28 Mart 2014 Cuma

VICHY IDEALIA BB CREAM

               Kozmetik ve blog dünyası CC kremleri bile bitire dururken ben daha yeni bir BB krem dönemindeyim. Neden derseniz cilt durumum belli, maceraya gerek yok, hele hele kış mevsiminden çıktığımız şu günlerde güneş koruması diğer renkli cilt ürünlerine göre biraz daha yüksek bir ürün arıyorken.




                 Genelde bu tip renkli cilt ürünlerinde güneş koruması 15 - 20, yaz mevsimi için kullanılan ürünlerde de SPF 50 civarında ancak mevsim geçiş dönemlerinde birinin koruması az gelirken diğerininde güneşe maruz kalmadığım zamanlarda yüzümde uzun süreler kalmasından biraz rahatsızdım, dolayısıyla SPF 25 ve güzel yorumlar ürünü seçmemdeki etkenlerden oldu.
                 Ürün, bu kategorideki hemen hemen tüm ürünler gibi cilt rengini dengelemeyi ve nemlendirmeyi başarıyor. Yüksek bir kapatıcılığı yok ancak dediğim gibi ciltteki renk bütünlüğünü güzel bir şekilde sağlıyor. Çok hafif kızarıklıklar üzerinde başarılı, çok koyu leke, iz vs. durumlarınız varsa beklentinizi karşılamayabilir. Sürüldüğünde kalıp gibi durmaması güzel, hafif nemli, doğal, güzel bir bitirişi var ama asla yağlı ciltmiş gibi bir görüntü bırakmıyor. Ürünün hitap ettiği herhangi bir yaş grubu ve tipi yok yani tüm yaş grupları ve cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Belki çok yağlı ciltler, yaz mevsiminde 3- 4 saat sonra parlama problemi yaşayabilirler, bu durumda da şeffaf bir pudra çözüm olabilir. Uzun dönem kullanıldığında kırışıklıklar üzerinde etkisi de olduğu belirtilmiş ancak hem henüz o kadar uzun süredir kullanmıyorum hem de kırışıklık giderme konusunda çok etkili olacağını pek düşünmüyorum.
              İçeriğinde olmazsa olmaz Vichy termal suyu ve Kombucha çayı bulunuyor. Kombucha ( Kombu ) çayı, soğuk ülke ormanlarında yetişen bir mantar türü aslında, yüzyıllardır sakinleştirici etkisi ile ilaç içeriklerinde kullanılıyormuş. Mantar özel bir solüsyon içeriğinde fermente edilerek yaralı bakterilerden oluşan sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi elde ediliyor.


    

                Ürünün bu şekilde kontrollü ürün gelişine sahip ince uçlu bir ambalajı var. Ambalajın tamamı da makyaj çantasında çok yer kaplamayacak uzun bir tüp şeklinde, pembe dış rengi oldukça sempatik ve miktarı 40 ml.




              Bendeki rengi açık ton olan light shade, renk seçenekleri sınırlı, bir de koyu rengi var ama bu rengin açıktan buğdaya tüm cilt tonlarına uyum sağlayacağını düşünüyorum. Elimin üzerinde kıvamını ve hemen yanında dağıtılmamış şeklini görüyorsunuz. Hafif, güzel ve benim çok sevdiğim bir kokusu da var, gül kokusunu andırıyor ancak bayıltıcı bir gül kokusu değil.




               Elimin üzerinde daha dağıtılmış şekli yukarıdaki fotoğraftaki gibi. Fotoğrafları büyütmek için lütfen tıklayınız. ( Biraz kuru bir görüntüsü varmış gibi çıkmış ama bu durum ellerimin kuruluğundan kaynaklanıyor, cilt üzerindeki duruşu kesinlikle daha güzel ). Türkçe ve orijinal ambalaj üzeri bilgileri ile içerik listesi ise aşağıdaki gibi. Ürün paraben içermiyor.








                   Ürünün normal fiyatı 49 tl. Ben Kozmela. com' dan almıştım. Ancak ben aldığım zaman % 30 civarında güzel bir indirim vardı.


                   Sevgiler...... 

4 yorum:

  1. Güzel bir ürün sanki :) Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  2. Evet oldukca guzel bir urun, tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bende severek kullandım bu ürünü .Garnier bb kremimle karıstırarak kullanıyordum verdiği o ışıltıyı seviyorum ..

    YanıtlaSil