21 Aralık 2018 Cuma

M.A.C 227 LARGE FLUFF BRUSH

                   Merhabalar, makyaj fırçaları benim gibi kozmetik severlerin en sevdiği oyuncaklardan biri sanıyorum. Daha önceki fırça yazılarımda belirttiğim gibi marka gözetmeksizin az öz ama işimi görecek bir fırça koleksiyonu oluşturmaya çalışıyorum. Bu az - öz sevdiğim ürünlerin içinden en bayıldığım, çok fonksiyonel fırçalarımdan biri de M.A.C 227 fırça. 




 
                M.A.C 227 markanın göz fırçaları kategorisinde bulunan bir fırça aslında. Ancak yüz makyajınızda, özellikle de aydınlatıcı sürerken kullanabileceğiniz, çok iyi iş çıkaran bir fırça.
Kıl yapısı yanlara doğru hafif açılıyor, palete benzer bir şekli var. Doğal kıllardan oluşan fırça çok çok yumuşak. Ekstra geniş oluşu benim gibi geniş olan kaş - göz arası mesafemde özellikle tek renk far uygularken ya da harmanlarken çok güzel dağıtıyor. Üstten basık şekli ise yüze aydınlatıcı uygularken adeta bir fan fırça gibi şakak hattında güzel, homojen, dağılmış bir aydınlatıcı olmasını sağlıyor.




                      Tasarımı ise markanın klasik fırçaları şeklinde. Siyah mat sap, parlak gümüş ferrule. Fırça boyu toplam 18 cm. ve kıl boyu 2 cm. 1,5 cm. den başlayan kıl genişliği, yukarıya doğru hafif  açılarak 2 cm. genişliğe ulaşıyor ve büyük pedal yapı geniş alanlarda rahat hareket etmeyi sağlıyor.




                    Diğer göz fırçalarıma göre biraz daha az kullandığım için seyrek yıkıyorum, yıkama esnasında kıl vs. dökmedi.
                    M.A.C 227 fırça eğer küçük gözlere sahipseniz çok tercih edebileceğiniz fırça değil ancak bu noktada yüz için edinebilirsiniz. Ben markaya ait fırçalar içinde çok bilinmediğini ve hatta gereken değeri görmediğini düşünüyorum.
                    M.A.C 227 fırçayı uzun bir süre ne online ne de mağazalarda bulamamışken geçen yıl bir mağazada bulunca 120 tl. karşılığında edinmiştim. Son gelen zamlar ve döviz artışından sonra online sayfasında fiyatı 150 tl. olarak gözüküyor.
                  Makyaj fırçaları elbette maliyet gerektiren bir kategori. Ben bazen başka maceralar yaşamayı denesem de sonuç çoğunlukla hüsran olabiliyor ve daha çok maddi kayıp yaşamış oluyor insan. Bu yüzden ben makyaj fırçalarını iyi birer yatırım aracı olarak görüyorum ve bu fırçamı da bayılarak kullanıyorum. 

                  Sevgiler ve mutlu günler dileğiyle.....

2 yorum:

  1. Gerçekten benim de bilmediğim bir fırçaydı; ancak anlattığın iki şekilde de kullanabilirim. Özellikle aydınlatıcıyı ne kadar iyi uygulayabileceğini tahmin ediyorum! Güle güle kullan Berna'cım, çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazada bir dene bakalım canım, umarım beğenirsin. Sevgiler....

      Sil