10 Ağustos 2018 Cuma

MARC JACOBS DAISY EAU SO FRESH EDT SPREY

                       Haftanın son iş gününden merhabalar. Haftasonu için güzel bir parfüm önerisi ile geldim. Marc Jacobs malum son yılların en gözde tasarımcılarından  ve gerçekten de başarılı ürünlere imza atan bir marka. Tasarım alanında pek çok ürüne imza atmakla beraber, son dönemde kozmetik alanında ürün çıkaran ilk markalardan da biri. Hatta o kadar başarılı ki marka parfüm şişelerinin tasarımıyla ödül almış. Öyle ki kadınlar için parfümü bitse de şişesi tuvalet masalarının dekoru olmaya devam eder. İşte Daisy Eau So Fresh Toilet Parfüm de onlardan biri..








                      Bu parfüm aslında tam olarak benim kullandığım bir parfüm değil. Bir yıl sonu hediyesi olarak eşim bana hediye alırken sırf şişesini beğendiği için kızımıza da bunu almış duty free den. Aşağı yukarı 2 yıldır da bizimle beraber. Kızım az kullanıyor, kokusu O' nda kalıcı olduğu için arada sıktığında bile yettiğini söylüyor. Nadiren ben de kullanıyorum, Ama nadiren kullanıyor oluşumun sebebi bu kez kalıcılığının az olması değil de ilk kez denediğim bu parfüm içindeki notaları kendimde beğenmemiş, kendime yakıştırmamış olmam.
                      Parfüm, bence oldukça sakin, sade ama bir o kadar da kokusu kalıcı bir parfüm. Sıcak tonlu ama şekerli olmayan, içeriğinde menekşe, greyfurt, gardenya, yasemin, vanilya, gül, armut gibi, çiçeksi - meyveli ayrıntılarla birleştirilmiş ve misk, ağaç ve deri gibi notalarla desteklenip adeta kadınsılığı perçinlenmiş,pekiştirilmiş  bir koku.
                     Ben sıktıktan sonra ağırlıklı olarak menekşeyi hissediyorum ve kendime yakıştıramadığım kısım özellikle bu menekşe. Parfümün silajı
( yayılımı ) oldukça iyi, kalıcılığı 8 - 10 saate kadar başarılı, üst üste birkaç gün sıktığınızda zaten giysilerinize siniyor ve yıkasanız dahi derinden derinden kendini hissettiriyor. Hatta bu parfümün normal versiyonunun daha kalıcı olduğu söyleniyor, bu so fresh versiyonu yaz için çıkarılmış hafifletilmiş versiyon.
                   Kapak tasarımı için ise gördüğünüz gibi fazla söze gerek yok, içeriğiyle uyumlu çiçek bahçesini adete şişenim üzerine kondurmuşlar. Çiçekler yumuşak plastikten yapılmış, uzun vadede açıkta bırakırsanız biraz tozlanıyor. Kapak güzel oturuyor ancak tabii çantada vs. taşımak için fonksiyonel değil.
                   Ambalaj üzerinde belirtilen içerik listesi ise aşağıdaki gibi;


   

                   Parfümün 75 ve 125 ml. olmak üzere iki boyu mevcut, bizdeki 75 ml.' lik boyu ve ortalama fiyatı 70-80 Euro civarında değişiyor. Tabii kur bu kadar yükselmeden önce belki biraz daha alınabilir durumdaydı ama şu an bitince yenisini almak yersiz olur. 1500. sırada yani. Elimizdeki parfümlerin kıymetini bilip devam etmek lazım.
                   Ben, güzel şişeli  MJ parfümlerin bir kısmından oluşan  fotoğrafları birleştirip görsel açıdan bakıp seyretmelik güzel bir kolaj yaptım. Buradaki bazı parfümleri marka üretimden kaldırdı, piyasada bulunmuyor. Yerine de yeni parfümler falan geldi.




                        MJ ürünlerini ve parfümleri ayrıntılı incelemek isterseniz markanın ana sayfası için  tık tık. Mutlu haftasonları.



                        Sevgiler........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder