28 Kasım 2013 Perşembe

SEPHORA PROFESSIONNEL NO : 43 FIRÇA VE ECOTOOLS PUDRA FIRÇASI

              Toz ürünleri uygulamak için kullandığım fırçalardan en sevdiğim fırça, Sephora Professional serisinden 43 numara. Fırça aslında bir kontur ve bronzer fırçası ancak bence kontur ve bronzer için çok geniş, benim en sevdiğim özelliği ise tabii ki flat yani tam düz kesimli ucu. Flat fırçaları gerçekten çok seviyorum hatta özel bir ilgim var diyebiliriz.




              Fırçamız Professional serisinin tüm fırçaları gibi klasik siyah mat boyalı. Boyu yaklaşık 14 cm. Ferrulesi parlak siyah metal. Sapının bir tarafında marka ve seri adı yazarken diğer tarafında numarası ve ne için kullanılacağı yazıyor.




              Kılları sentetik ancak iyi kalite taklon, bir Ecotools kadar yumuşak değil ama yine de yumuşak. Kıl boyu yaklaşık 3 cm.,çapı yaklaşık 2 cm. civarında, temizlenmesi kolay ama kuruması sık kıllı olduğu için diğer fırçalara göre biraz daha zaman alıyor. Şimdiye kadar hiç kıl dökmedi.








               Ben bu fırça ile bir kaç kez likit ürün kullanmayı da denedim, renkli nemlendirici gibi ince yapılı, sıvı kıvamlı ürünlerde biraz çizgilenme yaptı, biraz daha kalın yapıdaki fondötenlerde ise daha iyi sonuç verdi ancak yine de çok hafif bir çizgilenme durumu var. Ben bu fırça ile en çok normal      pudra veya setting pudra uygulamayı seviyorum. Sebebine gelince altta  fotoğrafını  göreceğiniz          Ecotools pudra fırçamı her yönüyle çok sevip başarılı bulmama rağmen  açılı yüzeyi nedeniyle ürünü eşit alsam bile yüzüme eşit bir şekilde yayamıyorum. Tabii burada  benim beceriksizliğim söz           konusu ancak Sephora 43 fırçanın flat kesimi sayesinde özellikle parlamasını istemediğim                   zamanlarda burun bölgeme tek hamlede ürünü kondurabiliyorum veya tün yüzüme pudra geçeceğim zaman eşit bir şekilde yayabiliyorum.                                                                                                    
         Sephora 43 nolu fırçayı Sephora mağazalarından edinebilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 40 - 45 tl. civarında.                                                                                                                                          
           Yeri gelmişken çok sevdiğim Ecotools pudra fırçasını da göstermek istiyorum. Ecotools fırçalar ekolojik dengeye zarar vermeyen, ambalajı dahil % 100 geri dönüşümlü malzemeler ve          bambudan üretilmiş fırçalar. Yumuşak kıl yapısı sayesindeki performansları, kaliteleri, fiyatları ve     geri dönüşümlü olmaları nedeniyle dünya çapında en çok tercih edilen fırçalardan. Alanında bir çok ödül almış marka, yakın zamanda kendini yeniledi ve ürün yelpazesine  yeni ürünler ekledi.              Eski  versiyonların  ferrulesi mat gümüş rengi metalken, yeniler bakır - kahverengi ve üzerinde         markanın  logosu yer alıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                          
                                          
                     
                                      


              Ecotools pudra fırçası çok güzel fırça olmasına rağmen ben kullanamadım, Sephora 43 fırça ile çok daha rahat uygulama yapabiliyorum. Ecotools fırçaları tek tek veya bazı setler halinde Gratis mağazalarından veya online olarak edinebilirsiniz. Fiyatları hakkında çok fazla bilgim yok, ben bu fırçayı yaklaşık 4yıl önce sanıyorum 20 tl. civarında bir fiyata edinmiştim.
             Markanın orijinal sayfası için buraya tıklayabilir, ürünleri ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

             Sevgiler.......   

4 yorum:

  1. sephora fırça favorilerimin içinde.. çok işe yarıyor..

    YanıtlaSil
  2. Genel olarak bende başarılı buluyorum en azından ulaşabildiğimiz ürünler

    YanıtlaSil
  3. Sephora fırçalı genel olarak başarılı ve almak istediğim bir iki fırçası var.. Sende güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyileri senin olsun, elimde bir iki fırçası daha var, onlarıda sırası gelince yazacağım

      Sil