14 Temmuz 2022 Perşembe

DAVIDOFF COOL WATER EAU de TOILETTE NATURAL SPREY

                              Selamlar, yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşarken, yılların eskitemediği nefis bir parfümden, bir klasikten bahsetmek istiyorum bugün sizlere. İlk kez 1996 yılında piyasaya sürülen Davidoff Cool Water, adı gibi okyanus tazeliğini ve ferahlığını sonuna kadar yaşatan çok enerjik, çok saf, çok temiz bir koku. 








                     Sıktığınız andan itibaren kattığı enerji ile bir anda modunuzu yükseltip, tüm duyularınızı harekete geçiren parfümü, şimdilerin meşhur parfümü Portrait of a Lady kokusunun yaratıcısı Frederic  Malle ile geçmişte beraber çalışan ünlü burun Pierre Bourdon tasarlamış. 131 adet parfümün yaratıcısı ünlü parfümör, Cool Water parfümü tasarlarken kavun, narenciye, ananas, ayva, frenküzümü, böğürtlen, ahududu, şeftali gibi meyvelerden ve lotus, zambak, yasemin, gül, misk, vetiver, menekşe, müge gibi çiçeklerin karışımından faydalanmış. Destekleyici olarak misk, sandal ağacı ve vanilya gibi notalar da eklenmiş. 

Böyle sıralandığında çok karışık gibi dursa da sıktıktan sonra sanki tek bir notadan oluşan, ne olduğunu bildiğiniz ama adlandıramadığınız bir koku gibi. Bekledikçe daha da zarif bir hale dönüşen koku, duştan sonra tertemiz kokan bir sabun ya da bebek pudrası gibi sadeleşiyor. 

                    Dünyada en çok benzeri yapılan kokulardan bir olan Cool Water, aynı zamanda yine dünyada en çok replikası da yapılan parfümlerden biriymiş. Erkek versiyonu da çok beğenilen parfümün yerli, yabancı pek çok ünlü marka kolonyasını da yapmış. Benzerleri ve kolonya versiyonu elbette kalıcılık olarak çok yeterli olmayabilir. Bu parfümün kalıcılığı ise 4 - 6 saat diyebilirim. Altı saat sonunda biraz hafiflese de sürekli kullandığınızda giysilerinize ve teninize yerleştiği için kalıcı bir hale geliyor. Silajı çok etkili olan parfüm, her ortama uyum sağlar türden ve sıcak havalarda asla rahatsız etmiyor. Yaş grubu olarak bence 20 yaş sonrası her kadın rahatlıkla kullanabilir. 



          



                  Yaratılırken okyanustan esinlenildiği için mavi renkte tasarlanan ve su damlasına benzetilen şişe tasarımı gibi karton ambalaj da parlak mavi renkten oluşuyor. Ambalaj üstü bilgilerini yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz Davidoff Cool Water parfümün 100 ml. fiyatı güncel olarak 300 - 400 tl. arasında değişiyor. Ben sanırım bir Watsons indiriminden 250 tl. karşılığında edinmiştim. Her zaman kullanılacak bir parfüm olduğu için indirimde falan denk gelirsem fiyatına bakarak tekrar alabilirim.                        Asıl işi tütün mamülleri olan ancak parfüm, çanta, kalem, çakmak, kol düğmesi gibi lüks tüketim ürünleri ve aksesuarlar da tasarlayan markanın ana sayfası içinse tık tık .   


                  Sevgiler  ve mutlu günler dileğiyle.......   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder