3 Şubat 2014 Pazartesi

EVERYDAY MINERALS ITAHAKE BRUSH

               Aylar önce Instagram hesabımda Everyday Minerals Itahake Fırça ile Nars Ita Brush fotoğraflarını bir arada yayınlamıştım. Pek çok fırça meraklısı makyaj sever gibi ben de yakından görene dek iki fırçayı birbirine çok benzer ya da EM fırçayı Nars' ın muadili sanıyordum. Ancak Nars fırçayı almaya gittiğimde Nişantaşı City' s AVM' de in stock olmasına rağmen mua ile beraber fırçanın bana göre olmadığına karar verip vazgeçtim, hemen ardından ise EM fırçaya sahip oldum. Elimde sadece EM fırça olduğu için bu bir karşılaştırma yazısı olmayacak elbette ama Nars fırçayı çok uzun süre dokunarak birebir incelemiş biri olarak ( Şu an ülkemiz sınırları içerisinde ve hatta dışarısında Nars fırçaya ulaşmak mümkün değil, söylentilerin bir kısmı ilkbaharda geleceği ve bir kısmı da bir daha üretilmeyeceği şeklinde. Öyle ki markanın ülkemiz ihraacatçısı Vepa Group bile net bir bilgi veremiyor) ikisinin farklarından da hatırladığım kadarıyla bahsedeceğim.
 





               Fırçamız oldukça ilginç, yassı diyebileceğim bir şekle sahip bir yüz fırçası. Genişliği 4 cm., derinliği 0, 7 mm. Fırça boyu toplamda 13 cm., sap uzunluğu 10, 5 cm. geri kalan 2, 5 cm. uzunluksa kıllara ait.




               Diyebilirim ki ilk başta kullanmak için kafanızda biraz soru işaretleri oluşsa da eliniz alıştıktan sonra çok güzel uygulama yapabildiğiniz bir fırça. Boş zamanlarınızda evde bol bol uygulama yaparak belli bir el melekesine kavuşabilirsiniz. Sap şekli itibariyle kullanımı zormuş gibi gözükebilir ancak ele güzel oturuyor ve güzel kavranıyor. Sapı bambudan ve ferrulesi bulunmuyor.
               Fırça yüz kontür uygulaması için tasarlanmış ancak bu fırça ile allık, aydınlatıcı ve pudra uygulamaları yapanların yüzdesi de oldukça fazla. Kılları sentetik ancak diğer EM fırçam gibi müthiş derecede yumuşak. Kıllar yumuşaklığı, uzunluğu ve kullanım şekli itibariyle bir miktar yayılmaya müsait ancak bir yıldır kullanmama rağmen en fazla bu kadar yayıldı. Korkutucu oranda bir yayılma veya fırçanın genel formunun bozulması söz konusu değil. Temizliği rahat, kuruması kolay ve hiç kıl dökmediğini de belirtmeden geçmeyeyim.
              Birkaç değişik açıdan fırçanın fotoğrafları. Fotoğrafları büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.


                                    






               Şimdi gelelim hatırladığım kadarıyla NARS ita fırçaya; hiç birimizin yüz hatları ne yazık ki Kate Moss gibi değil hele de Türk, Orta Anadolu genetik yapısına sahip biriyseniz asla olmuyor. Belki zayıf ve kilo probleminiz yoksa bir miktar ancak başarılı bir kontür çalışması ile bir hat yaratmak hiç de zor değil. Ama eğer benim gibi yuvarlak ve oldukça tombik bir yüze sahipseniz bu kontür işini çok daha yumuşak yapmak zorundasınız. Nars fırçanın kıl yapısı bir miktar sert yani EM fırça kadar yumuşak değil ve kıl boyu biraz daha kısa dolayısıyla benim gibi yüzlerde keskin - sert hatlar oluşturuyor ve bu keskin hat yüz ölçümü geniş bir suratta hiç hoş durmuyor. Dolayısıyla EM fırça yumuşak geçişli ama bir o kadar da belirgin bir kontür uygulaması için oldukça ideal. Elbette ki Nars fırçayı da kontür uygulamaları dışında allık, aydınlatıcı uygulamaları için kullanmanız mümkün. Yine bahsettiğim sert ve kısa kıl yapısı nedeniyle pudra uygulamak için bence uygun değil.
              You Tube 'da karşılaştırmalı videolar mevcut, iki fırçanın birbirinin aynısı olduğunu, EM fırçanın Nars' ın muadili olduğunu ama benim gibi aynı olmadıklarını anlatan videoları arattığınızda bulacaksınızdır. Bu arada yüz kontürleme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız en popüler videolardan biri  için tık tık. 
              İki fırça arasındaki fiyat farkı ise oldukça değişken Nars 50 USD. civarındayken, EM fırça 15 USD. civarında. Elbette yüz kontürleme için birkaç popüler fırça daha var, M.A.C 109 ve M.A.C 163 gibi. Nars gibi EM fırçalara da şu anda ulaşmak pek mümkün değil, daha önceki EM fırça yazıma buradan ulaşabilirsiniz. O yazımda bahsettiğim EM Türkiye hiçbir iletişime cevap vermiyor ne yazık ki. Everyday Minerals  orijinal sayfasına ulaşmak içinse buraya tıklamanız yeterli.
              Unutmadan yüz kontürleme işlemi için seçeceğiniz ürünü kendi ten renginize göre belirlemeniz gerekir. Bir arkadaşınızda görüp beğendiğiniz ürün rengi sizin ten renginize uymayabilir. Ayrıca yaz ve kış aylarında da cildinizin renk tonu değişeceğinden açık ve koyu  tonlu olmak üzere iki ayrı ürün edinmeniz işinizi kolaylaştırabilir.  Yüz kontürleme için mat, içinde ışıltı ve turunculuk barındırmayan bir allık ya da pudra edinebilirsiniz. Toz ürünlerle yapabileceğiniz gibi krem ürünlerle de kontür işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yüz kontürleme için biraz çalışmak gerekebilir.


             Sevgiler........

4 yorum:

  1. Nars ita benimde almak istediğim fırçalardan biriydi ama aynı işlevde farklı bir fırça bulunca vazgeçtim ama bu fırçada güzelmiş güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. nars ita var bende zamanında almıştım önce fondöten için kullanıyordum ama çok zaman alıyor diye allık sürüyorum sadece yada bronzer-allık arası geçişte kullanıyorum.. EM fırçayı da bulursam alırım sanırım bir fırça canavarı olarak :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Nars İta fondöten vs. için çok zaman alıyor. Mua ile denemiştik her tür kullanım şeklini.

      Sil