30 Eylül 2020 Çarşamba

CHARLOTTE TILBURY EYE BLENDER BRUSH

              Merhabalar Eylül ayını güzel bir fırça yazısı ile bitirmek istedim. Charlotte Tilbury uzun zamandır ürünlerinden edinmek istediğim, çok beğendiğim, son zamanlarda da yıldızı aşırı parlamış markalardan biri. Kozmetikle hele hele renkli kozmetikle uzaktan, yakından az, çok ilgileniyorsanız kendisini de mutlaka duymuşsunuzdur. İngiliz asıllı, İspanya ' da yetişmiş ünlü makyaj sanatçısı, uzun yıllar bireysel olarak makyaj artisti olarak çalışmış, bununla beraber high end ve designer diye adlandırdığımız birçok markaya da ( Örneğin Tom Ford ) danışmanlık yapmış. Sonrasında ise yanılmıyorsam 2013 yılında sınırla ürünle kendi adını verdiği koleksiyonu geldi. Ancak tabii PR vs. çalışmaları dünya çapında 2015 yılında artık popüler olmuştu. Bu süreçte koleksiyon da genişledi, efsanevi ürünler, çok başarılı içerikler, gerçekten işe yarayan, ihtiyaca yönelik nokta atışı ürünler markanın popülerliği kadar başarısını da artıran faktörlerden sanıyorum. 

        Tabii Charlotte Tilbury' nin başarısında kendisinin, sanıyorum ressam babasından aldığı yeteneğini geliştirmesinin de etkisi çok. Elindeki ürünler ya da mankeni her ne kadar çok iyi olsa da bence kendisi de makyaj yaparken adeta mucizeler yaratıyor. 

       Markaya ait bugün yazacağım ürünse bir göz makyaj fırçası. 










        Fırçamız, özellikle küçük ve orta göz yapısına sahip olanlar için klasik, standart bir makyaj karıştırma ve makyajı yumuşatma fırçası diyebiliriz. Normal ya da dumanlı bir göz makyajı yapmak için sahip olunması gereken firçalardan biri karıştırma fırçasıdır. Benim elimde de birkaç tane bulunuyor, etiket bölümünden arama yapabilirsiniz. Blender fırça, makyaj esnasında çok kullanıldığı için en az iki adet olması bence çok iyi oluyor. 



  

          Charlotte Tilbury karıştırma fırçası, % 100 sentetik kıllardan oluşuyor. Ancak iyi kalitedeler ve dağıtma işini oldukça iyi yapıyor. Fırçanın toplam boyu 16 cm. ve kıl boyu 2,2 cm. Yuvarlak dizilimi, sık kılları ve uca doğru hafif açılan konik yapısı ile rahat uygulama sağlıyor. Aynı şekilde ferrulesinin hemen altında hafif tombik, ahşap gövdesi de rahat tutulmasını sağlıyor. Sap rengi, bordo parlak lake boyalı ve ferrule rose gold parlak metal. Sap üzerinde alt tarafta altın sarısı tonlarda bir tarafta marka adı yazarken diğer tarafta fırça adı yazıyor. Her iki renk de markanın bütün ürünlerindeki tasarımlarında sık sık karşılaştığımız ikonik renkler. Şahsen çok sevdiğim bu iki rengin hem uyumu hem makyaj ürünlerinde kullanılmış olması çok hoş ve daha önce rastladığım bir durum değil. 
Ayrıca tüm Charlotte Tilbury fırçalar fabrikasyon değil, el yapımı.
            Ambalaj üstü bilgileri ise aşağıdaki fotoğraflardaki gibi;



 






          Önümüzdeki yıl ülkemizde Sephora Mağazalarında satışı belki başlaycak olan marka ile Estee Lauder grup da anlaşma yolunu arıyormuş ancak maddi konularda sanıyorum henüz anlaşamamışlar. Tabii bunlar benim ulusal olarak salgın başlamadan önce duyduğum bilgiler. Güncel olarak ülkemize gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir bilgim yok açıkçası, ha  gelirse de dövizdeki son artıştan sonra fiyatlar nasıl olur hiç bilemiyorum, zira markanın ürünleri biraz yüksek fiyatlı. Bu fırçanın fiyatı da orijinal sayfasında 32 Euro ( 25 Pound ) olarak görünüyor ancak ben bir seyahatimde oldukça indirimli olarak 10 Euro karşılığında edindim. Hatta  indirimli olarak yine bir de yüz fırçası aldım. Ancak çok arzu etmeme ve gözüme kestirdiğim ürünler olmasına rağmen indirimde olmadığı için renkli makyaj ürünlerinden almak kısmet olmadı. 
        Charlotte Tilbury ürünlerini keşfetmek ve ürünleri ayrıntılı incelemek için tık tık.

        Sevgiler.....    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder