15 Mayıs 2017 Pazartesi

SALLY HANSEN SAFİR TIRNAK TÖRPÜSÜ

                   Benim tırnaklarım çok zayıf ve güçsüz. Bu yüzden belli bir boydan yukarı hiç uzamaz. Kırılma ve dönem dönem soyulma da cabası. Tabii tırnak da saç ve cilt gibi içerden bakıldığı zaman kuvvetlenen bir yapı. Ancak temiz, normal boyda kesilmiş el tırnakları kırılma, soyulma problemi olsun olmasın düzgün şekil verilmediğinde hoş olmayabiliyor.
                 Tırnaklar için düzgün şekilden kastım düz, yuvarlak, sivri şekli değil de daha çok benim testere diye adlandırdığım o tırtıklı durum. Tırnaklar güzel törpü yapılmadığında kullandığınız, giydiğiniz her şeye takılıyor. Üstelik bu durum benim gibi zayıf tırnaklarda tırnağın yırtılmasına da daha çok sebep oluyor.
                  Ben bu durum için daha önce pek çok seçenek denedim. Akrilik törpü, cam törpü, tek kullanımlık kağıt törpü.....Ama en sonunda Sally Hansen Safir Törpü ile çok rahat ettim.




                    Tabii şu son zamanlarda kozmetik - güzellik teknolojisi geliştikçe çıkmayan ojelerden tutunda türlü çeşit protez, jel ve benim daha bilmediğim birçok çeşit yapay tırnak yapılıyor ve istediğiniz boyda, biçimde şekil veriliyor. Kimileri çok doğal dururken kimileri gerçekten yapay bir görüntü veriyor. İşin bu kısmı tamamen tercih meselesi ama hala benim gibi eski usül tırnağını kes, törpüle, yağ ile etleri geri it şeklinde el bakımı yapıyorsanız safir törpüden memnun kalırsınız.
                   Sally Hansen Safir Tırnak Törpüsü, benim bu zamana kadar '' metal törpü tırnağa zarar verir'' tabumu yıkan bir ürün oldu. Tasarımı ile 2 aşamada tırnağa şekil verdiğiniz için minimum tırtıklanma ve sonucunda takılma yaşıyorsunuz.


 

                   1. Aşama olarak tırnağınızı ilk kestiğinizde kaba şeklini törpünün iç bükey kısmı ile veriyorsunuz. Törpünün bu kısımdaki pütürcükleri biraz daha fazla. İlk şekillendirme için olmakla beraber çok sert tırnaklar ve ayak tırnakları için de sadece bu kısmı kullanabilirsiniz.




                   Törpünün dış bükey olan kısmı ise şekillendirmenin 2. kısmını oluşturuyor. Bu kısımdaki pütürcükler daha ince dolayısısyla ince çalışma ve son şekillendirme işlemini bu kısımla gerçekleştirebilirsiniz.




                  Sally Hansen törpü ile ilgili sevdiğim noktalardan biri de yukarıda bahsettiğim yapısı itibariyle çok uzun ömürlü oluşu. Bu benim 2. törpüm, 1.yi çok uzun zamandır kullanıyordum, 3 yıl olmuştur.
                 Sally Hansen Safir Tırnak Törpüsü yetkili eczelerde 25 tl. ye satılıyor. Nette güvendiğiniz dermokozmetik alış - veriş  sitelerinde daha indirimli almanız mümkün.

                 Sevgiler........    

2 yorum:

  1. Berna'cım, çok iyi oldu bu törpüyü yazdığın. Tırnak bakımında aslonda büyük rolü var doğru törpü ve doğru törpülemenin! Kesinlikle aklımda kendisi; bunu alıp evde ne varsa atacağım :) Öpüyorum!

    YanıtlaSil
  2. Aynen canim, cok rahat ettim kendisiyle. ...Öpüyorum.....

    YanıtlaSil