19 Kasım 2013 Salı

LANCOME BLUSH SUBTIL PALETTE - 02 NECTAR LACE

              Kısa bir çekiliş arasından sonra tekrar merhaba; kısa bir süre  olmasına rağmen ürün tanıtımı yazısı yazmayı çok özlemişim, bugün sizlere yakın zamanda sahip olduğum, sonrasında ise geçtiğimiz kurban bayramı süresince bol bol kullanıp test ettiğim ve bayıldığım bir ürünü anlatmaya çalışacağım.
             Lancome, Loreal grubunun lüks ürün kategorisinde yer alan markası, yıllar içerisinde Türkiye' deki selektif kozmetik pazarının 1/4 ' üne sahip olmuş ve bulunduğu satış noktalarında giriş önündeki ilk standta olma hakkını elde etmiş. Adını Fransa' da küçük bir kasaba, bu kasabada yetişen güller ve o güllerle güzelleşen kadınlardan alan marka, kült ürünlerinin yanı sıra zaman zaman yeni çıkardığı farklı ürünleriyle de tüketicilerinin gönüllerine taht kurmakta.


                                                                                ( Flaşsız )


                                                                                 ( Flaşlı )


             Lancome Blush Subtil Palet, adı gibi becerikli, kontür, allık ve aydınlatma işlemini aynı palet içinde farklı gramajlarda sunan işlevsel bir ürün. Aslında farklı işlemler için 3 ayrı allık içeriyor da diyebiliriz. Kontür işlemi için mat bir allık - açık tonlu bronzer, yanaklar için daha canlı, hafif ışıltılı bir allık ve aydınlatma işlemi için daha açık - parlak bir allık.
            Daha basite indirgenmiş bir açıklama, ürünün karton ambalajı arkasındaki etikette ( sıralaması yanlış olsa da ) kısa bir şekilde verilmiş.




              Kontür ve aydınlatma işlemi allık sürme dışında çoğu zaman atlanan, unutulan veya zor gelen bir işlem. Özellikle kontür işlemi benim için böyleydi ancak öncesinde daha basit ürünlerle ve çok keskin yapmayarak başladığım sonrasında ise elimi - gözümü alıştırdığım bir durum oldu. Ayrıca bu paletin acemi olunsa bile insan üzerinde '' hey baby benimle başarısız uygulama yapman imkansız '' gibi bir his yarattığı da gerçek. Renk kombinleri çok uyumlu ancak ülkemizde sadece 2 renk seçeneği bulunurken markanın orijinal sitesinde 5 renk gözüküyor. Bendeki rengi 02 Nectar Lace. Yine orijinal sitesinde numaralandırma farklı yapılmış.




              Renkler için,  kontür rengi The Balm Bahama Mama' dan açık, M.A.C Harmony' ye daha yakın bir renk, allık rengi için yine Nars Orgasm ile The Balm Hot Mama arasında ama mercan tonuna daha yakın, ışıltıları tam kıvamında diyebilirim. Renk tanımları tamamen kendi gözlemlerimden oluşmaktadır. Aydınlatıcının rengini ise bu palet için zayıf bulan çoğunluğun aksine ben Nars Nico' dan fazla bir kayısı tonuna benzetiyorum. Tabii diğer kombinlerde renk yoğunlukları daha farklı olabilir. Ülkemizdeki diğer renk kombininin renkleri hatırladığım kadarıyla kontürü daha koyu, allığı daha pembe ve aydınlatıcısı Benefit High Beam civarlarında gezinen tonlardaydı.
              Ürünlerin yapıları oldukça yumuşak, dokunduğunuza kadifemsi bir his veriyor, diğer renklerde tozutma problemi olmamasına rağmen ortadaki allıkta her yumuşak üründe olduğu gibi bir miktar tozutma var, sürerken elinizin ayarıyla oynayıp koyu ya da açık tonlar elde etmeniz mümkün hatta renkleri karıştırarak farklı tonlar bile elde edilebilir. Neredeyse tüm Lancome ürünlerinde bulunan gül kokusu bu üründe bulunmuyor, ortadaki allıkta standart gül kabartması var. Kalıcılık 8 saate kadar başarılı sonrasında ise aydınlatıcı birazcık tazelenmek istiyor.






                        Renkleri farklı ışıklarda göstermeye çalışmama rağmen pek başarılı olmadı ne yazık ki bu  nedenle netten bulduğum bir fotoğrafı da eklemek istedim.                                                                                                                                          

                              
                                
Gelelim diğer ayrıntılara;




             Lancome ürünlerinin klasik siyah akrilik ambalajı ve üst kapağın köşesinde altın rengi gül amblemi var ürünün toplam gramajı 4,5 gr. ve ülkemizdeki fiyatı 100 tl. civarında, normal bir tek allığın miktarının 6 gr. olduğu düşünülürse miktar az - fiyat fazla evet ancak özellikle seyahatler veya gün içerisinde yanınıza bir kaç ürün almak yerine tercih edilebileceğini düşünürsek hele bir de ürünü benim gibi yurtdışından edinirseniz oldukça cazip olabilir. Sırada karton ambalaj ve içerik bilgileri;






              Ve son olarak ürünün içinden çıkan, kontür, allık ve aydınlatma işlemini nasıl yapacağınızı gösteren bilgilendirme prospektüsü. Fotoğrafları büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.


                                                                                 Vurgulama,


                                                                        Allık ve aydınlatma


              Son bir hatırlatma kontür işlemi yapmak isteyenler veya yeni başlayanlar için Youtube' dan birkaç video izleyebilir ve başlangıç için daha uygun fiyatlı ürünler tercih edebilirsiniz.

              Sevgiler.....









2 yorum:

  1. renkler çok hoş, ben pek allık bitiremediğimden fiyatı da çok abartı gelmedi nasılsa yıllarca kullanılır :)

    YanıtlaSil