24 Haziran 2015 Çarşamba

TTO ŞAMPUAN

                      Kızımın saç derisinde bir dermatit problemi olduğundan blogda pekçok kez bahsetmiştim. Özellikle kış mevsiminde artıyor. Gelişme çağında olması, alerjik durumlara yatkınlığı ve ergenlik dönemi de etkili sanıyorum. Ancak dermatit gibi saçlı deri problemleri hiçbir zaman geçmiyor sadece kontrol altına alınabiliyor. Zira şu an böyle bir sıkıntı yok ama benim de dönem dönem yaşamışlığım var.
                      Kışın gittiğimiz dermatolog kontrollerimizden birinde hekimimiz aşağıdaki şampuanı önermişti.






                         Ürünle ilgili merak edilenleri yazacağım ancak yazmadan önce belirtmem gereken durum şu, insan vücudu bir bütün, saçlı deri hep yüz ve vücuttan farklı bir uzuvmuş gibi düşünülür oysa ki yağlı saçlar tıpkı cilt tipi gibi problemli ve problemsiz olarak 2 ye ayrılıyor. Yağlı - problemsiz saç standart ama yağlı - problemli saç kepek, dermatit, sebore gibi problemleri saçlı deride barındıran saç tipidir.
                       TTO şampuan, içeriğindeki '' tea tree oil '' ile seboreik dermatit problemini gidermeye yönelik bir ürün. Ürünün kıvamı normal bir şampuan kıvamında, rengi şeffaf, oldukça güzel bir kokusu var, çay ağacı kokusunu alıyorsunuz ayrıca ferahlık sağlayarak kaşıntıyı azaltmaya yönelik okaliptüse benzeyen hafif mentollü bir koku da içeriyor. Ben kokusunu çok seviyorum ancak kalıcı değil. Ürün içeriğinde baskın TTO olmasına rağmen, başka bitki özleri de bulunuyor, bununla beraber şampuan vücut için de kullanılabiliyor.
                      Şampuanın köpürmesi çok değil ve yağlı saçlarda sık yıkama yapmıyorsanız tek seferde tam temizlik elde edemiyorsunuz. 2. yıkamada daha çok köpürüyor ve temizlik hissini veriyor. Kızımın haricinde bu şampuanı birkaç kez ben de denedim, 2 şişe ürünün ardından şampuanla ilgili gözlemimiz sacınızda problem varsa azaltmadığı - kontrol altına almadığı yönünde. Ancak problemsiz - yağlı saçların günlük temizliği için kullanabilirsiniz.
                     Ürün miktarı 200 ml. ve sert plastikten şişesi, bas - aç şeklindeki ağzı ile kolay uygulama sağlıyor. Ürün yerli bir dermokozmetik firma olan Jeomed ' e ait, firma rehberi ve ürünleri incelemek için tık tık. Doktorumuz bu ürünle beraber bir de göz şampuanı önermişti ki yakında onun da yazısını yazacağım.
                    Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi için aşağıdaki fotoğraflara bakabilirsiniz.











                 
                   Ürünle ilgili güzel durumlardan biri firma tarafından belirlenen bedelin karton ambalaj üzerinde belirtiliyor olması ve sabit fiyat ile satılıyor olması ancak fiyat performans kıyaslaması yaptığımda sanıyorum bir daha edinmem.

                  Mutlu, güzel günler dileğiyle......... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder