4 Ağustos 2014 Pazartesi

ALTERNATİF TEN RENGİ GÖZ KALEMLERİ


                Rimmel London, Scandal Eyes serisinin o çok sevilen göz kalemlerinden 3 ( ten rengi, siyah, kahverengi ) tanesini ülkemize getiredursun, geldiği günden beri nude ( ten ) rengine ulaşmam bir türlü mümkün olmadı. Kocaeli, İstanbul, Antalya dahil ne kadar Watson Mağazası varsa ya bazılarına hiç gelmemiş ya da tükenmiş. Hal böyle olunca elimdeki ten rengi göz kalemlerini alternatif olarak yazmak istedim. Ten rengi göz kaleminin kullanım alanı zevkinize göre değişebilir. Göz içine, göz kapağı üstüne baz olarak, dudak çerçevesi olarak her türlü kullanabilirsiniz. Ben en çok yaz sıcaklarında göz içinde kullanmayı seviyorum. Ardından bir rimel çok fazla bir şeye ihtiyacınız olmuyor.
               Ancak şimdiden belirteyim fotoğraflarımı evde çekmediğim için çok güzel çıkmadı. Şu an itibariyle kalemlerden iki tanesi de bitmek üzere olduğu için fotoğrafları yenilemedim.




                                Yukarıdan aşağıya Esterel 187, Pastel Mat 334 ve Flormar S 04.




               Hepsinin birbirine göre olumlu ve olumsuz yönleri var. Esterel biraz sert gibi duruyor ancak sürümü kolay, bu karşın kalıcılığı iyi, Esterel ve Pastel kalemtıraş gerektiriyor. Pastel, Esterel'in tam tersi yumuşak gibi duruyor ama sert, sürümü zor, rengini zor veriyor, göz içinde rengini vermesi için 4 - 5 kat geçmek gerekiyor, hassas gözler için iyi değil, tahriş edebiliyor. Kalıcılık orta. İçlerinde en sevdiğim Flormar oldu. Kalemtıraş gerektirmiyor, sürümü yumuşak, kalıcılığı orta, yumuşaklığı nedeniyle kalıcılığı çok uzun sürmüyor.


   

                                                Yukarıdan aşağıya Esterel, Pastel, Flormar




                  Renkleri göstermeye çalıştığım fotoğraflardan ilki çok iyi değil, 2.si sanırım biraz daha iyi fikir verebiliyor. Ayrıca renklerin tamamı beyaz göz kalemi kadar açık çıkmış, evet Rimmel kadar ten rengi değil tonları, daha çok pudra pembesi denilen tonda. Pastel ve Esterel daha açık renk, Flormar sarı alt tonlu gibi.
                 Esterel daha çok mahalle parfümerisi türünden dükkanlarda bulabileceğiniz bir marka, Pastel ve Flormal tüm kozmetik dükkanlarında bulunabiliyor. Hepsinin fiyatı 8 - 12 tl. fiyat aralığında.

                 Sevgiler.......  

3 yorum:

  1. Güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık :) Bende Rimmel' in nude kalemini almak istiyorum ama bulabilene aşk olsun :(

    YanıtlaSil
  2. alman drugstorelarda nerdeyse hic yok iyi bir nude kalem, max factor inki var sadece, onuda cok basarili bulmamistim. Simdi rimmelinkini kullaniyorum, ama rimmelde almanyada satilmadigi icin ingiltereden siparis vermistim. Post cok iyi olmus türkiyede yasayanlar icin, cok marka cesiti var türkiyede bu cok güzel :)

    YanıtlaSil