26 Aralık 2022 Pazartesi

GIVENCHY LIVE IRRESISTIBLE BLOSSOM CRUSH PARFUM

                  Yeni yıl ürünlerini yazarken bir parfümden bahsetmemek olmazdı. Givenchy live irresistible blossom crush son zamanlarda denediğim ve en sevdiğim kokulardan bir oldu. 2015 yılında çıkan klasik versiyonun ardından, 2018 yılında piyasaya sürülen blossom crush, tam bir çiçek ve meyve karışımı. 







              Acı portakal, bergamot, şakayık, elma, frenk üzümü, ahududu, gül, kakao, vanilya, misk ve amber başlıca notalar arasında. Koku tasarlanırken tatlı - acı bir denge düşünülmüş ve bu zıtlık enerjik ama bir o kadar da narin bir his uyandırıyor.  

Sıktığınız anda çiçek ve meyve kokularının karışımını anında hissediyorsunuz. Ben ağırlıklı narenciye, gül, vanilya ve az miktarda kakao notalarını hissedebildim. Bir süre sonra ise geriye oldukça yumuşak,  çok kadınsı, etkileyici, hafif ama bir o kadar da karakteri güçlü bir koku kaldı.  

Parfümün tasarımcısı Dominique Ropion, Thierry Mugler, Lancome, YSL, Paco Rabanne, Issey Miyake, Armani, Burberry gibi ünlü tasarımcıların kokularını yapmış bir parfümör. Son olarak ise meşhur Frederic Malle Portrait of a Lady onu  ellerinden çıkmış bir koku.    




                  Parfümün şişe tasarımı da çok şık ve güzel. Genel üçgen şişe tasarımı bu parfümde de korunmuş ancak diğer şişelerden sonra tırtıklı yapı bana biraz hareketli gelse de, pembe renk onu yumuşatmış.  Kapağı akrilik, çok sağlam değil yalnız, özellikle büyük boy şişede de ağır geliyor ve tutmuyor. Çantada vs. açılmaya çok müsait. 

30, 50 ve 75. ml.' lik boyları bulunan parfümün fiyatı 50 ml. için ortalama 500 - 700 tl. arasında değişiyor. 


               Sevgiler.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder