27 Nisan 2015 Pazartesi

DUCRAY ANAPHASE STIMULATING CREAM SHAMPOO - SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI BAKIMA HAZIRLIK ŞAMPUANI

                     Merhabalar, geçtiğimiz hafta yazı yayınlayamadığım için çok üzgünüm. Yapılması gereken yıllık sağlık kontrolleri beni biraz uğraştırdı ve arkasından kızımın yakasına yapışan bir alerji atağı yoğun günler geçirmeme neden oldu. Umarım bu haftanın planlı yazılarıyla eksikleri telafi edebilirim.
                     Bugün sizlere eşimin kullandığı bir ürün yazısını yazmaya ve ürünü anlatmaya çalışacağım. Ürün, günümüzde kadın - erkek pek çok kişinin ortak sorunu saç dökülmesine yönelik bir şampuan. Ducray Stimulating Cream Shampoo - Hair Loss Devitalized Hair, orijinal ve uzun adı.






                     Önce ürünü ve vaadlerini biraz anlatmaya çalışayım. Saç dökülmesine karşı tasarlanan ürün, içeriğindeki B vitamini kompleksi ( b 5, b 6, b 8 )  ile tembelleşmiş saç köklerini uyarark, canlandırmayı ve dökülmeyi kontrol almayı vaadediyor. Ürünün yapısı kremsi, beyaz, mat bir renge sahip, belirgin bir kokusu yok. Her tür cilt tipi ve kadın - erkek kullanımına tamamen uygun.


 
   
                    Eşimin yorumlarına ve özellikle merak ettiğiniz dökülmeye karşı gerçekten etkili olup olmadığı noktaya gelirsek '' evet, etkili ''. Ancak belirtmem gereken noktalar var. Eşimin saç dökülme problemi bu zamana kadar yoktu, bu konuda ailesinden genetik mirasıda geçer not. Yalnız yıllardır eşim mesleği gereği kolay kullandığı için saçlarını çok çok kısa kestirerek kullanırdı, ne zaman ki emekli olup sivil hayata geçti, üniversite yıllarındaki gibi saçlarını biraz uzatmak istedi. Tabii uzama devresinde sıkıntı yok ama saç biraz uzayıp eşimin istediği şekil ve modele gelince hafif dökülmeler başladı. Önlem almak için ürün arayışlarımızda da bu ürünü denemek istedi. Ürün dökülmeyi gerçekten kontrol altına alıyor, 8 hafta sonrasında dökülen saç sayısında oldukça azalma gözlemledik. Bununla beraber saçı bir miktar sertleştirdiğini söylüyor.
                   Saç dökülmesiyle ilgili dışarıdan yapılan bakım ve alınan önlemler bence hiçbir zaman içeriden yapılan bakımlar kadar etkili olmaz. Eğer kellik türü dökülme, tepe, şakaklar ve alında açılma problemleriniz yoksa ve az sayıda banyoda saç teline rastlıyorsanız ki uzun saçlı bayanlarda bu sayı 100 saç teline kadar normal diye biliyorum, bu şampuandan memnun kalabilirsiniz. Bununla beraber şampuan için sık kullanıma uygun dense de dökülme problemini bir miktar önlemek adına sabah - akşam duş almak, saç yıkamak yerine sayıyı 1 ' e indirebilirsiniz. Yine saç dökülmenizin fazla olduğunu düşünüyorsanız bu  tip ürünlerle beraber hekiminize danışarak B vitamini, çinko ve selenyum takviyeleri kullanabilirsiniz.


 





                      Ambalaj üstü bilgileri ise yukarıdaki gibi. Ürünün miktarı 200 ml. ve tüp şeklindeki ambalajının kullanım kolaylığı sağladığını düşünüyorum. Ürünün tekli paket fiyatı 40 tl. civarında ancak online dermokozmetik sitelerinin indirimlerini takip ederek 2' li paketleri 50 tl. civarında bir fiyata almak mümkün.
                      Markanın bu ürünle beraber kullanılabilecek duş sonrası sürülen losyon ve serum benzeri birkaç ürünü daha var ki arka etiketteki '' hazırlık şampuanı '' ibaresini bu nedenle yazdıklarını düşünüyorum.


                    Sevgiler ve mutlu haftalar dileğiyle..... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder