4 Ocak 2016 Pazartesi

LAURA MERCIER SHIMMER BLOC - MOSAIC

                   '' Çocukluğumda makyaja dair hatırladığım şey annemin sahneye çıkmadan önce sürdüğü kırmız ruj '' demiş, Laura Mercier.  Çocukluğunda kozmetik dünyasının en başarılı markalarından biri olacağını o zaman tahmin eder miydi ? bilinmez ama çalışkanlığının ödülünü şimdi aldığı bir gerçek.
                   Kuzey Afrika asıllı bir baba ve Fransız bir annenin kızı olan Laura, Fransa'da doğar ama bir süre anne - babasıyla beraber Cezayir'de yaşar.  Sonrasında tekrar annesiyle beraber Paris yolculuğu başlar. Annesi küçük tiyatrolarda şarkı söyler. 16 yaşına geldiğinde artık  gündüzleri Paris'teki bir tasarım ve güzellik okuluna devam ederken, geceleri annesinin ve tiyatrodaki diğer oyuncuların makyajını yapıyordur. Salonlarda makyaj sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Laura, içindeki gitme arzusuna engel olamayınca kendini Hollywood stüdyolarında bulur.
                   90' lı yılların başında Madonna ile bire bir çekimlere katılır, Julia Roberts ve Sarah Jessica Parker ile çalışmaya devam eder. Derken kendi markasını yaratmasının söyleyen ünlülerden cesaret alarak New York macerası başlar ve eşi ile kendi markasını kurar.....
                   Makyaj dünyasında doğal görünümlü makyaj ve ''no makeup makeup'' akımının öncüsü sayılan Laura Mercier o gün bugündür çok başarılı renkli kozmetik ürünleri çıkartıyor.
                  Uzun bir giriş yazısının ardından bugünün ürünü benim kullanırken çok zevk aldığım Shimmer Bloc adlı ürünün, Mosaic rengi.






                   Ürün aydınlatıcı kategorsinde yer alan ve 4 ayrı renkten oluşan bir toz - pudra ürün. Her zaman olduğu gibi renkleri ayrı ayrı da kullanabiliyorsunuz. Benim tercihim genelde karıştırarak oluyor. Çok doğal bir ışıltıya sahip. Kış mevsimine çok yakıştırdığım aydınlatıcılarımdam biri. Koyu tarafları allık olarak da güzel iş çıkarıyor. Özellikle bu kombinde yer alan yeşilimsi renk allık olarak kullandığımda, kızarık görüntüyü de nötrlüyor.






                          Farklı ışıklarda fotoğraflamaya çalıştım ancak aydınlatıcı fotoğraflamak bence en zor çekimlerden biri.
                         Ürün ambalajı da yine markanın felsefesine yakışır şekilde çok sade ama bir o kadar da sağlam ve kullanışlı. Ambalaj içinde kuçuk bir de aynası var. Fırçası bulunmuyor ama küçük başlı bir allık fırçasıyla gayet rahat uygulayabilirsiniz. Açık yakalı bir giysi tercih edecekseniz fırçada kalanları dekolteye değdirmeyi unutmayın.






              Ürüne ait karton ambalaj elimde bulunmuyor, çünkü ben kendisini çok sevdiğim bir arkadaşımın blog satışından edinmiştim. Ambalaj üstü bilgisi ise aşağıdaki fotoğraftaki gibi.




                Marka, bu eski aydınlatıcı kategorisini yakın zamanlarda yeniledi ve çok daha ışıltılı ürünler ekledi. Ancak eski versiyon ürünler hala standlarda. Bu ürünün 3 rengi daha var ki onlar da çok hoş ışıltılara sahipler. Laura Mercier ürünleri ülkemizde sadece Boyner ve Harvey Nichols Mağazalarında satılıyor. Tek eksisi 130 tl. civarında fiyatı olan ürün 6. gr.
              Ben daha önce markaya ait bir de pudra ürün kullanmıştım ki etiket bölümünden yazısına  ulaşabilirsiniz.
              Unutmadan ( belki bu kez biraz övüyorum ama benim için övgüyü sonuna kadar hak eden ürünlerden biri ) markanın ben buradayım, ürünümü yaparım, reklama ihtiyacım yok, müşterim beni bilir, isteyen alır şeklindeki ağır, kendinden emin ve sakin bir tavrı var. Ve bu hali  bence marka değerini ayrıca yükseltiyor.


              Sevgiler.......


11 yorum:

  1. Ne tatlı anlatmışsın hikayesini, Laura Mercier markası niyeyse ilgi duyduğum markalardan biri değil. Belki de sonda yazdığın "reklama ihtiyacım yok" kısmı yüzünden benim ilgimi çekmedi; belki de fiyatlarından dolayı başka ürünleri tercih ettiğimden edinemedim; bilmiyorum :) Ama hikayesi nedeniyle sanırım bundan sonra daha bir alıcı gözle bakacağım. Bu aydınlatıcı da pek hoşmuş. Aslında gramajı çok da sorun değil, bitmiyor bunlar bitmiyor :) Güle güle kullan sen de, öperim çok, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkılmadan okuduğun için çok teşekkür ederim.Çavdar stick kalem göz farları da cok güzel en kisa zamanda edinecegim.Öpücükler benden.

      Sil
  2. Hikayesini bilmiyordum. Ne güzel bir öyküymüş. aydınlatıcılarla aram hiç bir zaman iyi olmadı, yağlı cildimden dolayı. İyi günlerde kullan ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yağlanma ile basedemedim bıraktım artık zaten orta yaşı geçince otomatik azalıyor şimdi sadece burnumda var.Aydınlatıcı lar benim renkli kozmetik içerisinde en sevdiğim grup, sevgiler....

      Sil
    2. yaş 35, hala parıl parıl parlıyorum o.O

      Sil
  3. çok da güzelmiş bu markadan hiç bir ürünüm yok diye düşünüyordum ki bir rujum olduğu aklıma geldi biraz daha inceleyeyim bakalım ürünleri nasılmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çavdar stick kalem göz farları na bir bak derim İremcigim, sevgiler....

      Sil
  4. Merhaba blogunuzu takibe almak istiyorum ama takip butonu yok :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GFC izleyiciler kısmından takip edebilirsiniz. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. GFC izleyiciler kısmından takip edebilirsiniz. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Marka hikayesini okumak çok keyifliydi.Teşekkürler paylaşımın için.Laura Mercier gelip geçerken özellikle allık ve aydınlatıcılarına mutlaka göz gezdirdiğim ancak hiç alışveriş yapmadığım bir marka.Kimbilir belki bir gün yollarımız kesişiverir :)

    YanıtlaSil