29 Mart 2013 Cuma

LAURA MERCIER SETTING POWDER

              Tam adı Smooth Focus Pressed Setting Powder Shine Control olan bu ürün, basit adı ile sabitleyici bir pudra. Parlama kontrolünün yanısıra kızarıklık önleyici  renk kontrolü sağlama özelliği ile benzerlerini arkasında bırakıyor.




             Cildinizin tamamı veya sadece T bölgesi yağlıysa  ya da yaz mevsiminin sıcak günlerinde yaptığınız makyaj birkaç saat sonra ter ile  akıyorsa aradığınız pudra bu olabilir. Laura Mercier 'in powder serisi sizin ihtiyacınız doğrultusunda ürünler barındırıyor. Shine Control Powder ise özellikle çok yağlı ciltleri matlaştırmak için özel olarak üretilmiş bir ürün. Sade cildinize uygulayabileceğiniz gibi makyajınızın üzerine  sabitleme amacı ile de kullanabilirsiniz.

              Benim ürün ile tanışmam oldukça uzun bir zaman öncesine dayanıyor. Ben de ürünü T bölgesini ve  makyajımı tutması amacı ile edinmiştim ama bunları yaparken diğer seçenekleri arkasında bırakan özelliği  kızarıklık kontrolü sağlamasıydı. Parlama kontrolünün yanısıra sadece nemlendirici veya güneş koruyucu üzerine kullandığımda da renk bütünlüğü sağlaması en büyük özelliği.
 



                                                 ( Resimleri büyütmek için tıklayınız ).




               Gördüğünüz üzere kızarıklık kontrolü sağlaması için hafif yeşil bir renkte ancak renk sizi korkutmasın yüzünüze sürdüğünüz anda tamamen kayboluyor ve istediğiniz mat görüntüye sizi kavuşturuyor. Diğer setting pudralar gibi gün içerisinde tazeleme gerektirmiyor. Ürün translucent yani yarı şeffaf olmasına rağmen dağılma durumu transparent bir pudra kadar  iyi özellikle sık kıllı bir fırça ile uyguladığınızda tam tutuş sağlayacaktır. İçerisinden ambalajın şekline uygun çok ince kare bir latex süngerde çıkmıştı ancak ben fırça ile  uyguluyorum diye iptal etmiş olmalıyım. Kızarıklık problemim  roza tedavimden sonra çok çok azalsa da hala mevcut, parlama problemim ise artık sadece yaz mevsiminde T bölgemde olabiliyor. Hatta kış mevsiminde birkaç kez çene bölgemde kalıntı bıraktı. O nedenle kuru ciltler için uygun olmayacağını söyleyeyim. Benim bitirme projemin içerisindeki ürünlerden biri hatta panı gözüktü bir an önce kullanıp bitirmeye çalışyorum.
   



             Ürün oil free bununla beraber paraben, parfüm ve talc da içermiyor dolayısı ile non  komedojenik dediğimiz etkiye sahip, hassas ciltler rahatlıkla kullanabilir. 8,1 gram ve ince yapısı ile uzunca bir süre kullanabileceğiniz  ürünün kullanım süresi 12 ay. Yeşilden başka matlaştırıcı, setting amaçlı  beyaz ve   sıkıştırılmamış - toz ( loose ) olan versiyonları da mevcut ancak bu ürünlerde renk kontrol özelliği yok. Ayrıca kişisel tercihim kullanım kolaylığı açısından  bu ürün olmuştu. Laura Mercier ürünlerine bazı Boyner mağazalarından ve Harvey Nichols mağazalarından ulaşmanız mümkün.      
            Son olarak yazmadan geçmeyeceğim nokta benim ürünü oldukça uzun bir süre önce edindiğim ve son kullanım tarihinin birazcık geçmiş olması ama ürünlerin saklama koşullarına dikkat ettiğinizde bir süre daha kullanabiliyorsunuz. Benim pudramında yapısında, kokusunda ve performansında bir bozulma yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder