13 Mayıs 2013 Pazartesi

EN GÜZEL SAÇ KREMİ

                     Oldukça uzun bir süredir saçlarımı boyuyorum tabii lisede başlamadım bu boyama işine onu söyleyeyim hatta ufak tefek çıkan birkaç tel beyaz saçım sonradan çoğalıp belli bir bölgede bir tutam halinde yoğunlaşınca bile yolda çevirip özellikle yaptırdığımı sananlar, nerede yaptırdığımı soranlar oluyordu. Sadece hamilelik dönemimde saçlarımı boyamadım sonrasında da şakaklarımda beyaz saçlarım çok artmasına rağmen boyamamaya devam ettim. Bu uzun sürenin ardından beyazlarımla mutluyken çevreden gelen '' çok bakımsız görünüyorsun '' ifadelerine kayıtsız kalamadım. Önceleri kuaförde saçlarımın kendi rengini boyatırken son 7 yıldır saçlarımı kendim boyuyorum çünkü halen yaşadığım yerde bir bayan kuaförü yok ( ! İstanbul 'da nasıl bir yerde yaşıyorum değil mi, en yakın bayan kuaförü 10 km. uzakta ).  Saçlarımdaki beyazları kapatma konusunda bence en başarılı şampuan boya benim uzunca bir süre kullandığım Koleston, ardından yine çevremdeki kişilerin ısrarı ile 4,5 yıl önce beyazlarımı biraz daha kamufle edebileceğim ve boyama süresini uzatabileceğim nedeniyle hafif bir açık renkli gölge işine girdim sonucu belki röfleye kadar ulaşsaydı başarılı olabilirdi ama açık renk saçı kendime hiç yakıştırmadığım ve biraz daha yaşlı göstediğini düşününce kendi koyu rengime dönüş yaptım ancak iyice alerjik bir hal alan saç derisini yıpratmamak adına amonyaksız diye bilinen ama aslında diğer saç boyalarına göre amonyak oranı daha az olan Loreal Casting Color Serisine geçiş yaptım, rengide tutturduğuma göre sorun yoktu.




                  Giriş kısmı çok uzun oldu biliyorum ama asıl bahsetmek istediğim başlıktan da anlaşılacağı üzere saç kremi daha doğrusu bu saç boyasının içinden çıkan saç kremi. Daha önce kozmetik, dermokozmetik, ucuz, pahalı bir çok saç kremi kullanmışımdır eğer saçlarınız boyalıysa saç kremi kullanmak kaçınılmaz bir durumdur röfleli ise daha beter zaten, krem kullanmazsanız saçınız keçe gibi olur, taranmaz, yıpranır bu kez de bakımlar uygulamak zorunda kalırsınız, kırıkları çoğaldıysa ve çok yıpranmışsa kestirmekten başka çare yoktur vs., vs. Yanmış saçlardan bahsetmiyorum bile....
                 Benim saçlarımı ise bu boyanın içinden çıkan saç kremi kadar daha önce bu kadar yumuşak yapan, kıvırcıklarını kontrol altına alan, rahat taranmasını sağlayan başka bir saç kremi görmedim. Boya olarak saçlardaki beyazları kapatma konusunda bir Koleston değil, ayrıca benim beyazlarımın çok olması nedeniyle 1 aydan kısa bir sürede dip boya gibi kullanmam gerekiyor ve saçlarımın uzunluğu nedeniyle 1 kutudan fazla boya kullanıyorum.






                 Kutu içinden çıkan saç kremi 40ml. küçücük ama bu miktar bile ortalama 3 - 4 kullanım için yetiyor. Etkisi var mı bilmiyorum benim saçlarımı bir miktar parlaklaştırdığını da söylemeliyim, boyanın akma durumunu engelliyormu bilmiyorum ama benim saçlarımda öyle renk koruyucu bir özellik falan farketmedim. Aksine beyazlarım çok olduğu için boya zaten çok uzun süre saçta durmuyor, akıyor.
                Her boyama seansı için genelde 2 kutu boya aldığımdan bir süre sonra elimde çok fazla saç kremi birikiyor. Küçük saç kremlerini büyük boy bir şişeye boşaltarak kullanma yoluna gidiyorum.




                 Ama tabii bu durum benim yeni ürünler denememi engellemiyor mesela şu aralar reklamlarda dönen ve market raflarında yerini  ala Elseve şampuanın yeni nem kolajen  serisinin şampuan ve saç kremini denemek istiyorum.



     

2 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum en iyi kremler boyadan çıkanlar

    YanıtlaSil
  2. BOYADAN ÇIKAN SAÇ KREMİ KADAR GÜZEL KREM YOK

    YanıtlaSil