22 Ağustos 2013 Perşembe

YÜZ İÇİN LİKİT ÜRÜN FIRÇALARI - 3 - SEPHORA PROFESSIONNEL MINERAL POWDER BRUSH NO:45

          Daha önceki likit ürün fırça yazılarıma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Bu iki fırçayı çok sevdiğimi ama hangi durumlardan dolayı anlaşamadığımızı yazmıştım. Bu fırçalardan sonra likit ürün konusunda fırça arayışlarıma devam ettim tabii. Arada başka bir fırça ile idare ettim hatta ama onu toz ürünler için olan kategoride yazmak istiyorum. Sonunda ise bana yeterli gelen fırçayı buldum.




          Sephora Mineral Powder Brush, aslında bir mineral pudra fırçası ama benim  likit ürünler konusunda performansını son derece iyi bulduğum bir fırça. Kılları çok yumuşak, yuvarlak başı ve kıl kesimi sayesinde yüzünüzün her bölgesine rahatlıkla temas ederek, yüz ve yüze sürülen ürün arasında güzel bir uyum yaratıyor. Yumuşak ve yoğun kıl yapısı ürünün kıllara tutunarak güzel uygulanmasını sağlıyor. Çok seveni olduğu gibi, memnun olmayanı da bir hayli fazla, ben anlaşıldığı üzere memnun olan gruptanım.
          Fırça ile, renkli nemlendirici, BB krem, fondöten uygulamalarınızı çizgilenme olmadan ve tamamen homojen bir şekilde dağılmış olarak uygulayabilirsiniz. Sonuç kalıp gibi durmayan ve adeta kendi teninizmiş gibi güzel duran bir görüntü ( Tabii kullanılan likit ürün de bu noktada çok önemli ). Krem allık uygulamakla ilgili olaraksa hiçbir deneme yapmadım  çünkü benim krem allıklarla aram hiç iyi değil ancak bu fırçayı sadece krem allık uygulamalarında kullananlar da oldukça fazla. Sadece likit ürün grubundan baz konusunda başarılı değil çünkü bazı baz ürünler yapısı itibariyle yedirilerek değilde noktalama yaparak uygulanmaya daha uygun.




         Fırça boyu çok uzun değil ferrulesinden itibaren 12,5cm., çapı ortalama 1,5-2 cm. arasında, sapı ve ele oturuşu güzel, ferrulesi siyah parlak metalden, kıl yoğunluğu güzel, kılların boyu çok uzun değil herhangi bir yayılma yapmadı. Kıl boyu çok uzun olan fırçalar bir süre sonra yayılma yapıyor. Kıllar iki renkten oluşuyor ama ayrı ayrı değil alt kısmı koyu renk olan kıllar üst kısımda açık renk degrade. Bu durum fırçanın biraz çabuk kirlenmesine sebep olsa da ( Ör: benim fırçam fotoğrafların çekildiği sırada kirli ) sorun değil aksine temizlenme zamanının bir göstergesi açısından tercih edilebilir.






          Açık renkli kısmın temizlenme durumu ise biraz sürülen ürüne göre birazda temizlediğiniz ürüne göre değişiyor ama ne yazık ki ilk alındığı zamanki gibi olmuyor, rengi hafif dönük oluyor. İlk kullanımdan beri hiç kıl dökmeyen fırçayı kıyaslama yapmıyorum elimde yok ama Real Techniques Expert Face Brush ile benzettiğimide söylemeden geçmeyeyim. RT fırça sanırım yanlarından biraz daha basık, elinde iki fırçadanda olanlar  bir karşılaştırma yaparak düşüncelerini paylaşırsa ayrıca çok sevinirim. Laf aramızda RT fırçalar içinde benim en ilgimi çeken Setting Brush.
        Fırçanın sapında hangi ürün fırçası olduğu ve numarası yazan baskı ise oldukça uzun zamandır kullanmama rağmen herhangi çıkma ve soyulma belirtisi göstermedi. Markanın adı ise fırça sapının diğer yüzünde büyük harflerle yazıyor.




       Sephora fırçalara ve diğer koleksiyon fırçalarına Sephora Mağazalarından ulaşabilir bu fırçayı ortalama 45 tl.'ye edinebilirsiniz.

        Sevgiler.......

2 yorum:

  1. kıl dökmesi yoksa bakabilirim buna expert face brush var bende uygulamasını çok beğeniyorum ama elimde benzer fırçalar olması da iyi olur diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Hic kıl dökmedi, ben bunu aldığım zaman rt fırçalar vardı ama Görkem onları bu kadar populer yapmamıstı sevgiler

    YanıtlaSil