3 Ekim 2022 Pazartesi

NATASHA DENONA MINI RETRO PALETTE

                        Yeniden merhabalar, Ekim ayının ilk yazısı ile karşınızdayım. Sonbahar yavaştan kendini hissettirmeye başladı. Benim makyajı en çok yakıştırdığım, yüzümde en rahat taşıdığım mevsim sanıyorum sonbahar. Yaz gibi aktı, koktu, kış gibi dondu, yağmurdan, kardan bozuldu derdi yok. Bugün yazacağım ürün yazısı ise aslında renkleri itibariyle her mevsime yakışan, kolycacık makyaj yapacağınız tam bir sür - çık paleti. 










                       Natasha Denona mini retro far paletini geçen yıl şurada yazdığım bloom highlighter blush ile beraber satın almıştım. Aldığım günden beri de en çok kullandığım far paleti olmuştur. Renkleri inanılmaz kullanışlı olan bu paleti Natasha Denona tasarlarken 60' lı yılların hareketli gece hayatından ilham alarak bir araya getirmiş ama bence bu renkler her devre uyacak renkler. Hatta elinizde çok basit kahverengi, gri ve yeşil tonlu ana renklerde başka farlar da varsa efsane göz makyajları çıkarırsınız. Benim içinse yukarıda da belirttiğim gibi zamanın kısıtlı olduğu durumlarda, çabuk makyaj yapmak istediğim zamanlarda ama çabasız, güzel, aydınlık bir görünmek istediğim durumlarda hep elimin gittiği bir palet. Bu yüzden seyahatler, iş yeri, ofis vs. için de çok uygun. İster tek tek isterseniz de renkleri karıştırarak anında canlı ve modunuz yükselmiş olarak buluyorsunuz kendinizi. 

                  Farların yapıları da çok başarılıymış. Açıkçası kullanmadan önce neden bu kadar övüldüğünü pek anlamıyordum, ND paletlerin abartıldığını düşünüyordum ama kullandıktan sonra anladım. Renkler çok uzunca bir süre solma, dökülme yapmıyor, hatta bazsız kırışıklara dolmuyor diyebilirim. Ortalama 6 -8 saat test etme şansım oldu. Gece sonunda yaptığım şekilde sildim. Farların yapıları çok yumuşak, buna rağmen ışıltılı renkler hariç dökülme yapmıyor, Sürümü kolay, kadifemsi gibi kayıyor, renkleri birbiri ile karıştırmak kolay, Üç ışıltılı ve iki mat - nötr renkten oluşan ND mini retro paletin renkleri aşağıdaki fotoğraftaki gibi.  



     

               Renkleri daha güzel görmek için lütfen fotoğrafın üzerine tıklayınız. Açık konuşayım özellikle ışıltılı renklerin tonunu çok beğeniyorum, beraberinde bir kalem ve bolca rimel ile göz makyajıma mutlaka iltifat alırım. 

             ND mini paletlerin ambalajı da güzel. Marka kalite olarak çok başarılı ama maliyeti düşürmek için ambalaja çok yatırım yapılmamış. Buradan kötü olduğu anlaşılmasın. Alt gövde genelde paletin adına ve renklerine uygun düşünülürken, üst kapak şeffaf akrilik. Bence çok güzel çünkü paletin renklerini görebiliyorsunuz. Karton ambalaj da yine hepsinde farklı, palete göre değişiyor. Bu retro palette rose gold ve somon rengi hakim. Daha büyük paletler ise metal kapaklı kutulardan oluşuyor. Ayrica ince uzun şekli her makyaj çantasında rahatlıkla sığmasını sağlıyor. Kapağı güzel oturuyor ve çift menteşeli. Bakın bu kapak menteşesi çok önemli çünkü bazı high end ürünlerde bile kapak tek menteşe ile tutuyor ve bu bir süre sonra kapağın kırılmasına neden oluyor.      

              Ambalaj üstü bilgileri, farların isimleri ve içerik listesi ise aşağıdaki fotoğraflardaki gibi;










                ND mini paletlerdeki farlar 0,8 gr. günlük kullanmak için bence yeterli. Mini dediğine bakmayın zaten pigmentasyonları iyi olduğu için az miktar yetiyor yani çok uzun süre kullanımınız için yetecektir. Bu paletlerin tam boylarında gramaj daha yüksek sanırım 1 - 2 gr. arası. ND hayvanlar üzerinde  deney yapmıyor ve ürünlerin tamamı paraben içermiyor. 

              Net olarak fiyatını hatırlamamakla beraber sanıyorum 250 tl. civarındaydı. Şu an tabii çok yükselmiş durumda, Güncel olarak ülkemiz Sephora Mağazalarında 470 tl.' den satılıyor ancak kesinlikle o paraya muadilleri piyasada mevcut. 

             Bitirirken ND ana sayfası için tık tık,


            Sevgiler ve mutlu günler dileğiyle......  


 

        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder