techniques.
                 Öncelikle şunu söylemeliyim ki ten makyajını fırça ile uygulamayı seven biri olarak bir sünger almayı hiç düşünmüyordum. Ancak benim özellikle bazen şikayet ettiğim çizgilenme olayını yapmayan ve neredeyse tüm ten ürünlerini hatta çok yoğun yapılı olanları bile tamamen homojen olarak dağıtmayı sağlayan yapıları olduğu için ilk önce RT ile bu denemeyi gerçekleştirmiş oldum.






                     Real Tecniques ( orijinal adı miracle complexion sponge ) tüm likit ürünleri güzel uygulayan köpük teknolojisi ile üretilmiş bir sünger. Yüz, göz altı, burun kenarına tam oturuyor. Rahat uygulama sağlıyor. Düz kısmı ile yüze ve burun üzerine kontur uygulaması bile yapabilirsiniz. Yine düz kısmı ile ıslatmadan göz altı kapatıcınızı pudra ile sabitleyebilirsiniz.
                    Yoğunluğu ( Dansite ) orta düzeyde, ıslattığınızda yarım katı kadar büyüyor, kuruma süresi orta. Ben bazen ıslatmadan fırça  ile sürdüğüm ten ürününün daha iyi oturması için üzerinden geçiyorum. Bazen de sadece Fix + ile ıslatarak fondöten, hatta bb kremimin üzerinden geçiyorum. Yalnız bu ürünün birkaç kullanımdan - yıkamadan sonra hemen yıpranmasından hiçççç hoşlanmadım. Fotoğrafları büyüttüğünüzde üzerindeki kopan bölümleri görebilirsiniz. Real Techniques sünger tüm kozmetik marketlerde sanırım 38 tl. den satılıyor. İndirimleri takip ederek yarı fiyatına kadar alabilirsiniz.






                        Yves Rocher sünger ise özel olarak almadığım bir ürün. Hatta markanın makyaj süngeri bile çıkardığından haberim yoktu. Ancak bir başka alışverişim sırasında mağazada hediye edilince oldukça sevindim. Kuru haldeyken diğerine göre biraz daha sert ama bu yapısı yoğunluğunun biraz daha fazla olmasından kaynaklanıyor. Dansitesi yüksek dolgun bir sünger. Islatıldığında bir kat büyüyor. Açık renk olmasına rağmen kolay temizleniyor. RT süngere göre biraz daha geç kuruyor. Bence bu ürün kuru kullanıma çok uygun değil. Islak performansından ise çok çok memnun kaldım. Yüze oturuşu güzel. Göz altları dahil güzel uygulama sağlıyor. Yani kapatıcınızı bile rahatça dağıtabilirsiniz.
                       YR süngeri, RT süngerden daha fazla kullanmama rağmen herhangi bir yıpranma belirtisi görmedim. YR makyaj süngeri 10 tl. civarında, mağazalardan ulaşabilirsiniz.
                      Unutmadan söyleyeyim, her 2 ürün de latex ve benzeri bir madde içermiyor. Ancak yine de plastik katkılı maddeler olduğu için çok çok az bir % ile alerjik reaksiyon yapma ihtimali var. Bu nedenle özellikle viral rahatsızlıklarınız uçuk vb. gibi olduğu dönemlerde, açık yara iltihaplı sivilce, akne durumlarında özellikle de kirli iken kullanmamanız öneriliyor.
                      Ben şimdilik sadece bu 2 makyaj süngerini deneyimledim. Çok sık ten makyajı yapmadığım için şimdilik memnunum. RT sünger iyice eskidiğinde bir Beauty Blender edinmek istiyorum, bakalım övüldüğü kadar var mı?

                     Sevgiler....... 

4 yorum:

  1. Şimdi ben Beauty Blender'dan başka bir de H&M'in BB benzeri süngerini denedim ve direkt Rüzgar'a oynasın diye verdim :) Ve bence Beauty Blender sadece renk ve şekil değil, yoğunluk ve esneklik bakımından da yıllardır parfümerilerde olan o üçgen tuhaf süngerlere göre epey üstün... Pek çok kişi küflendiğinden yakınıyor ama ıslak süngeri makyaj çantanda gezdirirsen ya da kurumadan kapalı çekmeceye vs koyarsan küflenir, yapacak bir şey yok.
    Neyse, özetle ben bir Beuaty Blender fanıyım :))) okuduğum yorumlar nedeniyle de başka bir marka denemeyi düşünmüyorum aslında, çünkü hepsinin bir "ama"sı çıkıyor :)
    Bu güzel karşılaştırma yazısı için de teşekkürler, kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle sevgili Başak, tamamen kuruması çok önemli....

      Sil
  2. Ben de ikisini kullaniyorum. Seklinden dolayi Real Techniques'i daha cok sevdim sanirim. Yalniz benimki boyle deforme olmadi henuz, fotografi gorunce cok sasirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekli çok işlevsel, kullanırken ve yıkarken de çok nazik davranıyorum ama niye o kadar yıprandi bilemiyorum.

      Sil