27 Mayıs 2014 Salı

LOREAL BESLEYİCİ ALTIN ( NUTRI - GOLD ) GÖZ KREMİ

                Kış başından beri pek çok blogger tarafından bu göz kreminin övüldüğünü duydum. Özellikle de sevgili Buket' in tüm videolarında kendisine çok iyi geldiğini söylediği göz kremini bir süre sonra edindim. Çok bekletmeden merak edenler için yorumlarım geliyor.


 



                Ürünümüz, markanın her yaş grubuna hitap eden ürünler kısmında yer alan bir göz kremi. Ürünün orijinal karton ambalajı Lehçe dediğimiz Slav dillerinde basılmış ancak üzerinde ithalatçı firma tarafından Türkçe basılmış bir ambalaj daha var. Bu durumu özellikle belirtiyorum çünkü markanın ürünleri farklı kıtalarda farklı ambalajlarda satışa çıkıyor. Herhangi bir karışıklık olmaması için böyle bir formül düşünmüşler.





               Ürünü aldığım zaman parmaklamadan fotoğraflamayı ihmal etmedim, şu an ürünüm bitmek üzere. Marka ürün için içeriğindeki besleyici altın, arı sütü, B vitamini ve Pro - Kalsiyum bileşenlerinin anında göz çevresine etki ederek pürüzsüz bir his verdiğini, cildin koruyucu bariyerini onardığını, etkilerinin ise 4 hafta sonra orta çıktığını belirtmiş.
              Benim düşüncelerime geçecek olursak, ürünün yapısı oldukça koyu kıvamlı hatta yabancıların butter diye nitelendirdiği bir kıvamda. Rengi koyu sarı, belirgin bir kokusu yok. Yapısının bu kadar koyu olmasına rağmen sürüldükten sonra yağlı bir his bırakmıyor, her sürdüğümde bir parça tereyağı mıncıklıyormuşum gibi geliyor. Sürdükten kısa bir süre sonra emiliyor. Kullandığım süre içerisinde herhangi bir alerjik reaksiyon, yağ bezesi - milia oluşumu vs. gibi hiçbir yan etki oluşturmadı. Nemlendirme süresi oldukça uzun, sürdükten sonra verdiği yumuşaklık hissi güzel. Üzerine makyaj yapıldığında kusma vs. oluşturmuyor.




                Bu kadar koyu kıvamlı bir ürünü kullanım açısından zor hale getiren tek durum, ürünün kavanozda olması. İçinde herhangi bir aparat vs. bulunmadığı için parmakla almak oldukça zor ( keşke yapsalarmış ). Kullanırken herhangi bir q - tips veya minik bir spatülden yardım alabilirsiniz. Ben ürünü yüzük parmaklarıma aldıktan sonra bir miktar ısıtarak göz altlarıma ve parmaklarımda kalan kısmını da göz üstüne uyguluyorum. Etkilerine gelecek olursam, kırışıklık vs. oluşumu üzerinde belirgin kaz ayağı durumum olmadığı için çok yorum yapamıyorum ayrıca ürünün morluk, şişlik konusunda bir iddiası da yok ancak nemlendirme özelliği bu kadar iyi olan bir ürünün uzun süre veya birkaç kutu üst üste kullanıldığında özellikle kazayağı görüntüsünü hafifletme konusunda faydası olabileceğini düşünüyorum.
               Bunun yanı sıra marka ürün için her yaş grubuna hitap ediyor demiş olsa da bence genç yaş grubuna bir miktar ağır gelebilecek bir ürün. Bana göre ideal yaş grubu 35 - 45 arası. Ürün ayrıca yaz mevsimi ve yağlı - karma göz altları olanlara da fazla gelebilir. Kış mevsimi ve kuru göz çevresi en ideal cilt tipi. Ben ürünü kış sonuna doğru kullanmaya başladım. Kuru göz çevrem olduğu için sabah - akşam kullanmaya devam ettim ama yaz mevsiminde cilt yapım tamamen değişip karma - yağlı bir hal alıyor. Bu nedenle bitene kadar kullanmaya devam ettikten sonra önümüzdeki yaz mevsiminde kullanmayı düşünmüyorum daha güzel bir ürün bulmazsam kışın belki.
              Ambalaj üzeri bilgileri ve içerik listesi.










               Son fotoğrafta görüldüğü üzere içerik listesi de çok güzel, temiz değil. Shea yağı gibi yumuşatıcı ürünleri yanında paraben, silikon, mineral yağlar vs. var. Temiz içerik takıntınız varsa kullanmak istemeyebilirsiniz. Son olarak ürünün miktarı tüm göz kremleri gibi 15 ml. ve fiyatı 24 tl. civarında ancak tüm kozmetik marketlerden indirimleri takip ederek daha ucuza alabilirsiniz.
           

              Sevgiler...... 

2 yorum:

  1. Paraben varsa uzak duruyorum yaş olarakda daha ileriki yaşlar için uygunmus. :/

    YanıtlaSil
  2. Niye herkes parabene takmis durumda anlamadim. Kimya Muhendisiyim ve parabene gelene kadar neler var kozmetiklerde toksik olan. Paraben sadece abartildigi kadar zararli olmayam bir kimyasal.

    YanıtlaSil