30 Kasım 2013 Cumartesi

KIŞ BAKIM ÜRÜNLERİ

               Mevsim normallerine göre havalar güzel gitmekte yine de kış hafiften kendini göstermeye başladı, tabii ben Marmara' nın doğusu diyebileceğim bir bölge için konuşuyorum. Yoksa diğer bölgelerde çoktan kış soğukları başlamış durumda. Bir de Antalya' yı söylemeden geçmeyeyim, orada da henüz kış mevsiminin en ufak bir belirtisi yok, zira geçtiğimiz hafta BeHeR-Tasarım  denize giriyordu, o derece yani.
               Mevsim değişikliklerinde cildimiz de değişiklikler gösterir. Bazen gözle görülür biçimde bunu fark ederiz. Yaşanılan bölgenin iklim koşullarına ve mevsim değişikliklerine göre cilt bakım ürünlerini değiştirmek gerekir. Kış mevsiminin soğuk günlerinde karma cildinizi dengeleyen, soğuk hava ve ayaza karşı cildinizi koruyan ve yoğun nem veren bir kremi, yaz mevsiminin çok sıcak günlerinde kullandığınızda muhtemelen ürün cildinize fazla gelebilir, cildiniz ürünü kusabilir, tepki gösterebilir ve hatta sivilce, akne oluşumlarına sebep olabilir. Cilt problemlerinin pek çoğu herhangi bir organik probleme bağlı olmaksızın yanlış ürün kullanımı sonunda oluşmakta.
              Doğal - katkılı, high end - drugstore, kozmetik - dermokozmetik, set halinde veya ayrı ayrı ama hangi ürünü kullanırsanız kullanın cildinize uygun olmasına özen gösterin. Yeni bir ürüne başlandığında cildin uyum sağlama süreci ortalama 2 hafta civarındadır. Hassas ciltler için bu süre daha kısa olabilir ve cildiniz, uyumsuz bir ürün kullandığınızda hemen tepki gösterir. Cildiniz en ufak bir tepki gösterdiğinde kullanılan ürünü bırakabilirsiniz, ayrıca uyum süreci olan ilk 2 haftada biraz sabırlı olmak gerekebilir çünkü bazen cilt önce tepki gösterip sonra alışabilir ve pozitif ilerleme kaydedebilir. Bununla beraber kimi zaman kullanılan ürünlerden bağımsız olarak, periyodik dönem, stress, hava kirliliği, gıdalar ve hatta yaşanılan ortamın ısı durumu bile kullandığınız ürünlerle yıldızınızın barışmamasına neden olur. Bu durumda çok iyi gözlem yapıp ürünün herhangi bir durumla denk gelip gelmediğini gözlemlemek ve bir şans daha verip vermemek biz kadınların önsezilerine ve keskin gözlerine kalıyor.
              Şahsi olarak bazen set halinde ürün kullanmayı sevsem de bazen de bu durumdan ve sürekli aynı ürünleri görmekten oldukça sıkılıyorum. Yine dermokozmetik ürünler ve temiz içerikler tercih etmeye çalışsam da yeni ürünler deneme hevesime engel olamıyorum.
              Bu mevsimde kullandığım cilt bakım ürünlerini önümüzdeki günlerden itibaren yazacağım, şimdi kısa bir ön gösterim;

                                                                  TEMİZLEME - ARINDIRMA


                                                             
1 - Nuxe Reve de Miel, yüz ve makyaj temizleme jeli.
2 - Bioderma Sensibio H2O, yazısını yazmayı düşünmüyorum çünkü pek çok blog yazdı, arattığınızda bulacaksınızdır. Yazan her blog gibi ben de çok memnunum, bittikçe alıyorum.
3 - Yves Rocher  Hydra Vegetal tonik.  
4 - Talika Lash Conditioning Cleanser, oil free göz makyajı temizleyici



                                                                    BAKIM - ÖZEL BAKIM


                                                                   
5 - Yves Rocher Arındırıcı Peeling, yazısı burada şimdilik memnunun ama elimdeki diğer ürünleri denemek için bitmesini dört gözle bekliyorum.   
6 - Avon Solutions Hydra Beyond Nem Maskesi, yeni başladım kullanmaya, yazısını yazana kadar iyice test etmiş olurum.  
7 - Mario Badescu C Vitaminli Hydro Nemlendirici.
8 - Lancaster Differently Nutri - Dermo Skin Gece Kremi, gece kremi ama işlevi dışında kullanıyorum.
9 - Divinia Rice Whitening Essence, aydınlatıcı serum
10 - Vichy Normaderm Hyaluspot, ani çıkan sivilceler için bölgesel çözüm 


              Uzun bir süre bu ürünleri kullanacağım gibi gözüküyor çünkü genel olarak hepsinden ve ürünleri birbiriyle uyumundan çok memnunum. Bu ürünlere ek olarak güneş koruma faktörlü ürün kullanmadan dışarı çıkmadığımı belirmeliyim. En çok sevdiklerim ise  Bobbi Brown SPF 15 renkli nemlendirici, yazısı burada ve uzun hafta sonu gezmeleri için vazgeçilmezim Solante Tele - Rubor SPF 50, yazısı burada. En fazla nemlendirici ve göz kremi değişikliği yaparım gibi geliyor. Bu ürünlerin dışında saç ve vücut için özel ürünler kullanmıyorum. Bir sonraki bitti - gitti yazısında bir kaç saç bakım ürünüyle karşılaşacaksınız.

              Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız güzel olsun. Sevgiler........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder