22 Ocak 2014 Çarşamba

YVES ROCHER ACTIVE SENSITIVE TONİK

               Kısa bir süre önce Yves Rocher Hydra Vegetal serisinin toniğini yazmıştım. Okumak için tık tık. Yazısını yazdıktan kısa bir süre sonra ürünüm bitti. Neyse ki elimde benim asıl sevdiğim, sürekli kullandığım ve çok memnun kaldığım Active Sensitive serisinin toniğinden bulunuyordu. Hafta içi sevgili ecz.imiş ile İnstagram' da iki tonik  arasındaki farklardan bahsedince çok beklemeden yazısını yazmak istedim.




               Ürünümüz markanın hassas ciltler için geliştirdiği Active Sensitive serisinin toniği. Seri özel olarak hassas, kızarıklık problemi çeken, kuru - çok kuru ciltlere yönelik. İçeriğindeki  bitkisel Soforin sayesinde cildi germeden, yakmadan rahatlatıyor. Bitkisel Soforin, meyankökügillerin alt familyasında bulunan bir bitki. Acı bakla veya Anta baklası olarak da bilinen bitkinin yatıştırıcı etkisi, antik çağda yatıştırıcı olarak kullanılmış, günümüzde ise ilaç sektöründe kullanılmakta.




               Alkol ve renklendirici içermeyen toniğin belirgin bir kokusu yok. Herhangi bir nedene bağlı olmayan kızarıklık, tahriş ve hassasiyet problemini gidermede ise son derece başarılı. Sabah - akşam kullanımı önerilmiş. Benim kızarıklık problemimi ve gül hastalığım olduğunu duymayan kaldı mı bilmiyorum ama ben bu tonikten pek çok adet bitirdim ve yatıştırma, kızarıklığı alma, sakinleştirme işini çok güzel yaptığını söyleyebilirim ayrıca şimdiye kadar hiçbir alerjik reaksiyonla karşılaşmadım.




              Markanın bazı ürünlerinin ambalajlarından hoşlanmadığımı daha önceki tonik yazımda da belirtmişti. Bakınız yukarıdaki fotoda ürünün ağzında herhangi bir tıpa veya koruyucu bir kapak vs. bulunmuyor. Birkaç kez ürünü kullanırken şişeyi devirdim ve ürünümün bir kısmı ziyan oldu. Ben genelde bu toniği sprey bir plastik şişeye dolduruyorum, sonrasında ister pamuğa sıkarak, isterseniz de termal su misali - banyo sonrası vs. - direkt yüzünüze sıkarak kullanabilirsiniz.
             Active Sensitive serisinde toplam 5 ürün bulunuyor. Şu an elimde bulunmuyor ancak gündüz kremini de kullanmış ve kullandığım süre içerisinde çok memnun kalmıştım. Seride gece kremi olarak adlandırılan yoğun bakım kremini çok kuru ciltler ve  ileri yaş grupları gündüz kremi olarak da kullanabiliyor. Toniğimiz 150 ml. ve normal satış fiyatı 24 tl., ancak indirimlerle 16 tl.' ye kadar düşebiliyor.
            İki tonik arasından hangisi derseniz kesinlikle yatıştırıcı özelliği olduğu için bu tonik derim. Ve arada macera arasam da  fırsat buldukça edinirim.




              Ve şimdiye kadar ilk kez karşılaştığım boşluğa yapıştırılmış ithalatçı firma etiketi ( Şaşırdım ). Unutmadan Yves Rocher Türkiye için sizi şöyle alayım.

              Sevgiler.....

2 yorum:

  1. Ben de sayende aldım bu toniği ve hızlı azalışını gördükçe yedeklemek lazım diye düşünüyorum. ;) Kapağı sıkıntılı gerçekten. Spreyli şişe mantıklı bir çözüm olmuş. Teşekkürler tekrar. ^.^

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, indirimleri kaçırmamak lazım, sevgiler.

    YanıtlaSil