31 Aralık 2018 Pazartesi

BİTTİ-GİTTİ-32(EKİM-KASIM-ARALIK 2018)

                  Yılın son bitenler yazısndan merhabalar, çok çabuk geçti sanki bu yıl, ya da  ben öyle hissediyorum, daha dün Mart 2018 'de yılın ilk bitenler yazısını yazdığımı hatırlıyorum. Uzatmadan son 3 ayda neler bitirmişim başlıyorum.




1- Palmolive Duş Jeli: Bu versiyonu denememiştim, tek kelime ile kokusuna bayıldım. Beyaz orkide ve İncir birlikteliği gerçekten harika olmuş. Beyaz orkide biraz daha baskın ve ben öyle sevdim ki, en kısa zamanda buna benzer bir parfüm vs. bulmalıyım. Elbetteki tüm market türü duş jellerinde olduğu gibi kokusu kalıcı değil ama bunu bu kez çok sevdim, tekrar alırım.
2- Yves Rocher Vücut Peelingi:  Eylül ayında ufak bir doğum günü alışverişi yapmıştım o zaman hediye edilmişti. Fena değil, sıvı jel yapılı, iri, az taneli bir yapısı var. Özellikle alt bacaklara kışın bazen ihtiyaç oluyor, bitmek üzere sanırm bir daha özel olarak gidip almam.


  

3 - 4 - Loreal Peelingler: Soldaki ışıltı canlandırıcı ve sağdaki de besleyici olandı sanırım. Ben özellikle soldaki olana bayıldım. Pek çok blog yazdı bunları, ben o yüzden yazmadım, bu kadar çok seveceğimi tahmin etmemiştim. Soldaki küçük, sık tanecikli, kıvamı yoğun, sağdaki zaten özellkile yumuşatıcı etkisi var ağırlıklı hindistan cevizine sahip. Her ikisi de kullandıktan sonra cildimi gerçekten güzel parlatıyor,  verdikleri, canlılığı, temizliği çok seviyorum. Biz kızımla beraber kullandık ve ayrı ayrı kullanılıyor ama ben her ikisini aynı anda da kullanmayı denedim. Öyle de etkisi çok güzel oldu. Tanecikli olanın yenisini en kısa zamanda alacağım.




5 - Loreal Revitalift Serum: Yazısı gelecek...
6 - Neutrogena Misel Su: Sonbaharda İsviçre'den tatile gelen arkadaşım, giderken yarısını bana bırakmış, denemem için iyi bir fırsat oldu aslında, oldukça beğendim, ama global markaların bazı ürünleri yurt dışındakiler ile bizim ülkemizdekiler aynı olmuyor, bir ara indirimde falan denk getirip belki alabilirim.
7 - Kiko Hydra Pro glow: Oldukça beğendiğim bir ürün oldu, az birşey kaldı içinde, aldığım günden beri her mevsim günlük olarak çok rahat kullandım. Elimdeki ürünler bitince belki tekrar alabilirim.




8 - Alessandro parmak fitili: Çok çok eski bir ürünüm. İçinde çiftli olarak paketlenmiş 5 çift vardı. Çok uzun yıllardır kullanıyorum sonuncuyu açtığım için buraya ekledim artık. Çok elzem bir ürün değil, pekala aynı işi bir parça kağıt havlu ya da peçete ile de yapabilirsiniz. Ya da ayak tırnaklarına oje sürmek için plastik, köpük ayraçlardan da edinebilirsiniz.
9 - Procsin C vitamini Serumu: Geçtiğimiz aylarda da başka bir versiyonunu kullanıp bitirince C vitaminli olanın denemek istedim. Bildiğiniz yağ formunda, damlalıklı ucu ile çok rahat kullanabiliyorsunuz. Ben genelde haftada 2 - 3 kez geceleri kullandım, oldukça da beğendim. Üstelik sadece yüzüme değil ufak tefek tahriş, kesik gibi durumlarda da kullanıp, faydasını gördüm. Pek çok kişi gibi Procsin markasını ben de sevmeye başlıyorum galiba.


   

10 - 11- Elizabeth Arden SunFlowers ve Petalflowers Parfüm: Korkarım Elizabeth Arden bende bir tutku olma yolunda ilerliyor. Soldaki klasik versiyonunun geçtiğimiz yıllarda küçük boyunu kullanıp bitirmiştim. Büyük boyunu  arkadaşım yurtdışından hediye getirdi ve aynı zamanlarda Petal Flowers versiyonunu ben Gratis' ten almıştım. Her ikisi de oldukça güzel, Sunflowers biraz daha kış mevsimine uygun, petalflowers ise daha ilkbahar, yaz mevsimine uygun. Her ikisi de hafif, sunflowers daha kalıcı diyebilirim. Yayılımları güzel, petalflowers çok kalıcı olmamasına rağmen sonrasında giysilerime sinmiş oluyor. İkisi de yarısından az kaldı, adeta içtim diyebilirim. Bunlar 100 ml. ve ülkemizde fiyatları ortalama 100- 120 tl. arasında.


     

12- Neutrogena Göz Kremi: Netrogena yüz kremini daha önce kullanıp beğenince yaz ortasında göz kremini alıp denedim. Oldukça da beğedim. Blogda özel olarak yazısı yok. Yapısı şeffaf, jel krem arası, orta yoğunlukta bir krem. Günlük kullanım için güzel, nemlendirmesi orta, daha genç ciltler daha beğenebilir. Makyaj altında duruşunu da beğendim. İndirimde falan denk gelirsem yine alabilirim.
13 - Sephora  kil maskesi: Bir alışverişimde hediye edilmişti, hatta çok şaşırmıştım. Mini boy ama
6 - 7 kullanımlık var içinde. Cilt bakımında en çok atladığım, üşendiğim aşama maske kısmı ama tesadüf denemem için iyi oldu. Oldukça beğendim,  klasik, güzel aydınlatan, temizleyen bir kil maskesi ama özel olarak gidip almam.
14 - Clarins S.O.S Hydra Mask: Yurtdışı alışverişlerimin hediyeleri. Tester işini aşmış durumdalar, geçen yılın stoklarını böyle zamanı gelince açına işte çok iyi oluyor.  Çok güzel nem veren, nefis bir nem maskesi, yapısına, kokusuna, verdiği yumuşaklığa tek kelime ile bayıldım. Küçük olmasına rağmen bir tüpten 4 kez kullanabileceğim ürün çıktı. Her an tam boyunu alabilirim.



                        Evet geçtiğimiz 3 ayın cilt bakım, kozmetik vs. biten ürünleri bu şekildeydi. 2019' da yeni ürünlerle ve biten ürünlerle yeniden birlikte olmak dileğiyle.....

                        Sevgiler......

2 yorum:

  1. Palmolive duş jelinin kokusunu çok merak ettim, denk gelince mutlaka alacağım! Loreal Işıltı Peelingi ben de çok severek kullanıyorum, hatta bitmek üzere benimki de. Kiko Hydra Pro Glow'u da Blana seviyordu galiba, bana yeni bir versiyonunu hediye olarak gönderdi. Merakla deneyeceğim. Yenilerini üle güle kullan Berna'cım, çok sevgiler!

    YanıtlaSil