27 Haziran 2016 Pazartesi

OGX THICK & FULL BIOTIN & COLLAGEN SHAMPOO & CONDITIONER

                   Haftanın ilk gününden merhabalar, umarım tüm haftanız çooook güzel geçer. İyi dileklerimin ardından hiç uzatmadan ana başlıkta orijinal adını yazdığım Organix markasının en popüler 2 ürünü ile ilgili yorumlarıma geçeceğim. Benim aram genelde popüler ürünlerle pek iyi olmuyor nedense, sanırım beklentimi biraz yüksek tutuyorum, e hal böyle olunca da çok övülen ürünler bende ya işe yaramıyor ya da çok az bir etki gösteriyor.
                 Organix markası aslında bundan bir 15 - 20 yıl  kadar önce de bizim ülkemizde bulunan bir markaydı. Sonrasında drugstore dediğimiz şampuan markalarından biri ile ( tam hatırlamıyorum ama Recoice olabilir ) önce birleşti sonra da ithalatçı firma ülkemizden çekilince satışı kalktı. O zamanlar market raflarında çok rahat bulunuyordu. Sanırım sonra Pantene bu ürünün yerini aldı. Marka aslında ABD' de vücut ürünleriyle de çok meşhur bir markaydı o zamanlar. Güneş kremini kullanmışlığım vardır hatta. Sonrasında ülkemize tekrar giriş yaptılar ancak marka bir süre önce OGX olarak kendini yenilemiş durumda. Saç ürünleri standart şampuan ve saç kreminden oluşuyor. Vücut ürün serisi şu an çok sınırlı  duş jeli ve vücut losyonu gibi az kategoriden oluşuyor. Ancak standart saç ürünlerinin dışında saç şekillendirmeye yönelik profesyonel bir ürün grubu da mevcut.
                 Benim bugün anlatacağım ürünler ise, saç tellerini kalınlaştıran ve dolgunlaştıran biotin ve kolajen içeren şampuan ve saç kremi.  Biotin aslında basit bileşen haliyle B vitamini ancak standart B vitamini ve komplekslerinden farklı olarak B7 içeriyor olması ve suda çözündüğü için enzim etkisi gösteriyor olması. Bu nedenle hücre yenilemesi için çok önemlidir. Kolajen ise canlı protein olarak adlandırılan  ve basit tabiriyle jelatin olarak bildiğimiz madde. Proteinin en saf hali de diyebiliriz. Kolajenin hücre yenileme etkisi ve  yenilenen hücreyi daha uzun süre kalitesi bozulmadan genç tutuması da son yılların yapay güzellik trendlerine ilham olmuş durumda ( bir 10 yıl kadar önce kemik iliği ve hindistan cevizi ile yapılan ve dökülen saçları çıkardığı iddia edilen bir maske vardı hatta, buradaki kemik iliği saf kolajen özelliği taşımakta ).




                      Tabii ki şampuanı ve saç kremini ayrı ayrı olarak da kullanabilirsiniz ancak birbirinin tamalayıcısı olduğu için ben aynı anda kullanmayı tercih ettim. Zira asıl kullanım amacım saç uzatma değilde şakaklarımda bir süredir olan seyrekleşme durumu. OGX biotin ve kolajen içeren şampuan, oldukça yoğun kıvamlı ama aynı zamanda biraz jel benzeri bir yapıya da sahip. Kendine has, hafif, güzel kokulu. Kokusu kalıcı değil, rengi sanırım dış ambalaja uygun olarak eflatun - lila dediğimiz tonda, yalnız daha sedefli bir görüntüsü olduğundan şeffaf gibi duruyor. Temiz içerikli olmasına rağmen köpürüyor, temizlik hissi güzel, çok yağlı saçlarda ilk yıkamada hemen köpürmeyebilir, 2. yıkamaya ihtiyaç duyabilirsiniz, bununla beraber saçtan kolay durulanıyor.




                      Saç kremi ise şampuandan daha az yoğun ama çok daha kremsi olduğu için kıvamlı gibi duruyor. Renk daha mat ve bariz lila, kokusu yine şampuana benziyor hafif ve güzel. Sanki biraz da hindistan cevizi kokulu güneş kremleri gibi geliyor bana, tatili hatirlatıyor. Şampuan üzerine uyguladığımda verdiği yumuşaklığı seviyorum, boyalı ve uçları kuru, kıvırcık saçlarım kolay açılıyor, saçtan kolay durulanıyor. Hatta sonrasında maske kullanma ihtiyacım olmuyor. Kullanım esnasında ise her saç kremi gibi bir miktar saç döküyor.  




                  Her iki ürünün saçlarımdaki etkilerine gelecek olursam saç boyumda hafif bir uzama var ancak bu belki de bu ürünleri kullanmaya başlamadan birkaç ay önce saç boyumu katsız, düz bir şekilde kestirmiş olmamdan da kaynaklanıyor olabilir. Normal, sağlıklı bir saçın uzama hızı ise ayda 1 cm.dir. Ben saçımı kestireli 5 ay oldu sanırım, 2 aydır da bu ürünleri kullanıyorum, öyle abartıldığı gibi ayda 3 cm. gibi bir uzama hızı gözlemlemedim. Ancak şakaklarımda bahsettiğim seyrekleşme durumu bir miktar azaldı. Şöyle ki benim bu bölge de bahsettiğim saçlarım zaten uzamayan ve belirli bir boyda duran bebek saçları dediğimiz saçlardan yani uzayıp diğer saçlarımın arasına katılmıyor hele bir de dip boya zamanım geldiğinde oldukça dipler çok beyaz ve o bölgeler boş duruyor. Ben bu noktada yeni saç çıkma durumuna değil de saç telinin bir miktar kalınlaştığını gözlemledim.        
               Ancak şunu da belirteyim ben her kış döneminde ( Kasım - Nisan ayları arasında ) yeterince taze sebze meyve tüketemiyoruz, tüketiyorsak da zaten tam organik olmadığından, yeterince güneş ışığı alamıyoruz ve en önemlisi de kışın vücut direncimi artıtdığına inandığımdan uzun bir süredir vitamin desteği alıyorum. Dolayısıyla saç, cilt, tırnak için dışardan yapılan bakım ve kürlere çok inanmıyorum. Yani bu tek başına şampuan ve saç kreminin etkisi olmayabilir. Bu nedenle azalmakta olan şampuandan 1 kutu daha kullandıktan sonra kesin bir kanıya varabilirim. Şuan şampuan bitmek üzere, saç kremi ise % 60 civarında. Zaten şampuan daha fazla kullanıldığından eğer gramajlar birbirine yakınsa bu tür ürünlerde ortalama 2 kutu şampuana 1 kutu  saç kremi denk geliyor.
             Bunların dışında bu ürünlerle ilgili diğer gözlemlerim benim saçlarımı oldukça güzel düzleştirdiği, bu noktada 2 - 3 günden daha uzun bir süre de saç temizliği yapıyorsanız ve böyle bir probleminiz yoksa biraz saçları yağlandırıyor. Çok yağlı saçlarda durum ne olur bilemiyorum. Bende herhangi bir kaşıntı alerji ya da sd tetikleyici durum yaratmadı.





           
                     Şampuan ve saç kreminin ambalaj üstü bilgileri yukarıdaki fotoğraflardaki gibi. Yine ithalatçı firmanın ürün için hazırladığı türkçe bilgi etiketi orijinal bilgiler üzerine yapıştırılmış ( yani bu ambalajın kenarı, köşesi boş kısımları var ne olur sanki oralara yapıştırsanız ). Bu ürünlerle ilgili şu an için hoşlanmadığım nokta bu kadar koyu kıvamlı ürünlerin bu kadar sert ambalajda olması. Bence firma en kısa zamanda ya tüp ya da ters duran ( kapakların altta olduğu ) ambalaja geçmeli.
                 Her iki ürünün miktarı da 385 ml. diğer serilerde de böyle mi bilmiyorum ve fiyatları 40 tl. civarında. Online olarak çok daha uygun ve kozmetik marketlerin indirimlerini takip ederek % 50 ye kadar indirimli sahip olabilirsiniz.  Ben belirttiğim gibi 1 kutu daha şampuan kullanmayı düşünüyorum sonrasında duruma göre bakacağız artık.

                 Sevgiler ve mutlu haftalar dileğiyle........


                 Unutmadan duşta şampuanı seyrek kaşlarıma da sürüyorum belki çıkar umuduyla. Ve vitamin kullanımıyla ilgili olarak doktorunuza danışmadan asla kullanmamanız gerektiği, öncesinde probleminize göre ( saç dökülmesi, bozuk - solgun cilt, güçsüz tırnak vs. ) mutlaka gerekli testlerin yapılması ve edinilen bilgiler dorultusunda doğru yönlendirme gerektiği. Şahsi fikrim ise vitaminlerin komplex olarak değilde ayrı ayrı kullanılmasının daha etkili olduğu yönünde. 

10 yorum:

  1. Bende sırf içeriği temiz diye aldım bu şampuanı elimdeki şampuan bitince başlarım bakalım benim saçlarıma iyi gelecek mi :) Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Böyle içeriği ile ilgili doyurucu bilgi veren yazılara bayılıyorum! Yazından pek çok şey öğrendim, resmen şampuanı gölgeledi benim gözümde :) Kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Basak,objektif olmaya çalışırken cumlelerim uzuyor ama birşeyler katabiliyorsam ne mutlu bana.....Sevgiler 😀

      Sil
  3. Cok bilgilendirici bir yazi olmus, emegine saglik. Sac dokulmesi icin sampuanlar pek etkili degil, ben de senin gibi dusunuyorum. Vitaminler, vucuttaki eksikliklere takviyeler (bende cinko etkili olmustu) cok daha iyi sonuc veriyor.

    YanıtlaSil
  4. Saç uzatması şu aralar pek istediğim bişey değil, beyazlarım çoğaldı geçen sene. Yoksa kesin alırdım ben.

    YanıtlaSil
  5. merhaba piyasada aynı kutu ürünlerde bazılarında organix bazılarında ogx yazıyor. Bunlar aynı ürün mü acaba?

    YanıtlaSil