14 Mayıs 2013 Salı

SOLANTE TELE - RUBOR SPF 50

                 Geçtiğimiz yaz başında gül hastalığı tedavimin tamamiyle bitmesinin ardında yaz için güneş koruyucu arayışına girmiştim son kontrolde doktorum yeni bir ürün tavsiyesi vererek koruyucu arayışıma sonverdi. Tedavim süresince cildimin ay ay ve mevsimsel değişimlerine göre La Roche Posay, Bioderma ve Vichy gibi markalar kullandım. Cildimin durumuna göre davrandığımız için hepsi ayrı ayrı iyi geldi, hepsinin yaz ve kış korumasından memnun kalmıştım.
                 Doktorumun son tavsiye ettiği ürün ise İsviçreli Akatis AG Firmasına ait Solante markasından biriydi. Reçetem elimde Kadıköy'de 6 - 7 eczane dolaşmama rağmen hiçbirinde bulamamıştım eve döndüğümde nette marka ve ürünleri ile ilgili yorum vs. neredeyse hiç yoktu yabancı bir kaç siteden bilgi edinmeye çalıştım, yine ürünü online olarak satan eczane sayısı çok azdı, birini seçtim.




               Ürünün en dikkat çekici  yanı, muadil güneş koruyuculara göre olan kocaman ambalajı 150 ml. lik bu kocaman ambalaj pek çantaya atmalık değil ancak özel bir formül sayesinde ürünü deniz tatilinde kullanmayacaksanız günde 1 kez sürmeniz yeterli oluyor. Bendeki Rosacea ( gül hastalığı ) hastalığı olanlar için özel geliştirilmiş ve yeni olan bir seri Tele - Rubor SPF 50. Ürün long acting ( uzun etki ) yani lipozom teknolojisi özel geliştirilmiş bir formüle sahip. Çok yüksek UVA ve UVB koruması içeriyor.   




         Ürünün karton ambalajını aldığım zaman okuyup o zamanlar blog olmadığı için atmıştım. Ayrıca resimde görüldüğü üzere ben kullanırken kapağının kenarını hafifçe kırdım eşimde hava almayacak şekilde sıkıca bantlamıştı, çevirmeli kapağa sahip.


           

Krem yapısı itibariyle biraz kalın gibi ancak rahatça dağılıyor, rengi hafif bejimsi hatta krem rengi dediğimiz renkten, hafif ve ferah bir kokusu var. Cilt üzerinde sürüldüğü zaman beyaz iz bırakmıyor. Normal, kuru, çok kuru ve hatta karma ciltlerin tamamı kullanabilir diye düşünüyorum. Gül hastalığına sahip olan ciltler genelde kuru cilt yapısına sahiptir.
Ancak yağlı ve çok yağlı ciltlerde (yağ içermemesine rağmen) yapısının kalınlığının yaz sıcağı ile birleşmesiyle belki sivilce vs. oluşumunu tetikleyebilir diye düşünüyorum. Gerçi benim sadece burun bölgesi yağlı olan hassas cildimde doğal olarak burun bölgesinde parlama problemi yarattı. Herkesin sıkıntısı başka ancak benim için parlama hiçbir zaman sıkıntı olmadı çünkü kızarıklık gibi bir illete sahibim aksine parlamanın yüzü bir miktar boyutlandırdığını bile düşünüyorum tabii spordan çıkmış vs. bir durumda yüzünüz çok terliyken karşılaştığınız bir arkadaşınızla öpüşmediğiniz takdirde.
Ürünü hem deniz tatilinde hem de şehir yaşantısında çeşitli şartlarda kullandım Şehir yaşantısında ürünün üretim teknolojisinden faydalanarak günde bir kez kullanıp üzerine makyajımı yaptığım veya makyajsız olduğum günlerde tekrar ederek kullandığım zamanlar oldu her durumda cildimde herhangi bir probleme yol açmadı sadece sürdükten sonra yoğun spor aktivite vs. yapıyorsanız bir miktar akma yaşadım. Deniz tatilinde de bu özelliği geçerli ancak diğer koruyucular için geçerli olan 3 - 4 saatte bir tekrarlama tedbirini (tuzlu su ve klorun etkisi ile koruyucunuzun etkisi azalacaktır) ihmal etmedim. Yukarıda parmağıma sıktığım kadar miktarı yüzünüze yetecektir. Tabii yüzünüz için olan bu ürünü vücudunuz için de kullanabilirsiniz.
Kullandığım süre içerisinde flash tip kızarıklık dediğimiz problemi hiç yaşamadım, burnumun özellikle kanat bölümlerinde olan yoğun ve kızarık kılcal damarlarım daha az belirgindi ancak güneş koruması ile birlikte bu tip problemli ciltler için en önemli koruyucu önlem şapka kullanmaktır. Şapka kullanımını bir alışkanlık haline getirmek (özellikle çocuklarda) yüzünüzle beraber kulakların kepçe dediğimiz dış bölümlerine, enseye, bu tip bölgelerde benleriniz varsa üzerine, özellikle erkeklerde baş bölgesinde arka tarafta kellik veya hafif açılma problemleri varsa bu bölgelere de koruyucu sürmek en önemli koruyucu önlemlerdendir.




            Ürünün içerik bilgisini karton ambalajını attığım için ne yazık ki veremiyorum ama plastik ambalajın arka yüzündeki bilgileri yine de yakın fotoğrafladım. Fotoğrafları büyütmek için lütfen tıklayınız.
Ürünün İsviçre kökenli orijinal ürün sayfasına ulaşmak isterseniz buraya, ürünlerin
Türkiye temsilciliğini yapan firmanın sayfasına ulaşıp serinin diğer ürünleri özellikle çok methini duyduğum bebek serisi hakkında Türkçe bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Fiyat konusunda ise muadillerine oranla biraz daha fiyatlı ancak gramaj ve tam koruma performansı nedeniyle fiyatını karşılıyor. Benim ürünümün geçen ilkbahardan yaz sonuna kadar tamamen kullanmama rağmen hala yarısı duruyor. Ben geçen yıl eczaonline adlı siteden 76 tl. karşılığında edinmiştim. Şuanda başka birçok online ecza sitesinde aşağı yukarı aynı fiyattan satılıyor.
        
                          Sağlıklı günler dileğiyle.......   





                                                                                        

13 yorum:

  1. Cok tesekkur ederiz verdiginiz bilgiler icin ben de rozasea hsstasiyim bugun dr um bana da bu gunes koruyucuyu onerdi memnun kalmanız beni cok rahatlattı.��

    YanıtlaSil
  2. Hangi doktora gittiniz acaba,yazarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. ankaradaki gataya mı gittiniz

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım anlaşılan sende benim gibi rozasea hikayesi yazacak kadar bayağıdır çekiyorsun bu illet hastalığı. Ben de kullandıklarımı gittiğim dr.ları yazsam sayfalar dolar. Ama en yakın zamanda yani 15 gün önce gittiğim dr bana solenteyi onerdi reçeteyle. Aslında devlet rozasealı hastalara güneş kreminin bir kısmını karşılasa çok iyi olur madem biz bu kremleri illada kullanmak zorundayız. Sİzede tüm rozasealarıda Allahdan şifa diliyorum....

    YanıtlaSil
  5. Peki kullanım ömrü ne kadar hamak olarak fazla bir krem 1 yıl içinde felan bitirebileceğimi düşünmüyorum çünkü sadece yüz ve el kullanımı için alıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bende gül hastasıyım fakat solante kremin bir çok çeşitli var hangisini kullanmak doğru olur bana da bir arkadaşım solante tele rubor SPF 50 yine olanı tavsiye etti bunu kullanan varmı? ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullaniyorum guzel tele rubor

      Sil
  7. Meraba bn 17 yaşındayım bnm de roza. açıklamanız için teşwkkür ederim peki kullandığınızda ciltteki kızarıklık tamamen kapandımı?? Acill lütfen bnde alıcam

    YanıtlaSil
  8. bilgi verdiğiniz için teşekkürler peki güneş kremi haricinde tedavi sureci içinde hangi kremi kullandiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda etket bölümünde gül hastalığı etiketi altında, edavim süresince kullandığım ürünler adlı bir yazı mevcut.

      Sil