18 Ekim 2016 Salı

CHANEL JOUES CONTRASTE BLUSH - 170 ROSE GLACIER

                  Kapalı ve oldukça soğuk bir İstanbul gününden merhabalar. Sanırım artık sonbahar kendini iyice hissettirir oldu. Oysa ben daha güneşli günlerle vedalaşmaya hazır değilim. Gerçi eskiden en çok sonbahar  - yaz mevsimini severken, şimdilerde her mevsimi ayrı seviyorum diyebilirim. Hepsinin kendine göre ayrı zorluğu, sıkıntısı ve güzelliği var aslında. Mesela makyajla en rahat gezilen mevsim bence sonbahar - kış. Akmadan duran bir rimel, bozulmadan duran eyeliner, terlememiş yüzdeki allık, bir kadını herhalde en mutlu şeylerden biri.
                Allık demişken bugün benim en sevdiğim allıklarımdan biri blogumun konuğu. Chanel Joues Contraste; fırınlanmış baked dediğimiz allıklardan, 170 Rose Glacier.








                      Markanın her türlü üründe olduğu gibi kozmetik ürünlerindeki kalitesi de malum. Elbetteki bu, high end bir markanın her ürününün iyi - başarılı olduğu anlamına gelmiyor. Ancak Chanel, özellikle renkli kozmetikteki başarısını bence çoktan kanıtlamış durumda ve kimsenin onayına da ihtiyacı yok. Chanel allıkların ipeksi, oldukça yumuşak yapıları var dolayısıyla kullanımı çok kolay. Maalesef bu yumuşaklık bir miktar tozutma yaratıyor ve sık sık ambalaj temizliği istiyor ancak ben her güzelin bir kusuru vardır hesabı çok sorun etmiyorum.



 
                       Pek çok high end üründe olduğu gibi kadife kesesi, şeffaf koruma folyosu ve fırçası ile birlikte gelen allığın kesesi dış ambalajı çantada taşırken çizilmeleri önlemek için iyi, fırça doğal kıllardan oluşuyor, ben sürekli kullanmıyorum ama zor durumlarda kullanılacak cinsten. Özellikle bu rengin tam kıvamındaki ışıltısı yüze hoş bir canlılık - tazelik katıyor. İnsanı yorgun göstermeyen renkleri seviyorum. Ton olarak güzel, içinde biraz mercanlık barındıran pembe tonu diyebilirim sanırım. Bence her cilt tonuna, her makyaja yakışabilecek joker bir renk. Üst üste uygulayarak yoğunluğunu ve ışıltısını ayarlamanız mümkün.


    



                         Allığın kalıcılığı ise sanırım renk tonuna göre biraz değişken. Kullanıcı yorumları bazı tonları çok kalıcı olarak yorumlarken bazı tonları hemen uçuyor olarak tanımlamış. Ben bu ton için ortanın biraz üzerinde yorumunu yapabilirim sanıyorum. Genelde 5 - 6 saat sonunda biraz hafiflemiş oluyor ve tazeleme istiyor. Ben çoğunlukla M.A.C 116  fırçamla uyguluyorum. Daha hafif bir görüntü istediğimde de  Inglot 4 ss fırçamı kullanıyorum. Dou fiber tarzı fırçalarla da uygulamak mümkün.




                      Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi;






                  Chanel allıkların fiyatları son zamanlarda oldukça arttı. Ben aldığımda 120 tl. civarındaydı, + Bonuslarımla çok daha güzel bir fiyata gelmişti. Bu allık benim kendime geçen yılın Anneler Günü hediyesiydi. Bence yılın en indirimli günleri Yeniyıl ve Anneler Günü, Uzun zamandır zorunlu ihtiyaçlar dışında high end bir ürün seçmek için yılın bu zamanlarını bekliyorum.....

                 Sevgiler ve mutlu günler dileğiyle......
              

10 yorum:

  1. Rengi gerçekten çok güzelmiş sağlıkla pembe pembe ışıldayan bir duruş veriyor gibi, indirimde değerlendirilebilecek ürünlerden; dediğiniz gibi Chanel rüştünü ispat etmiş kaliteli ürünleri olan bir marka kozmetik konusunda da.
    Güle güle kullanın.
    Sevgiler.
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zeynep, daha güzelleri senin olsun...

      Sil
  2. Rose Glacier deyince ben nedense daha soğuk tonlu, hatta nötre yakın bir pembe hayal etmiştim ama bu allığın rengi de pek hoşmuş! Bende de mat bir tane vardı ama rengini fazlaca pembe seçmişim, elimden çıkardım. Chanel allıkları ben de pek seviyorum fakat bence bir highend markaya o fırça yakışmıyor yahu :) Öptüm çok, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi görseller nette var canım, oldukçagüzel bir pembe tonu. Aynen fıçalar kesinlikle daha iyi olmalı. Sevgiler benden....

      Sil
  3. Benim bu seride favorim hep angelic olarak kalacak sanırım :) Şu ara ikincisini kullanıyorum. Chanel allıkların doğal duruşunu gerçekten seviyorum :) Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Angelic de çok güzel bir renk gerçekten...

      Sil
  4. Baked allıkları severim. Bu da hoş bir pembeymiş. Nedense high end ürünlere hiç ısınamadım. Hayatımda elime Chanel almışlığım yok. Güle güle kullanmanı dilerim. :)

    YanıtlaSil
  5. Alabilsem bende alırmışım cok beğendim :)

    YanıtlaSil