4 Ekim 2016 Salı

NIP + FAB GLYCOLIC FIX DAILY CLEANSING PEDS

                   Son yazımda markanın tanecikli temizleyici ( scrub - peeling özellikli - aslında birbirinden farklı kelimeler ama artık siz ne derseniz ) ürününü yazmıştım. O ürünle beraber edindiğim bir diğer ürün bugün bahsedeceğim, glikolik asit içeren temizleyici yüz pedleri.






             Ürünümüz, plastik çevirmeli kapaklı bir kutuda gelen, hafif nemli 60 adet ıslak mendilden kalın, pamuktan ince pedlerden oluşuyor. Bu ürün cilt bakımı sıralamasında temizleyiciden sonra nemlendirici ya da serumdan önce tonik yerine kullanılabillen bir ürün. Bir nevi kendinden tonikli pamuk da diyebiliriz.
            Pedlerin herhangi belirgin, özel bir kokusu yok. Kullandıktan sonra hafif yapışkanımsı bir his bırakıyor, ilk başlarda bu hisden çok hoşlanmadım ama birkaç dakika sonra yapışkanlık hissi geçiyor. Pedlerin üst kısmı kabartma dokulu. Kullandığım süre içerisinde herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturmadı. Ürünün günde 2 kez sabah - akşam temizlenmiş cilde uygulnması öneriliyor ancak ben akşamları birkez kullandım. Bu şekilde 60 adet ürün akşamları 1 kez kullandığınızda 2 ay boyunca yetiyor.  





             1 adet pedin nem miktarı yüzü nemlendirmeye - temizlemeye yetiyor. Pedlerin içeriğinde
% 2,8 Glikolik Asit, Hamamelis ve Mavi Papatya gibi özler bulunuyor. Hamamelis diğer adıyla Cadı Fındığı genelde yanık kremlerinde bulunan bir içeriktir ki kızarıklık giderici özelliği bulunur. Diğer yandan Mavi Papatya ise diğer tüm papatya çeşitleri gibi sakinleştirici - yatıştırıcı özelliği ile bilinir. Yukarıda bahsettiğim hafif yapışkanlık hissinin de cilde yumuşaklık ve esneklik vermek amacıyla yine ürün içeriğindeki Gliserin' den kaynaklandığını düşünüyorum.
            Ben ürünü, aslnda ne yalan söyleyeyim ilk başlarda çok düzenli kullanamadım. Hem bu yıl yaz mevsiminin çok sıcak geçmesi hem de ardından taşınma işleri vs. derken bir düzene oturtamadım. O yüzden de pek bir şey gözlemleyemedim cildimde. Neden sonra iş güç bir düzene girdi işte o zaman ürünle ilgili net bir gözlemim oldu.
           Ürünü akşamları cildimi temizledikten sonra kullanıyorum ve üzerine nemlendirici kullanma ihtiyacı hissetmiyorum. Sadece göz kremimi sürüp bitiriyorum. Eğer cildiniz extra kuru veya  kullandığınız başka bir ürün varsa üzerine serum, nemlendirici ya da özel bakım ürününüzü kullanabilirsiniz. Çok yağlı, sivilceli, problemli ciltlerde yanma vs. yapar mı bilmiyorum ? Bir de bu ürünü kullandığım zamanlarda sabahları kalktığımda gözeneklerimi biraz  daha küçülmüş gibi hissediyorum. Bakalım uzun vadede de etkisi devam edecek mi ?
           Sonuç olarak çok elzem, mutlaka alınması gereken bir ürün diyemem ancak akşamları yorgunluktan cilt temizleme ve bakım işlerinizi çok uzatmak istemiyorsanız kolaylık sağlayan bir ürün. Bununla beraber seyahat vs. zamanlarında da oldukça pratik.


           



                   Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi yukarıdaki fotoğraflardaki gibi. Ürün fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 36 tl. idi. Ben indirimle 27 tl. ' ye almıştım. İndirim zamanları denk getirirsen tekrar alabilirim.


                  Sevgiler....... 

7 yorum:

  1. Ben de seyahat zamanları için geçen yaz almıştım ama çok etkilenmemiştim. Bu serinin en bayıldığım ürünü kesinlikle yüz yıkama jeli. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. bunu mu alsam cyrene'den microexfoliating scrub mı alsam bilemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilemedim şimdi.Cyrene çok duyuyorum görüyorum ama henüz ürünlerini kullanma fırsatım olmadım. Sanırım once fiyatı uygun olanı denemek mantıklı olabilir.....

      Sil
  3. Ben de alıp tonik gibi kullanıp deneyebilirim sanırım. Akşamları yorgun argın eve geldiğimde pratik olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik gerçekten denemeye değer sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Nip Fab tüm Watsons mağazalarında yok sanırım.Henüz görüp inceleme şansı bulamadım ...

    YanıtlaSil