2 Temmuz 2021 Cuma

L'OCCITANE IMMORTELE PRECIOUS FACE ESSENTIAL MIST

                       Yeniden merhaba, Temmuz ayının ilk yazısı ile karşınızdayım. Haziran biraz sağlık sorunları, biraz dinlenme ve biraz da tembellikle geçti ama yeniden eski rutine döneceğim. 



                  Temmuz demişken sıcak havalar aniden bastırdı ve sanırım böyle de devam edecek. Yaz mevsiminde kullanmayı en çok sevdiğim ürün olan yüz spreylerinden birini yazacağım bugün. Yani bu sıcaklarda cilt bakımı şöyle dursun, sadece krem sürmek falan bile benim için çok zor ama gün içerisinde sadece koruyucu kulanıp devamında bu tip sprey ürünler ile devam ediyorum. Hele hele buzdolabında tutarsanız çıkarıp kullandığınızda çok çok iyi geliyor. 

                  L' occitane, benim uzun zamandır ürünlerini denemek için sabırsızlandığım bir markaydı. Kış başında ülkemiz online sayfasında, hazır indirim olunca da birkaç ürünü sepete atmıştım. Bu sprey de onlardan biri.

               L' occitane, Fransa' nın yalnızca Provence bölgesinde bulunan tarlalarda özel olarak yetiştirilen bitki ve çiçek özlerinden içeriklerini oluşturan bir marka. Kurucusu Olivier Baussan 23 yaşında taze ot ve yağlarla yaptığı içerikleri önce yerel marketlerde satmaya başlamış. Yağ ile başlayan ürünler zamanla sabun ve yanık merhemi gibi ürünlerle çeşitlenince büyümesi kaçınılmaz olmuş. 

           Üzerinde yaşadığı toprağın bereketi ve çeşitliliğinden ilham aldığını söyleyen Baussan, global yönetmelikler doğrultusunda % 95 oranında temiz içerikli ürünler tablosuna sahip dünya çapında sertifikalara sahip markalardan biri. Formülasyonlarında kullandıkları ürünleri, belirli oranda kullandıkları ürünleri ve hiç kullanmadıkları ürünleri ( paraben, fitalat, hayvansal maddeler ) üç bölüm halinde ayırarak tüm açıklığıyla orjinal sayfalarında pdf olarak yayınlamışlar. Tüm bunlara ilave olarak, adil ticaret ve fiyat politikası, geri dönüşüme destek, kadınların güçlenmesine destek, ustalığa saygı gibi değerler ve sosyal sorumluluk projelerinde de öncü olmuşlar. 

            Immortele precious yüz spreyine gelecek olursam, içeriğindeki ölmez otu sayesinde cilde nem verip, rahatlatıyor, nemlendiriyor ve ince çizgilerin azalmasını sağlıyor. Makyajdan önce, makyajdan sonra, günün her zamanında ferahlamak, tazelenmek için, cilt bakım sıralamanızda tonik yerine yani nerede isterseniz orada kullanabilirsiniz. Yalnız makyajdan sonra dedim ama ürünün herhangi bir makyaj sabitleme özelliği yok.  

                


 

                       Bu blogda kaç tane yüz spreyi yazdım bilmiyorum ama şu ana kadar nemlendirme ve yumuşaklık verme özelliğini bu kadar beğendiğim bir ürün daha hatırlamıyorum. Sıktıktan kısa bir süre sonra cilt tarafından hızlıca emiliyor ve geriye uzun saatler nemli ve yumuşak, pamuk gibi bir cilt kalıyor. Sadece sprey bir form ile bunu bu kadar güzel yapıyor olmasının bir nedeni de içeriğinde ölmez otundan başka gül suyu, hyaluronik asit ve gliserin gibi içeriklerin de bulunuyor olması. Kokusu biraz salatalık gibi ama ferah, taze bir his veriyor. 

                     Tabii bu bir seri. Sadece bu sprey bu kadar güzelken Immortele Precious serisinin tamamını kullandığımda cildimin nasıl yumuşak olacağını düşünemiyorum bile zira ürünler biraz fiyatlıca. Ben denemek için sadece bu spreyi almıştım. 50 ml olan spreyin fiyatı 90 tl. idi. oldukça uzun bir süre yetti. Yaz için çantanıza vs. atmayı düşünürseniz de minik ve sağlam akrilik ambalajı çok kullanışlı ve sonrada da kullanılabilir. Belki gelecek kış bütçe ayırıp seriden başka ürünler de deneyebilirim.   

                   Ambalaj üstü biligileri ve içerik listesi ise aşağıdaki fotoğrafaki gibi;



        



                      Günlük kullanım için kozmetik ürünlerinin yanısıra SPA ve otel koleksiyonları da yapan markanın ülkemiz sayfası için tık tık. Belki siz de ürünleri ayrıntılı incelemek ve kampanyalardan haberdar olmak istersiniz.


                     Sevgiler ve mutlu hafta sonları dileğiyle........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder