28 Haziran 2013 Cuma

MARKS & SPENCER COCOA BUTTER MOISTURIZING HAND & BODY LOTION

                    Normalde kışın Excipial Lotion Lypo, yazın Johnson Bebe yağı veya Neutrogena Body Oil kullanırım. Özellikle bacaklarımdaki kurumayı ise şöyle tanımlayabilirim, hafif kaşındığı zaman tırnağım bacaklarımda beyaz bir iz bırakır. Bacak ve kollarımda müthiş bir nemsizlik yaşarım. Yaz mevsiminde de durum çok farklı değil. Bol su içmek veya diğer doğal önlemlerin hiçbiri yeterli çözüm olmuyor bu nedenle vücut nemlendirme ürünü mutlaka kullanırım. Yazdığım ürünlerin biri zaten doktorların bile reçetelere yazdığı, cilt için su ve yağ bazlı olarak iki ayrı çeşidi olan güzel bir ilaç. Tabii burada ilaç tavsiyesi vermek doğru birşey değil ama bu ürünü zatan bilenler biliyor ve hatta Hydro versiyonu olan yüz için ideal bir nemlendirici olarak bile tercih edilebiliyor. Diğer ürünlerden biri bebekler için  kullanılabilen ve çok güzel bir nemlendirme sağlayan bebe yağı. Bu ürünlerin hiçbirinde güneş koruması yok  onu belirteyim ama  vücut nemlendirme için ideal, paraben içermeyen ürünler.
                   Yukarıda yazdığım ürünleri, nadiren Avon'un vücut losyonlarıyla aldattığım oluyor. Bazen parfümlerle birlikte promosyon vs.geldiğinde, ancak nemlendirmesi asla yeterli gelmiyor. Sürdükten hemen sonra emiliyor ve ortalama 4-5 saat sonra cildim eski, kuru haline dönüyor.
                 Geçtiğimiz günlerde Marks&Spencer alışveriş kartımdaki puanları kullanmak istediğimde hiç denememiş olduğum vücut ürünlerinden denemek istedim.



               Ürün, bir vücut losyonu ancak klasik losyon kıvamında olmasına rağmen yapısı ve nemlendirmesi, belki kakao yağı içermesi nedeniyle bir vücut kremi düzeyinde. El ve vücut için kullanılabiliyor. Pompalı bir ağzı var ürün miktarını güzel ayarlayabiliyorsunuz.




             Kokusu çok hafif ama bir o kadarda güzel bir kakao kokusu, asla insanın içini baymıyor diğer losyonlara göre kalıcı olduğunuda söyleyebilirim. Bath and Body Works markasının bazı numunelerini denemiştim, cinsine göre değişiyordur mutlaka ama onlar bile çok kalıcı  değildi.




               Rengi hafif krem rengi denilen bejimsi.  Kullanım süresi 24 ay, miktarı 300ml. ne kadar gider bilmem ama diğer ürünlerin 200 ml. olduğunu düşünürsek oldukça büyük. Ürün Polonya'da üretilimiş ve hayvanlar üzerinde test edilmediği ile ambalajın geri dönüşüm ibaresi büyükçe belirtilmiş. İçerik listesinde ise fotoğrafların üzerine tıklayarak büyüttüğünüzde hiç hoş olmayan paraben türevi kimyasalların alt sıralarda yer aldığını görebilirsiniz. Son olarak normal fiyatını bilmiyorum ama çok yüksek olmasa gerek, ben aşılveriş sonrasında edindiğim için 6.99 tl. gibi bir fiyata geldi.  Bu ürünle beraber bir de vücut kremi denemek istedim onuda bir sonraki yazımda yazacağım.

                                      Mutlu günler............                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder