27 Ocak 2014 Pazartesi

PHYSICIANS FORMULA NUDE FAR PALETİ

               Geçtiğimiz aylarda Vanilya Club kutu aboneliğimi sonlandırmaya karar verdim. Vanilya Club kutu sisteminde her ay gelen kutuların ardından ürünler için mail adresinize bir anket bülten        gönderiliyor ve siz bu ürün yorum anketini doldurup oyladığınızda her ürün için belli miktarda            puanınız birikiyor. Puanlarınızı daha sonra paraya çevirerek site içerisindeki mağaza                            alışverişlerinizde kullanabiliyorsunuz. Üyeliğimi bitirdiğim için içerideki puanlarımla Physicians         Formula' nın ne zamandır merak ettiğim bu paletini almak istedim. Ürünün tam adı                              Shimmer Stripes Custom Eye Enhancing Shadow & Liner Nude Collection bu arada.                                                              





              Ürün çok şık, dantel, kurdele ve fiyonk detaylarıyla süslü bir ambalaja sahip minik bir far paleti. Renklerin tamamı temel renklerden oluşuyor. Hem gündüz hem de gece kullanılabilecek 9 adet renk içeriyor. 3 açık, 3 orta ve 3 koyu tondan oluşan renklerin yapıları oldukça yumuşak ancak bu yumuşaklığa rağmen çok fazla tozutma problemleri yok. Ben paleti kendi içinde koyu renkleri mat, orta tonları yarı mat ve açık renkleri parlak şekilde sıralanmış gördüm. Açık tonların parlaklığı son derece dozunda simli ya da büyük parçalı ışıltılı vs. değil. Açık renkler baz olarak güzel olduğu kadar aydınlatma noktalarında da iyi sonuç veriyor. Renkleri baz olmadan da oldukça kalıcı. Baz ile daha kalıcı tabii. Aynı zamanda renkler ayrı panlara yerleştirilmediği için renkleri birbiriyle karıştırarak  kullanmakta mümkün. Paletin bir özelliği de koyu renkleri ıslatarak liner olarak kullanabiliyor olmanız. Liner ve ıslak far olayına hala biraz mesafeliyim, o nedenle denemedim ancak çok merak ediyorum ve en kısa zamanda deneyeceğim.




               Ayrı olarak fotoğraflamayı unutmuşum ama içinde latex, açılı birde aplikatör bulunuyor ( Aynası da olsa fena olmazmış hani ). Fırça varken hiç denemedim ama zor durumda kalındığında bekli iş görebilir. Benim en hoşlandığım kısımsa paletin her yere sığabilen minik boyutları. Bu açıdan çok işlevsel, yani çok sevdiğim UD Naked, Too Faced ya da The Balm  Nude Tude paletleri sırf büyük bulduğum için almayan biriyim ben. Evde falan neyse de istediğim yere giderken çantama atamadığım bir ürünün pek kıymeti yok benim için. Paletin toplam ağırlığı 7,5 gr. Elbette farların kalitesi bir UD değil ama benim gibi artık çok göz makyajı yapmayan biri için yeterli.
              Marka, 1937 yılında Alerjenist hekim Frank Crandall tarafından cildi çok hassas olan eşine aşkının hediyesi olarak doğmuş. Kozmetikle sağlığı birleştiren marka yıllar içerisinde mineral makyajın öncüsü olmuş ve cilt sağlığını korumaya yönelik formülleri National Canser Instıtute ( ABD Kanser Araştırma Enstitüsü ) tarafından onay almış. PF ürünleri, gözenekleri tıkamıyor, cildin nefes almasını sağlıyor, akne ve komedona neden olmuyor, hafif kapatıcılık ve doğal görünüm sağlar, PABA ve kozmetik endüstrisinde en çok bilinen, kullanılan ve cildi tahriş eden 132 zararlı kimyasalı içermiyor.
             Paletteki renklerin iki farklı ışıkta ve bazsız görüntüsü aşağıdaki gibi. Kendi kapalı hava fotoğraflarıma ek olarak netten bulduğum bir fotoğrafı ekliyorum.






                                       


              Karton ambalaj üzerinde göz makyajınızı nasıl yapacağınızı gösteren şema ve farların ıslak - kuru kullanımına yönelik bilgiler.


     


                                  


                                       


                                          Meraklıları için içerik listesi ve ithalatçı firma etiketi.






             Ülkemizdeki fiyatları yurt dışına  göre hemen hemen iki katı olan markanın ürünlerini yetkili eczane ve online dermokozmetik - eczanelerden 45 - 50 tl. civarında bir fiyata edinebilir ( 40 tl.' ye kadar bulmanız mümkün ), her geçen gün kendini yenileyen ürün ve çoooooook cici ambalajlarıyla her ürününe aşktan bir parça ekleyen markanın orijinal sitesini buradan ziyaret edip ürünleri inceleyebilirsiniz. İthalatçı firmayı incelemek içinse  buraya tıklamanız yeterli.

             Sevgiler......


            Küçük bir not; Vanilya Club Temmuz ayından beri anket göndermiyor. Üyeliğimi sonlandırırken sorduğumda hesaplarda sahtecilik olduğunu ve ayrı ayrı anketlerle tek hesaba para puan yüklendiğini, problemi giderdiklerinde diğer müşterilerine anket göndereceklerini söylediler. En azından başlarından savmayıp, nezaketle düzgün bir açıklama yaptılar diye kendimi avutuyorum. Ayrıca son gelen kutuları İnstagram' da görünce iyi ki üyeliğimi bitirmişim dedim. Bir de artık hiçbir şeye şaşırmayacağım diyorum ama hasta beyinler beni şaşırtıyor. Her şeye rağmen Vanilya Club'a hala üye olmak veya mağazadan ürün edinmek için tık tık.

4 yorum:

  1. ben de bu ayki kutuyu da alıp üyeliğimi bitireceğim sanırım..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim, diger renk versiyonlari da cok guzel ama bu cok islevsel, daha iyileri senin olsun.

    YanıtlaSil
  3. İşin garibi kan kaybettiklerinin farkında da değiller galiba ve toparlanmak için birşey yapmıyor olmaları cok garip. Tadı kaçtı

    YanıtlaSil
  4. ürünleri biraz pahalaı ama physicians formula marka olarak değer buna. hakikaten etkileyii ürünleri var.

    YanıtlaSil