6 Mayıs 2015 Çarşamba

GIORGIO ARMANI ACQUA di GIOIA FEMME PARFÜM

                 Anneler günü yaklaşıyor, gerçi ben özel günlerde hediye alınması konusuna çok olumlu bakmıyorum ama artık pek çoğumuz herhangi özel bir gün olmadan sevdiklerimize bir şeyler almıyoruz. Elbette ki sevginin bir karşılığı ve onu ispatlayacak maddi bir değer olamaz ama sevdiklerimizin hayatına teferruat katmanın, hayat motivasyonunu artırıcı bir etkisi olduğu da gerçek.  Gelelim bu güzel parfüme ve yorumlarıma;




                 Marka, 2010 yılının ilkbahar aylarında klasik parfümü Gio ' nun Gioia (İtalyanca anlamı sevinç ) versiyonunu çıkartarak,  uzun sürecek bir efsane yarattı.  Koku için İtalya - Calabria' dan ilham alınmış ve kendine özgü, narin, sade kadınlar düşünülmüş. Üst nota nane ve su yasemini, orta nota sedir ağacı ve esmer şeker, alt nota labadanumdan ( ladin reçinesi ) oluşuyor. Parfümü ilk sıktığım anda benim aldığım koku, insanı baymayan hafif şekerli bir çiçek kokusu sonrasında yağmurdan sonraki toprak - orman kokusunu andıran sanki biraz da yeşil çaya benzeyen bir bitki gibi. Bu noktada parfümün adının antik Yunandaki toprak tanrıçası Gaia' dan geldiği ile ilgili birkaç net olmayan  bilgi de var.
                 Kokunun kalıcılığı ise kişiden kişiye ve kullanma durumuna göre farklılık gösteriyor. Koku öyle ilk sıktığınızda günlerce üstünüzden çıkmayan parfümlerden değil özellikle özel günlerde 1 - 2 kez sıkayım, güzel kokayım mantığı bu parfüme pek uymuyor ancak özellikle akşamları temiz cilde, düzenli kullanıldığınızdan sonra giysilerinizde dahi kokuyu duyuyorsunuz. Açık tenli ciltlerde daha kalıcı olacağını düşündüğüm, ilkbahara yakışan kokunun destekleyici ürün olarak vücut losyonu ve duş jeli gibi ürünleri  de bulunuyor.




                 Şişe tasarımı oldukça sade, yuvarlak hatlara sahip şişe bir o kadar da zarif. Parfümün rengi notalarına da ugun olarak yeşil bir renge sahip, aynı şekilde şişe tasarımının önüne geçmeyecek şekilde tasarlanmış kapak da koyu yeşil. Kapak şişenin ağırlığı ile orantılı olarak biraz esneme yaptı, ben bu duruma en çok Avon parfümlerde rastlıyorum ki, bu parfümdeki olumsuzluk bu olabilir. Kapaktaki esneme çok sağlıklı bir durum değil ve dikkat edilmesi gereken bir durum, kapaktan tutmamak en iyisi aksi takdirde dünyanın parasını verdiğiniz parfümün ziyan olması kaçınılmaz. Bu parfüm de, tüm 100 ml.' lik parfümler gibi çantada taşımaya biraz da kapak problemi nedeniyle çok uygun değil.
               Parfümün fiyatına ise hiiiiiç değinmek istemiyorum ama yine de 100 ml.' lik fiyatının 250 tl. civarında  olduğunu belirteyim. Güvenilir online kozmetik sitelerinin kampanyalarından veya duty free gibi imkanlarınız varsa belki biraz daha indirimli edinmeniz mümkün.
             Parfümle ilgili son belirtmek istediğim nokta, güzeller güzeli İtalyan - İrlandalı manken Emily di Donato' nun oynadığı, müzikleri Birleşik Krallığa ait The Cinematic Orchestra tarafından gerçekleştirilen, çekim arkasını da izleyebileceğiniz reklam filmi ile ilgili. Merak edenler için parfümün telaffuzunu da duyabileceğiniz reklam filmi için tık tık ve tık tık.  




              Sevgiler........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder