20 Ocak 2022 Perşembe

TOM FORD EYE COLOR QUAD - 24 PHOTOSYNTHESEX

                            Merhabalar, bir göz farı, far paleti yazısı yazmayalı oldukça uzun zaman olmuş. Göz farlarını çok seviyorum ama far paleti konusunda biraz seçiciyim. Dolabımda yer kaplayan, çok güzel, popüler olsa da kullanmayacağım, gereksiz renklerden oluşan büyük paletleri çok tercih etmiyorum. Bunun yerine tekli farlar ya da böyle güzel renkleri olan minik paletleri ve renkleri takılıp, çıkarılabilen refil paletleri daha çok seviyorum. Tom Ford farlardan daha önce şuradaki tekli farı  ve şuradaki krem farı yazmıştım 

( markaya ait diğer ürün yazılarına etiket bölümünden ulaşabilirsiniz ). Bugün de yine markanın efsane renkli, dörtlü far paletini yazmaya çalışacağım. 















                     24 Photosynthesex, markanın 2018 yılı sonunda çıkardığı bir koleksiyon parçası olan dörtlü far paletlerinden biri. Tek tek bakıldığında çok zor olan renkler, bir araya geldiğinde çok güzel durmuş. Özellikle kış mevsimi ve gece makyajı için çok uygun bir palet. Tom Ford farların kalitesi zaten tartışılmaz. Yapıları hem yumuşak hem de tozutma yapmıyor. Mat renkleri hafif nemli fırça ile kullandığınızda daha da derin renkler elde edebiliyorsunuz. Kalıcılığı çok iyi. Hele bir far bazı ile kullanırsanız 8 saate kadar kıpırdamadan yerinde kalıyor.  




                 Yukarıdaki fotoğrafta sırasıyla elimin üzerinde renkleri görebiliyorsunuz. Özellikle sağ üstteki duo chrome renk daha önce yazdığım M.A.C far paletimdeki Club fara benziyor .  Diğer renkler de altın sarısı, yumuşak kahverengi ve mat zümrüt yeşili olarak adlandırılmış. Bu renk konsepti ile havalı, cesur, dumanlı ve seksi göz makyajları yapmak mümkün.  

                Tom Ford dörtlü farların ambalajı da çok güzel. Paletin kapağında kocaman bir aynası var ve içindeki aplikatörler gerçekten iyi iş çıkarıyor. Çantada vs. taşırken çizilmeyi önleyici, palet ile aynı renkte yumuşak, kumaş kılıf da çok güzel. Ambalajın açılma mekanizması yine küçük tekli farlarla aynı. Önce öndeki yatay kısmı aşağıya doğru çekiyor sonra kapağı kaldırıyorsunuz. 

                Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi ise aşağıdaki fotoğraflardaki gibi






                  Paleti bir yurt dışı seyahatinde İsviçre' den almıştım ancak net fiyat hatırlamıyorum, tahmini indirimli olarak 40 Euro civarıydı ve diğer ürünlerle sepete atmıştım. O zaman döviz ucuz tabii TL. karşılığı 150 liraya geliyordu. Tom Ford dörtlü paletler güncel olarak ise orijinal sayfasında 89 USD olarak görünürken, Beymen Mağazalarında vs. 850 tl. olarak satışta. Ayrıca bu renklerden oluşan palet stok dışı ama bulunmayacak renkler değil. Pekala piyasada benzerleri daha uygun fiyata bulunabilir. 

Hem kozmetik hem de diğer ürünleri ayrıntılı incelemeniz için markanın ana sayfasını ise ekliyorum. Tık tık  


                Sevgiler......

 


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder