12 Haziran 2015 Cuma

MAKYAJ ÇANTAM - 1 - ORIFLAME MAKYAJ ÇANTASI

                   Kozmetik sever biri olarak makyaj malzemeleri kadar makyaj çantalarını da severim. Ancak bu zamana kadar blogda hiç bu tür bir ürün grubuna yer vermediğimi farkettim. Çünkü ucuz ya da pahalı kozmetik ürünleri almak, kullanmak kadar onları rahat taşımak, kullanmak ve korumak da önemli.
                  Bugün sizlere en sevdiğim ve kullanışlı bulduğum makyaj çantalarımdan birini tanıtacağım. Ürünü yakın zamanlarda almadım, bir 8 - 9 yılı vardır ama benzer ürünler açısından fikir verebilir diye okumak isteyebilirsiniz.


 



                      Katalog alışverişleri bir zamanlar çok popülerdi, gerçi hala öyle gibi ama kozmetik marketlerin artması ve ürün çeşitlerinin çoğalmasıyla biraz azaldı gibi. Katalog markalarından birine ait olan Oriflame makyaj çantasını ilk gördüğüm zaman çok beğemiştim. Yumuşak yapısı ve kolay organize olmamı sağlayacak 3 bölümü ile kısa zamanda elimin en çok gittiği özellikle kısa seyahatlerde yanıma aldığım makyaj çantası oldu.
                     Makyaj çantası birbirine simetrik 2 bölümden oluşuyor ve ortadan katlandığı için boyutu küçülüyor. Sağdaki bölümün üstünde fırça koymak için lastikli bir kısım var ve fırça uçlarının zarar görmesini engelleyen bir parça bulunuyor. Bazen buraya göz kalemi vs. gibi ürünlerimi de ekleyebiliyorum.  Fırça kısmı çok geniş değil ama yine de temel birkaç fırçayı alır cinsten. Yumuşak, sentetik kumaşı leke tutumuyor ve kirlendiğinde yıkanabiliyor.










                          Sırasıyla çantanın açık, sol, sağ ve fırça konulmuş hali. Örnek teşkil etmesi için yerleştirdiğim ürünlerin bir kısmı gözükmüyor ama ortalama bir yüz makyajının yapılabileceği ürünleri gayet güzel topluyor. Eğer günlük olarak da bu şekilde makyaj yapıyorsanız ya da herşeyim yanımda olsun diyorsanız büyük kol çantası kullananlar için de ideal bir makyaj çantası olabilir. Ben genelde yanımda makyaj malzemesi taşımam, sadece çantamda her yere, her kıyafete her makyaja uyan bir joker ruj taşırım. O nedenle günlük makyaj için bana fazla ama dedim ya kısa ziyaretlerimin vazgeçilmezi.
                         Çantanın kapatma aparatındaki küçük mavi Agatha ' yı da ben yapıştırmıştım bu arada, orijinalinde herhangi birşey bulunmuyordu. Bu çantaya benzer ürünleri başka yerlerde de gördüm ancak biraz daha büyük ve sert plastik bir malzemeden yapılmışlardı.
                        Fiyat bilgisi hakkında hatırlamadığım için bilgi veremiyorum ama bu tür ürünlerin fiyatı ortalama 15 tl. civarında seyrediyor.


                        Sevgiler........

4 yorum:

  1. güzel kullanışlı bir çantaymış..

    YanıtlaSil
  2. Ay iste tam bana gereken bir canta! Bu aralar bende arayistayim iyi bir makyaj cantasina ihtiyacim var, bunun icine firca koyabilmekte süpermis :D

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzelmişşş ve çok kullanışlı. Kendimi bildim bileli ne kadar fazla makyaj malzemem varsa o kadar kocaman canta gibi makyaj çantaları kullanıyorum :) Elimde değil :)

    YanıtlaSil