22 Mart 2013 Cuma

BOURJOIS HEALTHY MIX KAPATICI - 52 MEDIUM

              Benim Bourjois markası ile tanışmam bu kapatıcıyla başladı. Tercih sebebim ise son zamanlarda hem yerli-yabancı kozmetik bloggerlerinin healthy mix serisini övmesi hemde  bu yaşıma rağmen hayatında hiç gözaltı kapatıcısı kullanmamış biri olarak ilk tecrübemde doğru bir seçim yapmak istememdi. Benim asıl problemim olan  yüzümdeki kızarıklıklar için de kullanabileceğimi öğrendiğimde ise hiç vakit kaybetmedim.  Ayrıca sonrasında üründen memnun kalmazsam endişesi ve çok büyük maliyetler vermemekte tercihlerim arasındaydı.
             Marka Fransız' ların ünlü etiketi Chanel' in bünyesinde bulunuyor, cıvıl cıvıl ambalajlarının yanı sıra ürünlerin kalitesi de ortalamanın oldukça üzerinde, ürünlerin bazılarında  kurşun ve paraben bulunmuyor, fiyatları ise yurtdışında bir drugstore markasını fiyatları kadarken bizde yüksek. Ürünlerin ortak noktası ise kimi ürünlerin çikolata, kimi ürünlerin gül, healthy mix serisindeki ürünlerinde nefis meyve kokusu.




             Ürün içeriğindeki meyve özleri ile  parlaklık ve yorgunluk giderici olarak tanımlanmış. Kayısı özleri parlaklığı sağlarken, frambuaz ve ahududu özleri ise mikro hareketlenmeyi aktive ediyor ve yorgunluğu gideriyor. Nemlendirici bir formüle sahip herhangi bir kurutmaya neden olmadı ancak alttan yine de nemlendirici uyguladığımı söylemeliyim. Oil free ve  dermatolojik olarak test edilmiş.




               Benim tercihim gözaltlarımdan çok yüzümdeki kızarıklıklar için kullanmak olduğundan dolayı renk tercihim 52 medium radiance oldu, 51 ve 53 no.lu iki rengi daha bulunuyor. Kıvamı oldukça güzel çok sıvı ya da çok katı değil hemen dağılıyor, bazen fondöten, renkli nemlendirici üzerine bazen de sadece nemlendirilmiş yüzüme ve gözaltlarıma pıt pıt değdirerek fırça ile dağıtıyorum bir kaç dakika sonra oturuyor ve ciltle bütünleşiyor, üzerine transparan pudra ile sabitlediğimde kalıcılığı daha iyi ama diğer türlüde dağılma problemi yaşatmıyor. Özellikle gözaltınıza dağıtırken yüzük parmağınızı kullanabileceğiniz gibi beauty blender tarzı süngerlerle de uygulayabilirsiniz, ben en iyi sonucu fırça ile aldım, hem yüzüme hem gözaltlarıma  İnglot 4SS veya The Balm Blend a Head fırça ile uyguluyorum.




              Gözaltları açısında çok şanslı bir gruptan olsam da ilk kapatıcı ürünümden
memnun kaldım. 10ml. lik bu ürünün oldukça uzun bir süre kullanılacağını düşünüyorum çünkü çok az bir miktarı bile yetiyor. 40-43 TL. ye  Boyner, YKM  ve Watsons' lardan edinebileceğiniz ürünü indirim zamanları daha uygun fiyatlara edinmeniz mümkün.

1 yorum:

  1. bu kapatıcıyı ve fondotenini cok merak ediyorum ilk fırsatta almak istiyorum

    YanıtlaSil