8 Haziran 2016 Çarşamba

HER DERDE DEVA MAYBELLINE COLOR TATTOO - 40 PERMANENT TAUPE İLE YÜZ KONTURU YAPMAK! VE NYX TAUPE ALLIK....

                  Kontur yapmak sanırım son zamanların en popüler makyaj trendi. Makyajla yeni ya da eski ilgilenen pek çok kişide bir kontur merakıdır gidiyor. Herkes öğrenmeye çalışıyor, videolar izleniyor, ürünler araştırılıp seçiliyor vs. vs. Ancak yeri gelmişken şunu bir açıklayayım ki kontur aslında bir resim tekniğidir ve çok eski zamanlardan beri kullanılır. Kelime anlamı olarak '' resimde figürlerin sınırlarını belli eden çizgi '' anlamında kullanılır. Dilimize Fransızcadan geçmiştir. Eşanlamlısı yoktur, daha yumuşak kullanımı ile '' ü '' harfi ile '' kontür '' şeklinde telaffuzu da kabul edilebilir ( yazar burada özellikle '' kontör '' diyen çok bilmiş makyaj gurularına, makyaj uzmanlarına ve kozmetik mağazalarındaki danışmanlara açık açık çekinmeden bir taş atmaktadır ).
                Yüz konturu yapmak aslında benim kağıt üzerinde çok uzun zamandır kullandığım ve hiç yabancı olmadığım bir teknik, mesleki eğitimim tekstil ve moda tasarımı üzerine olduğu için ve uzun zaman resimle ilgilendiğim için bir el, göz alışkanlığı var. Ancak kağıt üzerinde yüze ve vucuda boyut kazandırmak için kullanılan bir tekniği üç boyutlu gerçek bir insan yüz ve vucudunda uygulamak çok fazla el melekesi gerektiren bir durum.
               Kontur yapmanın kuralı aslında çok basit, istenmeyen bölgeyi koyu renkle geri çekmek, istenen bölgeyi ise açık renk ile ileri itmek. Aynı temel kural ile fotoğraf vs. gibi tek boyutlu yüzeylerde  yüz ve vücuda üç boyutlu bir görüntü ifadesi vermek. Mesela yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek ya da dekolte bölgesini daha bedenli - dolgun göstermek gibi.
            Kontur uygulaması yaygınlaşmaya başladıkça işimizi kolaylaştıran pek çok ürün de ardı ardına kozmetik piyasasında yerini aldı. Yerli, yabancı firmalar fırçalar, setler, stick ürünler çıkardılar. Eskiden bu iş sadece bir açık, bir koyu mat bronzer veya kahve tonlu ışıltısız allık ile yapılırdı. Hatta artık özellikle yüz bölgesinde kontur yapılacak bölgenin doğru seçilmesi için mekanik aletler ya da çok basit ürünleri bile sosyal medyada görmekteyiz. Kontur yeri demişken, aşağıdaki fotoğraf benim kontur uygulamasının en kolay şekilde gösterildiğini düşündüğüm fotoğraf. Ancak yine de doğru uygulama yerini yüzünüzü iyi tanıyarak bulabilirsiniz. Mesela ben çok yatay değil de biraz daha dikey bir hat çizmeye çalışıyorum. Elmacık kemiklerimi çıkartmak yerine yüzümü iki yandan biraz daha dar göstermeye çalışıyorum.


        

                  Yüzümü daha dar göstermeye çalışıyorum dediysem  efendim her makyajda kontur uygulaması falan yapmıyorum tabii. Çünkü çok uzun zamandır oldukça basit ve sade tutuyorum makyajımı ama ne zaman makyajımın yüzümde daha uzun süre durması gereken bir durum ya da benim hazırlanmak için çok vaktim varsa uygulamaya geçiyorum. Çok hızlı makyaj yapamayanlardanım. Ve gelelim bu kadar uzun bir girizgahdan sonra bu yazının özü olan kontur uygulamasını hangi ürünle yaptığıma ( Eğer buraya kadar bu yazıyı sıkılmadan okuduysanız çok çok teşekkür ederim. Çok basit ve kısa bir şekilde de yazabilirdim elbette ama blogun adı niye '' scope '' sanıyorsunuz ? ).
                  Aslında benim kontur olayına ilk ciddi bakışım aşağıdaki ürünü görmemle başladı diyebilirim. İşte dedim budur, içerisinde asla ama asla kızıllık içermeyen, benim cilt rengime bence çok uyan ( kızarıklık sorunu olanlar için pembe allıklar gibi kızıllık içeren bronz tonlarda kabustur çünkü ), kızarıklığı nötrleyen, içerisindeki gri - lila dengesi çok iyi ayarlanmış bir allık - kontur ürünü.


   
                 


          Chanel Notorious Ombre Contraste, yüz ve gözler  için sınırlı sayıda üretilmiş ve sanırım 5 - 6  yıl önce piyasaya sürülmüş bir ürün. Ve yine bildiğim kadarıyla ülkemize de gelmemişti. Şu an bu ürüne ulaşmak zaten mümkün değil. Amazon vs. gibi sitelerde şu an ki fiyatı bile 300 USD civarında ki gerçekliği de ayrıca tartışılır.  Bu ürünün ayrıntılı yazısını ve karşılaştırmalı muadil ürün listesine de şuradaki blogdan ayrıca ulaşabilirsiniz. Yukarıdaki yüz kontur ve Chanel ürün fotoları netten alıntıdır.                                                                                                                                           
                                

             
   

               Benim daha önceleri kontur ürünü olarak kullandığım ürün ise uzun bir süre NYX markasının TAUPE allığı oldu. Nyx Taupe, yabancı makyaj gurularının kontur için en ideal bulduğu ürün ancak tabii ki Chanel  Notorious ile alakası yok. Zaten kimsenin böyle bir kıyaslama - karşılaştırma yaptığı da yok.  Ben, Maybelline Color Tattoo  - Permanenet Taupe rengini daha önce kaşlarımı doldurmak için kullandığımı  şuradaki  yazımda belirtmiştim. Sonra bir gün Chanel ile  renklerinin oldukça benzediğini farkettim.  Tabii ki her iki renk birebir aynı olmayabilir zaten elimde Chanel olmadığı için yan yana bir karşılaştırma yapamam ancak netteki fotoğraflarda ben her iki rengi biribirine çok yakın buldum. Üşenmeden acaba olabir mi soruları ile uygulama yaptığımda ve fotoğrafladığımda ise sonucu oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Aşağıda hiçbir ten ürünü   kullanmadan - ki eminim kullanıldığında daha güzel olacaktır - yüzüme sadece kontur hattına bir  şerit halinde sürdüğüm color tattoo yu 2 aşamalı olarak dağıttım.                                                             

                                                                     

                                  
                 


            Uygulamayı ise önce Sigma P 80 ile yapıp ardından Yves Rocher açılı kontur fırçası ile yumuşatarak dağıttım. İlk sürüş aşaması için uygun fırçanız yoksa parmakla bile sürebilirsiniz   ardında yuvarlak uçlu tok yapılı her tür fırça hatta şimdilerde fırçaları unutturan uygulama süngerleri bile aynı işi görür. Sadece burun  konturu gibi ufak alanlarda daha ince fırçalar gerekebilir ki o zaman da göz fırçaları devreye gayet rahat girebilir.                                                                                       
                  Başta da belirttiğim gibi ve yüzümde de görüldüğü üzere en çok hoşuma giden kısmı içinde hiç kızıllık barındırmıyor oluşu. Nyx haricinde The Balm dan Nars' a kadar pek çok ürünü de bu süreçte kullanıp test ettim ki eğer siz de çok sık kontur yapmıyorsanız yüzünüzde farklı tonda bir sculpt yaratmak istiyorsanız deneyebilirsiniz. Maybelline nin uygun fiyatı ise sanırım işi zevkli hale dönüştüren kısmı.                                                                                                                              
                   Belki aranızda daha önce Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe rengini bu şekilde deneyenler vardır. Unutmadan kaşlarımı doldurduğum yazı oldukça eski, her zaman kaş doldurma işini Color Tattoo ile yapmıyorum ama bence tek tonu olsa da şu meşhur Anastasia Brow kadar iyi bir ürün. onun dışında siz bu yazıyı okurken Maybelinne yeni mat krem far tonlarını ülkemize çoktan getirmiş oldu ve aralarından sanırım Creamy Beige rengi de açık tonlar için iyi bir kaş rengi olabilir. Henüz baktığım Maybelline standlarının hiç birinde bulamadığım için edinemedim ama en kısa   zamanda edinip kaş doldurmak için deneyip yazıyı güncelleyeceğim.                                                 
                  Unutmadan elimde Chanel yok ama Nyx Taupe ile Maybelline renklerini aşağıdaki  fotoğrafta görebilirsiniz ve çok farklı olduklarını görebilirsiniz. Üstteki Maybelline Color Tattoo - 40 Permanent Taupe ve alttaki Nyx Taupe.                                                                                               






                             SEVGİLER VE MUTLU GÜNLER DİLEĞİYLE............                                                                                                                            

3 yorum:

  1. Yalnız Taupe, Maybelline yanında resmen pembe kalmış, inanılmaz! Ben de nötr olmakla birlikte, azıcık daha kahve tonlu kontür ürünü seviyorum. Diğer türlü bende kirli kirli duruyor sanki. Mesela Maybelline'in Contour Stick'indeki kahve tam benlik (ama onun da ayrı sorunları var...). Bir de, Mel'in önerisiyle Maybelline Creamy Beige'i deneyeceğim kontür için, sanki o cuk oturacak gibi. Çok tatlı bir yazı olmuş bu arada, eline sağlık, sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. bence permanent taupe kontura pek uygun bir renk değil daha çok griye kaçan ve çok soğuk bir renk daha sıcak tonlar severim ben..

    YanıtlaSil
  3. Yazının başına çok güldüğümü söylemeden geçemeyeceğim :))))

    Benim Kocaman yanaklarım için şart, ama yapınca yüzümün beyazlığı ister istemez gidiyor. Bilmiyorum kimsede böyle bir sorun var mı ama sanırım beyaz tenlilere için değil de daha koyu tenlilere için güzel. Bu arada mac deki bir Mua yaptığında da aynısı oluyor. Çok becerikli değilim tabii ama becerikli insan yapınca da kirli bir görüntü gibi :/

    YanıtlaSil