5 Şubat 2014 Çarşamba

BODYSOL SOS DUDAK ONARICI

              Çok fazla dudak kuruması yaşayan biri değilim. Bu yüzdendir ki pek çok kişi gibi benim bir lip balm çılgınlığım yok. Kış mevsimine girerken 2 tane edinirim, 2. genelde hafif renk verenlerden, çantada taşımalık olur. Yalnız Roaccutane tedavimi saymıyorum. Çünkü o dönemde lip balm kullanmak zorundasınız zira günün herhangi bir saatinde tesadüfen ağzınızı kocaman açarak bir kahkaha atsanız bile ağız kenarlarınızın çatlaması ve yaraya dönüşmesi kaçınılmaz. Tedavi süresince hekimin önerdiği dudağa sürmek için önerilen tahriş giderici, yumuşatıcı, yanık kremi benzeri ürünlerde çok işlevsel değil ne yazık ki.
              Sadece bu dönemde çok fazla lip balm kullandım, evin muhtelif yerlerinde, her eşofmanın cebinde bir lip balm vardı. Bu süre içerisinde  piyasadaki pek çok dudak ürününü denedim, denediklerim arasında Blistex, Carmex, EOS, Nivea, Burt Bees, Neutrogena, Bepanthene, Bodysol SOS, Avene ve La Roche Posay sayabilirim. Hepsinin farklı özellikleri ve belli bir yumuşatma, onarma etkisi tabii ki mevcut. Ancak o kadar dudak ürününün içerisinde benim en beğendiğim ürün Bodysol SOS.






              Rengi hafif sarımsı ve çokkkk hafif sedefli gibi. Ancak korkulacak düzeyde değil. Müthiş güzel ama insanı baymayan bir Hindistan cevizi kokusuna sahip. İlk sürüldüğü anda verdiği o çok hafif parlaklık bir kaç dakika sonra kayboluyor, çok yoğun bir kaç kat sürerseniz ince bir beyaz katman oluşuyor ancak yine çok kuru ve yıpranmış dudaklarınız varsa kısa bir süre sonra emiliyor. İçeriğindeki Karite yağı ve Aloe Vera sayesinde onarma süresi oldukça hızlı diyebilirim. Akşam yatarken sürdüğümde 8 saatlik uyku sonrasında sabahları yumuşacık ve kabuklanmamış dudaklarla uyanıyorum. Ayrıca mat yapılı rujların altına sürmek için de uygun. Kullandıktan sonra bu ürünün üzerinde neden lip balm değilde, dudak onarıcı yazdığını anlıyor insan.
              Yine bazı lip balmlarda yaşanan sürdükçe dudağı kurutma, dolayısıyla ürüne bağlanma durumu bu üründe yok.  Unutmadan rüzgar, soğuk hava vs. dışında dudak kuruma ve çatlamalarını tetikleyen en önemli unsurlardan biri de tükürük ile farkında olmadan dudakları ıslatmak. Eğer diş çürüğü, boğaz enfeksiyonu ya da ülser vs. gibi bir rahatsızlığınız varsa ve farkında değilseniz bakteri ve asit içerikli salgının dudaklarınızda yara ve çatlak oluşturması kaçınılmaz.




               Ürünün Holandalı bir ilaç firması olan Omega - Pharma tarafından üretiliyor oluşu dermokozmetik açıdan güven veren bir durum sanırım.  Üretim yeri Belçika. Bodysol SOS orijinal sayfası içinse tık tık . Vücut ve saç bakım ürünleri de oldukça ilgimi çekiyor ancak ülkemizde bulunmuyor.  Omega - Pharma ilaç firmasının Türkiye sitesi için buraya tıklamanız yeterli. Ürünü tüm bayii eczane, online eczanelerden yaklaşık olarak 10 tl. gibi bir fiyata edinebilirsiniz.
             

              Sevgiler...........            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder