26 Ekim 2016 Çarşamba

MARIONNAUD AÇILI YÜZ FIRÇASI - NO : 32

                  Merhabalar, ne zamandır bir fırça yazısı yamamıştım. Bugün dedim haydi neredeyse bütün yaz çok severek kullandığım eski bir fırçamı yazayım.
                  Ben Marionnaud fırça ile aslında çok önceleri tanışmıştım, sevgili Bakımblog sayesinde, neredeyse blog yazmaya başlamadan önce. Ancak ilk aldığım zamanlar çok kullanmıyordum. Neden sonra özellikle de bu yaz neredeyse sadece bronzer kullanınca kendisini daha bir sevdim.








                     Fırçamız, orta - kısa boylu fırçalar kategorisinde, eğik uçlu bir yüz fırçası. Toplam boyu 15 cm. Ambalaj üzerinde her ne kadar allık fırçası dense de beraberinde bronzer, pudra ve hatta aydınlatıcı bile çok güzel sürülüyor. Sentetik siyah kıllara sahip, markanın bir de doğal kıllara sahip ferrulesi siyah olan bir serisi daha var. Elimde o seriye ait bir de göz fırçası mevcut.
                    Toz ürünlerle oldukça güzel uyum sağlayan fırça, krem ürünleri dağıtmakta da oldukça başarılı. Performansı ile beni gerçekten şaşırtan bir fırça.
                 



                   Ben genelde açılı yüz fırçaları ile çok iyi anlaşamıyorum. Çünkü kısa taraf ile uzun taraf arasındaki açı fazla olunca, uzun tarafta geriye doğru bir yayılma oluyor ve fırçanın genel formu bir süre sonra bozuluyor, e haliyle bu durum da uygulanmaya yansıyor. Mesela şakaklara çok çıkmış allık, bronzer. Fırçanın kısa taraftaki kıl boyu 3, uzun taraftaki kıl boyu ise 4 cm. Açısı ideal. genişliği ise yine 3 cm. Hafif basık olduğu için yüz çukuruna güzel otuuyor. Güzel kontur yapılıyor.
                Kullandığım süreler içerisinde kıl dökme, yıkarken renk, boya akması ve kururken deformasyon vs. oluşmadı.




                    Ben Marionnaud fırçaları Watson' s Mağazalarından 12 tl. karşılığında almıştım. Ancak ben aldığım zaman RT ve Eklips gibi fırçlar henüz Watson Mağazalarında satılmıyordu. Ecotools gibi birkaç marka vardı sadece. Uzun zamandır Marionnnaud fırçaları, diğer yerli ve yabancı markalar satılmaya başladığından beri raflarda görmüyorum. Performansı ve cazip fiyatıyla keşke birkaç çeşidini daha edinseymişim dedirttti bana. Bir yerlerde görürseniz belki  edinmek istersiniz!


                   Sevgiler...... 

11 yorum:

  1. Aklımda olsun canım teşekkürler<3

    YanıtlaSil
  2. Yazını okuyana kadar hiç farkında değildim bu fırçanın.Görünümünü çok beğendim.Aklımda olsun,çıkınca bakayım mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kullanışlı bir fırça sevgili Filiz umarım denk gelirsin....

      Sil
  3. Ben de bir Marionnaud fırça var ve ben de epey seviyorum. Umarım kaldırmamışlardır satıştan... güle güle kullan, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. O kadar bakarım watsonsa hiç dikkatimi çekmemiş açılı fırçalar kullanışlı oluyor bakayım hala var mı diye 😉 Güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol İremciğim, çok teşekkürler, umarım denk gelirsin....

      Sil
  5. Marinnaud'nun fırçaları genel olarak çok güzel sanırım, bende de göz fırçası var, çok memnunum. Bu fırçaları uzun zmandır ben de görmedim, iyi bir araştırmaya girmek lazım umarım bulunabilir. Güle güle kullan :)
    Sevgiler,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  6. Bubfircayi bulamıyorum nerde satılıyor

    YanıtlaSil