14 Haziran 2019 Cuma

TOM FORD PRIVATE SHADOW OMBRE SECRETE-03 INFRARED

                  Yeniden merhabalar, sıcak bir yaz günü ile yine karşınızdayım. Aslında her mevsime yakışan ama nedense benim en çok yaz aylarına yakıştırdığım renkte bir renkli far yazısı ile bugün karşınızdayım.










                  Tom Ford, kozmetik dünyasına atılmadan önce yıllarca dev markaların moda evlerinin baş tasarımcısı olarak çalışmış bir designer. Kendi markasını kurmadan önce en son çalıştığı modaevi olan Gucci, özellikle kendisini '' dahi çocuk '' olarak tanımlıyor. Tasarımcı, giyim ve aksesuar koleksiyonlarının ardından, yanılmıyorsam 2012 yılında ilk önce çok çok ilgi çekici afişleri ile parfüm ve sonrasında da diğer kozmetik ürünleri ile marka ürün çeşitliliğini artırarak adeta deprem yaratmıştı.
                  Halen bazı tasarımlarını hem kadın hem erkekler tarafından kullanılabilecek şekilde adeta bir ilüzyon ile tasarlıyor oluşu beni oldukça etkileyen bir durumdur. Tabii parfüm ve kozmetik ürünlerini de yine her iki cinsin kullanabileceği şekilde tasarlıyor olmak da gerçekten oldukça yaratıcı bir  zeka örneği....
                Markanın renkli kozmetik kotegorisindeki en başarılı ürünlerden biri de farları, gerek tekli ve gerekse quad olarak adlandırılan 4'lü farları; yapı, doku ve renk seçenekleriyle kozmetik severlere çok mutlu eden türden. Tekli far kategorisinde 30 adet renk bulunuyor ama her yıl renkler yenileniyor yeni renkler ekleniyor ve bazı renkler çıkarılabiliyor.
               Farların yapıları, bitişlerine göre çeşitlilik gösteriyor. Mat, yarı mat, saten, metalik ve pırıltılı olarak 5 çeşitten oluşan farlardan benim seçtiğim, 03 infrared, saten bitişli nefis bir koyu turuncu, kızılımsı kiremit rengi diyebilirim. Bitişi saten olarak belirtimiş olmasına rağmen yine de kendinden hafif, güzel bir ışıltısı var. yapısı yumuşak, rengini güzel veriyor, yoğun renk elde etmek için üstüste uygulayabilirsiniz. Unutmadan yine bu rengin de erkek kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen renklerden biri olduğunu da satış elemanının söylediğini eklemeden geçmeyeyim.






            Koleksiyondaki farları tek tek kullanabileceğiniz gibi birbiriyle karıştırarak, monochorom görünümler de elde edebilirsiniz.
           Ürünler tabii bir tasarımcıya ait olduğu için ambalajlar da özellikle çok şık, bazen ouyncaklı. Her ürünü elinize aldığınız ilk andan itibaren high end hatta lux kelimelerini geride bırakarak posh bir his yakalıyorsunuz.
         Kahverengi, kozmetik ambalaj ürünlerinde çok kullanılan bir renk değil ancak yine tasarımcı imzasıyla altın sarısı metal ayrıntılarla birleştirilerek nefis bir uyum yakalanmış. Önce ön taraftaki küçük yatay kilit kısmını açarak üst kapağı kaldırıyorsunuz. İçinde minik bir aynası da var. Markanın baş harfleri tam ortada yerini almış durumda.




               Benim çekimlerimde renk biraz daha koyu gibi çıkmış. Işıktan dolayı olduğu gibi yansıtamamışım ama geçekte çok çok daha güzel ve canlı bir ton.






                    Ürünün miktarı 1,2 gr ve ülkemiz fiyatı yaklaşık 200 tl. civarında. Orijinal sayfasında da 36 USD olarak görünüyor. Ben bir yurtdışı seyahatimden yaklaşık olarak 15 Euro gibi bir fiyata edinmiştim. Fiyatının nispeten düşük olmasının nedeni ise ben alırken aldığım mağazaya yeni yaz koleksiyonunun gelmiş olmasıydı. Yaz  koleksiyonu gümüş rengi metal ambalajlardan oluşan harika ışıltılı renkler içeriyor, farlarla beraber ruj renkleri de müthişti. Markanın ürünleri ülkemizde sadece Beymen, Harvey Nichols gibi mağazalarda satışa sunuluyor.
                   Ben alırken tabii bu güzel farı yalnız bırakmadım ve yanına birkaç ürün daha ekledim. Onları da en kısa zamanda yazacağım.

                   Sevgiler, yeni yazılarda görüşmek üzere.....

2 yorum:

  1. Ya resmen ambalajlarına aşığım Tom Ford kozmetik ürünlerinin, nasıl elegan! Her türlü ürününde gözüm var aslında da uydur kaydır şeyler almaktan bunlara sıra gelmiyor :( fakat 15 Euro'ya çok iyi almışsın, renk de harikaymış, en güzel günlerde kullan! Diğer ürünleri de merakla bekliyorum!!! Öperim!

    YanıtlaSil
  2. Daha güzelleri senin olsun tatlım. En kısa sürede yazacağım, sevgiler benden...

    YanıtlaSil