9 Haziran 2023 Cuma

LANCOME O d' AZUR PARFUM

                               Merhabalar, bugün tam bir yaz kokusu ile karşınızdayım. Maalesef eskiden aldığım bir koku, fotoğraflar arşivden, bu yüzden ülkemizde bulmak belki biraz zor olabilir ama yurt içi ya da yurt dışında denk gelirseniz kaçırmayın. 

Lancome O d' Azur, 2010 yılında piyasaya çıkan çiçeksi, meyveli, ağırlıklı turunçgil notaları ile bezeli, tazelik veren, hafif ama bir o kadar da kalıcı ve etkileyici bir koku. Çok çok eskiden Oui versiyonunu da kullanmış, onu da çok sevmiştim. Onda portakal baskın iken d' Azur versiyonunda limon ve bergamot baskın. Çiçeklerden ise şakayık ve gül eşlik etmiş.  



        





Lancome O d' Azur, sıktığınız anda sizi sıcak ve aydınlık bir tatil sabahına götüren bir koku. Her ortama yakışan çok zarif ve çok nazik, süslü ama abartıdan arınmış bir lezzetle kucaklandığınızı hissettiriyor. Silajı güzel, kalıcılığı başarılı, ortalama altı, yedi saat sonra biraz hafifliyor, tazeleme istiyor ancak bu sırada giysilerinize siniyor. Yıkasanız dahi derinden hissediyorsunuz. 

Parfüm ünlü burunlar, Domitille Bertier ve Sophie Labbe tarafından yaratılmış. İkili daha önce de Chole, D & G, Balenciaga, Viktor & Rolf, Lanvin, Versace gibi parfümlere imza atmış. 

IFF ( International Flavors & Fragrances ) üyesi olan ikili, ülkemizde de Erçetin Gülyağı adlı firma ile çalışarak, markanın 60. yılına özel ürettiği bir kokuya da parfümörlük yapmış. 

Parfümün şişe tasarımı da çok güzel. yanlardan basık, mekik şeklinde. Bu serinin klasik sişesinden ve kabartma deseninden gitmişler. Şişe tasarımı kime ait bilmiyorum. Kapak akrilik, hoşlanmadığım tek nokta burası açık konuşmam gerekirse. Kapanması ise güzel, çantada vs. açılmıyor.  




Parfümün 75 ve 125 ml. olmak üzere iki boyu var. Yaklaşık iki yıl önce 75 ml. için sanırım 750 tl. civarında bir fiyatla sepete atmıştım. Şu an için güncel fiyatlar online sitelerde 2000 tl. civarında, maalesef şu an ürün markanın ülkemiz sitesinde de buunmuyor. Aynı ürünün yut dışı fiyatı da 30 - 50 Euro arasında değişiyor. Yukarıda da belirttiğim  gibi fiyat - performans değerlendirmesi yaparak tercih etmek size kalmış. 


                        Sevgiler....      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder